Aardappelpartjes uit de oven met rozemarijn (makkelijk recept)

Aardappelen met rozemarijn in de oven

Aardappelpartjes uit de oven is een eenvoudig bijgerecht en weer eens wat anders dan de gebruikelijke gekookte, gebakken of gepureerde aardappelen. Uit de oven is altijd lekker en deze zijn ook nog eens smakelijk gekruid met rozemarijn.

Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven

Recipe by Stijn De KockCourse: BijgerechtenDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen (met schil en ongekookt)

  • olijfolie

  • 4 of 5 teentjes knoflook

  • 2 takjes verse (alleen de blaadjes) of 1 tl gedroogde rozemarijn

  • peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Spoel de aardappelen af en snij ze in grote partjes.
  • Vul een ovenschaal met de aardappelpartjes. Overgiet met de olijfolie en pers de knoflookteentje uit.
  • Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout en schep alles goed door elkaar.
  • Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelen zo’n 40 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven

Aardappelpartjes uit de oven serveren

Doordat deze aardappelpartjes uit de oven makkelijk te bereiden zijn is het een ideaal bijgerecht voor een feestje. Voorzien allerlei andere kleine (warme en koude) gerechten zodat iedereen wat van alles kan opscheppen.

Behalve voor op een feestje kan je ze ook eten i.p.v. frieten samen met wat veganaise en warme groenten of een slaatje.

Maak jij soms aardappelpartjes uit de oven of ga je deze eens proberen? Laat me dan zeker iets weten in een reactie onderaan de pagina.

vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

16 reacties

  1. Dit is een super gerecht. We eten het vaak en zo weinig werk eraan :-). Ik heb ook wat moeten experimenteren met oventemperaturen. De eerste keer waren de patatjes ook te droog voor mij maar met mijn oven is 190-200° voldoende 😉

    1. Dag Elke,
      moet de kom worden afgedekt ? Ik heb de indruk dat de aardappel na 40 minuten wat droog zijn en nog niet gaar zijn. Of zouden de stukken te groot zijn ?

  2. Uitgetest, en idd super lekker, en enkel wat (weinig) werk voor de voorbereiding , en ‘t is klaar. Heel blij met dit recept. Bedankt om dit te willen delen.

  3. dit maak ik geregeld in het weekend , maar dan enkel met olijfolie, zeezout en rozemarijn, de kinderen ( en wijzelf natuurlijk ook) vinden het heerlijk 😀

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Verse frieten in de airfryer

    Verse frieten in de airfryer

    Verse frieten in de airfryer zijn gezonder dan in de friteuse en lekkerder dan diepvriesfriet. Je denkt misschien dat dit veel extra werk is, je