Zuivelvrije quesadillas

Laatst geüpdatet:
Zuivelvrije quesadillas

Ingrediënten (voor twee personen)

Voor de quesadilla’s

  • 1 zak Daiya vegan Cheddar Shreads of andere geraspte vegan cheddar kaas.
  • 4 kleinere wraps
  • 1/2 doosje veganistisch (seitan of tofu)gehakt
  • 1/2 blik kidneybonen
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1/4 theelepel komijnzaadjes
  • 1/4 theelepel gerookt of gewoon paprikapoeder
  • zonnebloemolie
  • sambal, peper en zout naar smaak
  • eventueel chilisaus voor erbij

Voor de salade

  • sla naar keuze
  • beetje mais
  • kerstomaatjes, komkommer en olijven
  • 1 avocado
  • 1 limoen

Zuivelvrije quesadillas

Bereiding

  1. Neem een kleine pan en verhit er wat olie in. Bak het vegan gehakt aan met wat peper en zout en voeg de knoflook toe.
  2. Meng de sambal, komijnzaadjes en het paprikapoeder door de tomatenpuree en voeg bij het gehakt. Laat het kort meebakken.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de bonen toe en laat het op een laag vuurtje garen. Zorg dat het warm genoeg blijft tot je het gaat gebruiken.
  4. Bestrooi een wrap rijkelijk met de Daiya cheddar shreads. Leg op één kant van de wrap twee eetlepels van de bonenvulling. Vouw de wrap dicht zodat de vulling en de “kaas” bedekt is en leg hem zonder olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Controleer regelmatig op aanbranden en draai ze af en toe om. Bak ze tot de vegan kaas flink gesmolten is.
  5. Herhaal de handeling met alle vier de wraps.
  6. Maak ondertussen de salade: scheur de bladeren van de sla, was ze en dep ze goed droog. Leg ze verspreid over twee borden, en vul ze met flinke stukken avocado, maiskorrels en wat doormidden gesneden kerstomaatjes. Leg er wat plakjes komkommer en schijfjes limoen bij en tenslotte wat olijven.
  7.  Als de quesadilla’s klaar zijn haal je ze uit de pan, snijd je ze in drie stukken en leg je ze op de borden bij de salade. Doe er lekker veel chilisaus overheen en knijp de limoen uit over de salade voordat je begint te eten.

*Dit recept is afkomstig van Sascha Belo van Vegan Sweetheart Bakery.

Plaats een reactie