Een eenvoudig bijgerechtje en weer eens wat anders dan de gebruikelijke gekookte, gebakken of gepureerde aardappelen. Uit de oven is altijd lekker en deze zijn ook nog eens smakelijk gekruid.

Dit recept hebt ik eigenlijk ‘gepikt’ van mijn lieve zus, die het op haar beurt zelf ook wel elders zal opgevangen hebben. En anders stuurt ze wellicht een advocaat op m’n dak (dat was een grapje).


No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

  • 600 gr aardappelen (met schil en ongekookt)
  • olijfolie
  • 4 of 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse (alleen de blaadjes) of 1 tl gedroogde rozemarijn
  • peper en zout (naar smaak)

Aardappelpartjes in de oven bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Spoel de aardappelen af en snij ze in grote partjes
  3. Vul een ovenschaal met de aardappelpartjes. Overgiet met de olijfolie en pers de knoflookteentje uit.
  4. Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout en schep alles goed door elkaar.
  5. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelen zo’n 40 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Wil je graag meer veganistische recepten?

>> Download dan nu ons ebook met 10 supersimpele vegan recepten gratis.

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►