Een groot voordeel van asperges is dat het zowat overal bij past. Het laat zich prima combineren met andere groenten, pasta, aardappelen, enzovoort.

Ditmaal is pasta en broccoli aan de beurt, vergezeld van een lekker dragonroomsausje!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Als je dit recept sneller wil klaarmaken en je alles tegelijk warm wil serveren, moet je de pasta, broccoli en asperges natuurlijk vrijwel gelijk koken. Ik gaar – bij dit recept – alles achter elkaar in hetzelfde kookvocht. Kost iets meer tijd maar scheelt een boel afwas ­čśë

Natuurlijk bestaat dan de kans dat je het gerecht terug moet opwarmen. Schandalig genoeg doe ik dat in de microgolfoven (ik weet het, ik weet het).

Maar wat jij wil ­čÖé

Ingredi├źnten

  • 500 gram pasta naar keuze (bv:fusilli, penne, farfalle,…)
  • 500 gram asperges
  • 1 broccoli

Dragonroomsaus

  • 30 gram sojaboter – bakken en braden
  • 15 gram bloem
  • 150 ml groentebouillon – warm
  • 250 ml sojaroom
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el verse dragon – gesnipperd

Bereiding

  1. Snij het houtachtige uiteinde van de asperges en gooi het weg. Schil de asperges grondig met een dunschiller.
  2. Snij de asperges in stukken van ┬▒ 2 cm.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes en spoel ze.
  4. Kook de stukjes asperges in 8 tot 10 minuten gaar in licht gezouten water. Giet af maar bewaar het kookvocht.
  5. Kook de broccoli gaar in hetzelfde kookvocht (┬▒4-5 minuten). Bewaar het kookvocht opnieuw en kook daarin de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  6. Giet de pasta af en roer de groenten er doorheen.
  7. Voor de saus: smelt de sojaboter in een steelpan op een zacht vuurtje. Voeg de bloem toe en roer tot de roux licht begint te schuimen.
  8. Voeg de (warme) groentebouillon toe en roer tot een egale massa. Voeg vervolgens de sojaroom toe en roer opnieuw glad.
  9. Roer de gesnipperde dragon door de saus en kruid af met peper en zeezout.
  10. Giet de saus over de groenten en serveer meteen.

[phxoptin id=1498211942]