Wist je al dat veganistische mayonaise maken super simpel is? En nog superlekker ook!

Dit recept is niet van mij (snik) maar is geleend van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief). Toporganisatie ter promotie van het vegetarisme!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ik heb slechts minimaal gesjoemeld met de ingrediënten. Je kan zelf ook experimenteren met de verhoudingen en dus de smaak, behalve dan wat betreft de hoeveelheid olie en sojamelk.

Veganistische mayonaise = veganaise

  • Dit heb je nodig:
  • Een staafmixer
  • Een hoge beker waar de staafmixer net in past (of een pot met deksel waar je de mayonaise ook direct in kan bewaren)
  • 100 ml sojamelk (ongezoete)
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 el mosterd
  • 1/4 tl zeezout
  • peper – naar smaak

Zo maak je mayonaise zonder eieren

  1. Giet de sojamelk in de beker/pot en voeg de mosterd, appelazijn, zout en peper toe. Meng alles even kort door elkaar.
  2. Zet de staafmixer op een gematigde (maar niet te lage) stand en plaats ‘m in het mengsel.
  3. Voeg langzaam de olie toe terwijl je met de staafmixer langzaam op en neer gaat. Zorg dat je als het ware ‘lucht opzuigt’ en de massa zich goed mengt. Stop met mixen als de mayonaise dik genoeg is.

Voila! Klaar om te smullen.

Zin in nog meer vegan sausrecepten (zonder eieren)?

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan Sauzen

De finishing touch voor elk gerecht. Check ons ebook met koude en warme sauzen.

Meer info ►