Bijgerechten

Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn (makkelijk recept)

Aardappelpartjes uit de oven is een eenvoudig bijgerecht en weer eens wat anders dan de gebruikelijke gekookte, gebakken of gepureerde aardappelen. Uit de oven is altijd lekker en deze zijn ook nog eens smakelijk gekruid met rozemarijn.

Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven

Recipe by Stijn De KockCourse: BijgerechtenDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen (met schil en ongekookt)

  • olijfolie

  • 4 of 5 teentjes knoflook

  • 2 takjes verse (alleen de blaadjes) of 1 tl gedroogde rozemarijn

  • peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Spoel de aardappelen af en snij ze in grote partjes.
  • Vul een ovenschaal met de aardappelpartjes. Overgiet met de olijfolie en pers de knoflookteentje uit.
  • Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout en schep alles goed door elkaar.
  • Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelen zo’n 40 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Aardappelpartjes uit de oven serveren

Doordat deze aardappelpartjes uit de oven makkelijk te bereiden zijn is het een ideaal bijgerecht voor een feestje. Voorzien allerlei andere kleine (warme en koude) gerechten zodat iedereen wat van alles kan opscheppen.

Behalve voor op een feestje kan je ze ook eten i.p.v. frieten samen met wat veganaise en warme groenten of een slaatje.

Maak jij soms aardappelpartjes uit de oven of ga je deze eens proberen? Laat me dan zeker iets weten in een reactie onderaan de pagina.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Stijn De Kock

View Comments

  • Oh yess ... Smakelijk (lijkt me) maar vooral super simpel .. dit was wat ik zocht, net de oven aangezet :)

    Tx!

  • Dit is een super gerecht. We eten het vaak en zo weinig werk eraan :-). Ik heb ook wat moeten experimenteren met oventemperaturen. De eerste keer waren de patatjes ook te droog voor mij maar met mijn oven is 190-200° voldoende ;-)

    • voor 3-4 personen (als bijgerecht uiteraard). Lijkt me in ieder geval voldoende.

    • Dat mag je natuurlijk zelf bepalen maar doorgaans zijn 2 eetlepels wel ruim voldoende.

    • Dag Elke,
      moet de kom worden afgedekt ? Ik heb de indruk dat de aardappel na 40 minuten wat droog zijn en nog niet gaar zijn. Of zouden de stukken te groot zijn ?

      • Weet je ondertussen of de schotel aardappelen die in de oven moet afgedekt moet zijn?

        • Hoi Stefani, afdekken is zeker niet nodig voor dit recept. Snijden, mengen en huppa :)

      • Weet je ondertussen of de schotel aardappelen die in de oven moet afgedekt moet zijn?

  • Uitgetest, en idd super lekker, en enkel wat (weinig) werk voor de voorbereiding , en 't is klaar. Heel blij met dit recept. Bedankt om dit te willen delen.

  • dit maak ik geregeld in het weekend , maar dan enkel met olijfolie, zeezout en rozemarijn, de kinderen ( en wijzelf natuurlijk ook) vinden het heerlijk :D

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

2 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

7 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago