Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven

Aardappelen met rozemarijn in de oven

Een eenvoudig bijgerechtje en weer eens wat anders dan de gebruikelijke gekookte, gebakken of gepureerde aardappelen. Uit de oven is altijd lekker en deze zijn ook nog eens smakelijk gekruid.

Dit recept hebt ik eigenlijk ‘gepikt’ van mijn lieve zus, die het op haar beurt zelf ook wel elders zal opgevangen hebben. En anders stuurt ze wellicht een advocaat op m’n dak (dat was een grapje).


  • 600 gr aardappelen (met schil en ongekookt)
  • olijfolie
  • 4 of 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse (alleen de blaadjes) of 1 tl gedroogde rozemarijn
  • peper en zout (naar smaak)
Aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven

Aardappelpartjes in de oven bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Spoel de aardappelen af en snij ze in grote partjes.
  3. Vul een ovenschaal met de aardappelpartjes. Overgiet met de olijfolie en pers de knoflookteentje uit.
  4. Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout en schep alles goed door elkaar.
  5. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aardappelen zo’n 40 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

16 reacties

  1. Dit is een super gerecht. We eten het vaak en zo weinig werk eraan :-). Ik heb ook wat moeten experimenteren met oventemperaturen. De eerste keer waren de patatjes ook te droog voor mij maar met mijn oven is 190-200° voldoende 😉

    1. Dag Elke,
      moet de kom worden afgedekt ? Ik heb de indruk dat de aardappel na 40 minuten wat droog zijn en nog niet gaar zijn. Of zouden de stukken te groot zijn ?

  2. Uitgetest, en idd super lekker, en enkel wat (weinig) werk voor de voorbereiding , en ’t is klaar. Heel blij met dit recept. Bedankt om dit te willen delen.

  3. dit maak ik geregeld in het weekend , maar dan enkel met olijfolie, zeezout en rozemarijn, de kinderen ( en wijzelf natuurlijk ook) vinden het heerlijk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    aardppersaus - snel en vegan

    Aardpeersaus

    Er was niet veel meer te bespeuren in mijn koelkast behalve aardpeer. Hoog tijd om naar de winkel te gaan dus. Maar die aardpeertjes die

    Rauwe asperge-rucola salade recept

    Rauwe asperge-rucola salade

    Zodra de eerste asperges (letterlijk) de kop opsteken, worden wij hier meteen vrolijk. Het is altijd een feest als je van deze – slechts tijdelijk