Zelf vegan ijs maken met Plantaardig IJsplezier!

vegan ijs maken

Als er op de ‘vegan markt’ nog 1 soort product ontbreekt, dan is het toch zeker veganistisch ijs. Enfin, toch als je een keer iets anders wil dan het gebruikelijke vanille soja-ijs van bij de supermarkt. Niet dat die zo slecht zouden zijn (al hangt het van merk tot merk af) maar toch…waar blijven de andere smaakjes denk ik dan? 🙂

Lang verhaal kort: als je niet in een ‘vegan wereldstad’ als Gent woont, is de kans klein dat je bedolven wordt onder een heleboel variaties aan vegan ijs. Een drama is het echter ook niet want raad eens…zelf vegan ijs maken is belachelijk simpel!

Het bewijs heb ik al enkele jaren geleden geschreven en gebundeld in…

Plantaardig ijsplezier - vegan ijsjes

Natuurlijk is het verlangen naar een heerlijk koel ijsje het grootst in de zomer. Al helemaal op de dagen dat de zon in lichterlaaie staat, je het asfalt kan kneden als boetseerklei en je spontaan ‘Punica oases’ begint waar te nemen. Kortom; schandalig warm 😉

Wat dat betreft is ‘Plantaardig IJsplezier‘ ons meest ‘seizoensgebonden’ ebook haha!

Maar serieus; iedere zomer is ‘Plantaardig IJsplezier‘ weer een hit bij ijsminnende vegans. En natuurlijk ook bij mensen met een koemelkallergie- of intolerantie. Ook die categorie kan met deze ijsrecepten namelijk hun lol op 🙂

Is een ijsmachine noodzakelijk?

Bovenstaande vraag kreeg ik regelmatig en dat is natuurlijk niet helemaal onlogisch. Vaak wordt toch gedacht dat ijsmachines godsgruwelijk duur zijn. En dat dit dan zeker niet opweegt tegen het aantal keer dat je zo’n ding daadwerkelijk uit de kast zal halen.

Nu zal ik de eerste zijn om toe te geven dat het hebben van een ijsmachine wel degelijk handig is. Nu kan je ook best zonder zo’n toestel een prima ijsje maken, maar eerlijk…dat is een tijdrovende en intensieve bezigheid die de ervaring minder leuk maakt dan ze zou moeten zijn.

Vandaar dat ik je in onderstaande video laat zien wat voor toestel ik zelf in huis heb en waar ik letterlijk alle recepten in ‘Plantaardig IJsplezier‘ mee in elkaar heb ‘gedraaid’ (toepasselijke woordspelling ;)).

Wedden dat je verbaasd zal zijn over de ‘simpelheid’ en – vooral – de prijs? 🙂

Wat vind je in Plantaardig IJsplezier?

hazelnootijs vegan

Plantaardig IJsplezier bevat meer dan 30 recepten voor ijs in diverse smaken en varianten. Met natuurlijk klassiekers als o.a. vanille, chocolade en mokka, maar ook meer bijzondere dingen als rum-rozijnen, lavendel en gezouten karamel.

Ook yoghurtijs, bananenijs en sorbets met vers fruit (en soms een scheutje likeur) komen aan bod.

Belangrijk weetje: de meerderheid van de ‘roomijsrecepten’ is op basis van sojamelk en sojaroom. Mocht je echter geen soja willen of kunnen eten, dan is er nog niets aan de hand. Je kan de sojaproducten namelijk evengoed vervangen door een ander plantaardig alternatief.

Let wel; het vetgehalte is belangrijk om een goed resultaat te krijgen. Plantaardige drinks met een laag vetgehalte zullen je recept niet doen slagen. Alvast 1 erg goed alternatief is dan pure (lees: volvette) kokosmelk en kokosroom. Sowieso staan er ook recepten met kokosmelk, amandelmelk en hazelnootmelk (zoals de foto hier bovenaan) in Plantaardig IJsplezier.

Nog even over dat vetgehalte; ga ik hiermee tegen alle gezondheidstrends in? Best wel. Maar hey…je wil geen mislukt zelfgemaakt ijs en bovendien besef je vast wel dat je niet elke dag vegan ijs hoeft te eten ha!

Dus geniet…maar met mate 😉

Als je dit leest en de zon toevallig schijnt, dan zit je inmiddels vast wel te kwijlen haha. Ik zou zeggen; doe jezelf een plezier en tover jouw eigen huisgemaakte vegan ijs op tafel 🙂

Door hierover te schrijven, krijg ik trouwens ook zelf weer zin haha. Waar staat m’n ijsmachine ook alweer?

Heb jij trouwens een favoriete vegan ijssmaak? Laat het ons weten onderaan dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 reacties

  1. Ik ben het helemaal eens hiermee! Ik gebruik gelijksoortige nagerechten vaak als toetjes (na de maaltijd) binnen mijn gezin. Ik heb ook erover ge-googled en een (ijs) toetje, heb ik lang geleden ontdekt, is alles behalve slecht voor d gezondhied. Hangt er helemaaal vanaf wat voor soort, maar verbeterd de stoelgang ook nog. Niets mis mee dus

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu