Avocadomousse, gelei van tamari en bonbon van Faux Gras de Gaia

Avocadomousse, gelei van tamari en bonbon van Faux Gras de Gaia

Laat je niet afschrikken door de (te?) lange omschrijving want het is best een eenvoudig receptje. Met een zeer feestelijk tintje, dat dan weer wel.

Avocadomousse, gelei van tamari en bonbon van Faux Gras de Gaia

Dit gerecht is bedoeld als aperitiefhapje (met een behoorlijk pretentieuze inslag) en is weer eens wat anders dan de gebruikelijke glaasjes, lepeltjes, enz. Het presenteert als een heus mini-voorgerecht, het wow-effect is groot en een kniesoor die dit niet lekker vind! Kortom: succes gegarandeerd!

Avocadomousse

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gr zijden tofu
  • 1 tl citroensap
  • 60 ml sojaroom
  • peper en zout
  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe alles in een maatbeker.
  2. Voeg de silken tofu, het citroensap en de sojaroom toe en mix met de staafmixer tot een gladde massa. Kruid af met peper en zout naar smaak.
  3. Gebruik een ijslepel met rotatiehendel (zo noemt dat ding blijkbaar) om een bolletje avocadomousse te maken. Als de massa niet dik genoeg is kan je wat extra silken tofu toevoegen.
vegan recepten eindejaar

Gelei van tamari

  1.  Neem een steelpan en breng daarin alle ingrediënten – behalve de agar agar – aan de kook. Roer voortdurend met de garde totdat er geen klonters meer overblijven.
  2. Voeg tenslotte de agar-agar toe en laat nog even doorkoken onder voortdurend roeren. Neem de pan van het vuur en laat heel even afkoelen (± 2 minuten)
  3. Giet de vloeistof ± 1 cm dik in (bijvoorbeeld) een kleine ovenschaal. Plaats deze in de koelkast om op te stijven. Binnen 1 a 2 uur heb je een stevige gelei.
  4. Maak de zijkanten los met een mes en stort de gelei uit op een bord of plank. Snij de gelei in reepjes, blokjes, cirkels, een parallellogram of een parallellepipedum. Wat jij wil;-)
Avocadomousse, gelei van tamari en bonbon van Faux Gras de Gaia

Bonbon van Faux Gras de Gaia

  1. Doe de grof gehakte walnoten in een diepe schaal.
  2. Schep met een theelepel wat faux gras uit het blik en vorm er met de handen kleine balletjes van.
  3. Rol ze vervolgens door de walnoten.

Werk het bord af met enkele blaadjes rucola en wat fijngesnipperde bieslook (wat ik in het feestgedruis zelf compleet vergeten was…tsss)

Tip: je kan de walnoten ook fijner malen (als dat je voorkeur heeft) en ze eventueel ook even roosteren in een droge pan. Wel opletten dat ze niet verbranden.

vegan recepten eindejaar
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    tagliatelle met boerenkoolpesto

    Vegan aperitiefhapje voor de feestdagen

    Ah feestdagen! De tijd van het jaar waarin termen als ‘afslanken’, ‘koopkracht’ en ‘gematigde alcoholconsumptie’ ineens een héél andere dimensie krijgen 🙂 Als ik voor

    vegetarische scampi tempura met dipsaus

    Vegan Scampi tempura

    De klassieker onder de schaal- en schelpdieren in een vegan variant! Deze scampi’s smaken heerlijk en hebben een authentieke ‘bite’ en structuur. Een ideaal ingrediënt

    Aardperencréme met Faux Gras

    Aardperencréme met Faux Gras

    Zoals je wellicht al is opgevallen hebben aardperen m’n hart gestolen. Het is een al even dankbaar iets als aardappelen want je kan er alle