Laat je niet afschrikken door de (te?) lange omschrijving want het is best een eenvoudig receptje. Met een zeer feestelijk tintje, dat dan weer wel.
Dit gerecht is bedoeld als aperitiefhapje (met een behoorlijk pretentieuze inslag) en is weer eens wat anders dan de gebruikelijke glaasjes, lepeltjes, enz. Het presenteert als een heus mini-voorgerecht, het wow-effect is groot en een kniesoor die dit niet lekker vind! Kortom: succes gegarandeerd!
Avocadomousse
- 2 rijpe avocado’s
- 100 gr zijden tofu
- 1 tl citroensap
- 60 ml sojaroom
- peper en zout
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe alles in een maatbeker.
- Voeg de silken tofu, het citroensap en de sojaroom toe en mix met de staafmixer tot een gladde massa. Kruid af met peper en zout naar smaak.
- Gebruik een ijslepel met rotatiehendel (zo noemt dat ding blijkbaar) om een bolletje avocadomousse te maken. Als de massa niet dik genoeg is kan je wat extra silken tofu toevoegen.
Gelei van tamari
- 150 ml water
- 100 ml tamari (sojasaus), ik gebruik deze
- 1 tl ahornsiroop
- 1 tl mosterd
- 2 gr agar agar
- Neem een steelpan en breng daarin alle ingrediënten – behalve de agar agar – aan de kook. Roer voortdurend met de garde totdat er geen klonters meer overblijven.
- Voeg tenslotte de agar-agar toe en laat nog even doorkoken onder voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur en laat heel even afkoelen (± 2 minuten)
- Giet de vloeistof ± 1 cm dik in (bijvoorbeeld) een kleine ovenschaal. Plaats deze in de koelkast om op te stijven. Binnen 1 a 2 uur heb je een stevige gelei.
- Maak de zijkanten los met een mes en stort de gelei uit op een bord of plank. Snij de gelei in reepjes, blokjes, cirkels, een parallellogram of een parallellepipedum. Wat jij wil;-)
Bonbon van Faux Gras de Gaia
- 1 blikje faux gras de gaia (>> Bestel hier Faux Gras)
- Een handvol grof gehakte walnoten
- Doe de grof gehakte walnoten in een diepe schaal.
- Schep met een theelepel wat faux gras uit het blik en vorm er met de handen kleine balletjes van.
- Rol ze vervolgens door de walnoten.
Werk het bord af met enkele blaadjes rucola en wat fijngesnipperde bieslook (wat ik in het feestgedruis zelf compleet vergeten was…tsss)
Tip: je kan de walnoten ook fijner malen (als dat je voorkeur heeft) en ze eventueel ook even roosteren in een droge pan. Wel opletten dat ze niet verbranden.
2 reacties
Jeetje, dat ziet er zowel mooi als lekker uit!
Een goeie combinatie dus:-)