Beste kokend water kranen (2023); instant kokend water uit je kraan

Beste kokend water kranen om te kopen?

Kokend water uit de kraan: waarschijnlijk heb je wel eens van deze optie gehoord. Het is erg handig als je een kraan hebt die deze mogelijkheid heeft. Kokend water kranen kunnen erg handig en praktisch zijn en daarbovenop zijn de betere kranen ook erg veilig, wat van pas komt als je kinderen in huis hebt.

Er is een redelijk aantal merken dat deze kranen verkoopt. Deze kranen kunnen verschillende eigenschappen hebben. Er zijn merken die een kokend water kraan in het zwart en zelfs goud of koper verkopen. In deze tekst kun je precies lezen welke merken de kokend water kranen verkopen en wat voor- en nadelen van deze merken zijn. Eerst wordt er echter ingegaan op de vraag wat en kokend water kraan precies is en hoe deze werkt.

IMAGE PRODUCT DETAILS
Zeer veilige kraan
Grohe RED
grohe-red-kokend-water-kraan
 • Mengklep bij sommige exemplaren voor sneller warm waterGemaakt uit gerecycleerd gietijzer
 • C, L of U uitloop
 • Automatische stop
 • Met kinderbeveiliging
Met digitaal touchscreen
Multi Tap
multi-tap-kokend-water-kraan
 • Goedkoper
 • Verkrijgbaar in goud, chroom, koper, mat zwart, RVS, zwart en gun metal
 • Met drukknop
 • Stopt automatisch
 • Digitaal touchscreen op de boiler
Bekende & veelzijdige kranen
Quooker combi
quooker-kokendwaterkraan
 • Heel bekend
 • Uittrekslang mogelijk
 • Ook mogelijk met bruisend en gefilterd water
 • Zelf samen te stellen kranen
 • Inhoud tot 7 liter mogelijk
 • Met kindveilige knop
Past in elke keuken/interieur
Selsiuz
selsiuz-kokend-water-kraan
 • Ook kranen met flexibele uitloop verkrijgbaar. In dat gedeelte komt enkel warm en koud water.
 • Meerdere kleuren: goud, koper, zwart, mat zwart, RVS, chroom
 • Meerdere vormen beschikbaar
 • Uit te breiden met spoelbak in dezelfde kleur
 • Safe-touch (buitenkant wordt niet warm)
Met app-timer
Unito
ace-unito-kokend-water-kraan
 • U- of C uitloop
 • Zwart, chroom en mat
 • Met een app om timer in te stellen
 • Veiligheidsvergrendeling
 • Touch-bediening, uitrekbare uitloop
 • Uitstekende prijs/kwaliteit
 • Ook duurdere modellen te verkrijgen met LED
Bruiswater ook mogelijk
Franke
franke-kokend-water-kraan
 • Verkrijgbaar in zwart en rvs
 • Keuze uit meerdere vormen
 • Ook met bruiswater mogelijk
 • Elektronische touch bediening of mechanische twist bediening
 • Twistbediening met kindveilige knop

Hoe werkt een kokend water kraan?

Een kokend water kraan is een kraan die naast de gebruikelijke standen ook een stand heeft die kokend water geeft. Dit kokend water wordt verkregen uit een reservoir of boiler. Deze wordt bij de installatie van de kraan onder het aanrecht geplaatst en aangesloten op de waterleiding.

Het water in dit reservoir of deze boiler kan tot maar liefst 110 ℃ opgewarmd worden. Door de hoge druk die aanwezig is in het reservoir of de boiler blijft het op deze temperatuur en verandert het niet in stoom. Op deze manier kan het daar dus gemakkelijk blijven. Als de kraan open wordt gezet, koelt het water een beetje af. Vanwege de 110 ℃ is het dan echter nog steeds kokend heet.

Kokend water kraan verbruik

Je vraagt je misschien af of een kokend water kraan veel energie verbruikt. Dit valt wel mee, aangezien het reservoir of de boiler een goede isolatie hebben. Dit zorgt ervoor dat het water niet snel afkoelt. Er is daarom relatief weinig energie nodig om het water op temperatuur te houden.

Daarnaast gaat er normaal gesproken vaak water verloren als je de kraan aanzet en moet wachten op warm water. Doordat het water dan moet opwarmen, verspil je koud water. Bij een kokend water kraan is dit niet het geval. Omdat het water in het reservoir of de boiler al kokend is, verspil je geen water als je de kokend water kraan openzet.

Wel wordt er altijd wat energie gebruikt bij het op temperatuur houden van het water. Een waterkoker gebruikt alleen energie bij het koken zelf.

Kokend water kraan met bruisend water

Een aantal kokend water kranen heeft ook de optie om bruisend water uit de kraan te halen. Door middel van een koolzuurfles die ook onder je aanrecht geplaatst wordt, kun je bruisend water uit je kraan halen. Je kunt zo meteen lezen bij welke merken dit een mogelijkheid is.

Kiezen voor deze optie bespaart in ieder geval een heleboel flesjes met bruisend water. Je zorgt er dus niet alleen voor dat je op ieder moment gemakkelijk aan bruisend water kunt komen, maar je bespaart ook een hele hoop plastic.

Wat kost een kokend water kraan?

De kosten van een kokend water kraan verschillen uiteraard per merk. Dadelijk kun je lezen welke merken er zijn en wordt er aangegeven welke merken gemiddeld duur zijn en welke goedkoop. Een kokend water kraan kost in ieder geval al gauw zo’n €500,-. Er zijn ook varianten die richting de €1500,- gaan. De meeste kokend water kranen liggen hier tussenin.

Merken kokend water kranen

Nu je een beter beeld hebt van kokend water kranen in het algemeen, kun je eens kijken welk merk je interessant vindt. Van enkele merken heb je wellicht wel eens gehoord, maar het zou goed kunnen dat ze niet allemaal bekend bij je zijn.

Over de bekendste merken krijg je nu meer informatie. Welke kokend water kraan het beste is voor jou, hangt van jouw wensen af. Ook speelt het bedrag dat je eraan uit wilt geven mee. Het kan namelijk zo zijn dat de kokend water kraan met de beste kwaliteiten het duurst is. Hopelijk helpen de eigenschappen die zo meteen genoemd worden je in ieder geval bij je keuze.

Grohe

Een merk dat over het algemeen iets goedkopere kokend water kranen heeft, is Grohe. Bij dit merk kun je kokend water kranen krijgen van Grohe RED.

 Grohe red - kokend water kraan

Ook bij deze kranen is er sprake van een kinderbeveiliging. Ook stopt de kraan hier meteen met stromen als je deze loslaat en is de straal rustig. Om deze redenen is dit een erg veilige kraan.

Daarnaast maakt de C-vorm van de meeste kranen van dit merk het gemakkelijk om een pan te vullen. Dit kan gemakkelijk door de automatische stop die je in kunt stellen. De prijs van kranen van Grohe kan erg verschillen, maar ligt meestal tussen de €700,- en €1200,-. De meeste kranen van dit merk liggen echter onder de €1000,-.

Hierop letten bij kranen van Grohe

Grohe RED heeft verschillende types. Bij sommige zit een mengklep inbegrepen. Een mengklep zorgt ervoor dat je sneller warm water hebt, omdat leidingwater met kokend water gemengd wordt. Niet bij alle types is dat het geval. Het is goed om daarop te letten.

Multi-tap

Kokend water kranen van het merk Multi-tap zijn nog een stukje goedkoper. Veel kranen van Multi-tap hebben een prijs tussen de €500,- en €600,-. Wat vooral opvalt bij dit merk, zijn de verschillende kleuren. Eerder werd al genoemd dat sommige merken kokend water kranen in het zwart, goud of koper hebben. Multi-tap is hier een voorbeeld van. Buiten de gebruikelijke zilverkleurige kranen heeft Multi-tap zowel zwarte als gouden als koperen kranen.

Multi-tap gouden kokend water kraan

Net als bij veel andere merken heeft Multi-tap kranen die met een drukknop werken. Zo stopt het water meteen met stromen als je de knop loslaat. Dit is handig én veilig voor het geval dat er kinderen in de buurt zijn. Daarnaast zit er een digitaal touchscreen op de boiler waarmee je gemakkelijk de juiste temperatuur kunt bepalen.

Aandachtspunten bij kranen van Multi-tap

Zowel qua prijs als variatie in kleuren als verdere eigenschappen is Multi-tap dus zeker een aanrader. Het enige waar je rekening mee moet houden als je voor dit merk wilt gaan, is dat er niet heel veel verschillende kranen zijn. Qua kleur heb je de keuze, maar qua model zijn er slechts enkele mogelijkheden. Als dit een model is dat je graag wilt, zou Multi-tap zeker een hele goede optie zijn.

Waar je echter ook op moet letten, is het feit dat de boilers een inhoud hebben van 3 liter. Er zijn merken die een grotere inhoud hebben, maar of het een probleem is, kun je zelf het beste bepalen.

Quooker

Waarschijnlijk heb je wel eens van Quooker gehoord. Dit is een erg bekend merk als het gaat om kokend water kranen. Quooker heeft veel verschillende modellen en ook bij dit merk kun je kiezen uit verschillende kleuren. Je kunt dit via Quooker zelfs samenstellen. Als je voor iets anders dan de gebruikelijke chroom gaat, kost dit wel extra geld.

Quooker kokend water kraan

De inhoud van de boiler verschilt per type, maar er zijn boilers die een inhoud van maar liefst 7 liter hebben. Wat verder opvalt aan kranen van Quooker is het feit dat veel varianten een draaibare en uitrekbare uitloop hebben. Door de uittrekslang die deze kranen hebben, is bijvoorbeeld borden afwassen erg gemakkelijk.

Daarnaast heeft ook dit merk kranen met een kindveilige knop, waar je eerst moet drukken en dan moet draaien. 

De prijs van kokend water kranen van Quooker

Zoals je kunt zien hebben kokend water kranen van Quooker veel voordelen. De kwaliteit wordt over het algemeen heel goed beoordeeld, waardoor Quooker zeker een aanrader is. Dit alles kost echter wel een stuk meer dan enkele andere merken.

De prijzen verschillen per soort, maar je zit al gauw boven de €1000,- als je een kokend water kraan van Quooker aanschaft. Bij een heleboel varianten zit je zelfs boven de €1200,-. Er zijn zelfs varianten die meer dan €2000,- kosten, maar hier zitten wel zowel een boiler als reservoir bij inbegrepen. In ieder geval kost een kokend water kraan van Quooker meer dan de gemiddelde kokend water kraan. Het is goed hier bij stil te staan als je er eentje wilt kopen.

Selsiuz

Als je voor een gouden of koperen kokend water kraan wilt gaan, is ook Selsiuz een optie. Dit merk verkoopt kranen in verschillende kleuren. Je kunt er zelfs een spoelbak bij bestellen die dezelfde kleur heeft. Het gaat hierbij om zwart, goud en koper, naast de gebruikelijke kleuren.

Selsiuz kokend water kraan

Bij Selsiuz staat veiligheid ook hoog in het vaandel. Kranen van dit merk hebben een knop die je eerst moet indrukken en waar je daarna aan moet draaien. Daarnaast is er sprake van ‘safe touch’, wat inhoudt dat de buitenkant van de kraan niet heet wordt. Ook dit zorgt voor veiligheid.

Je kunt bij kokend water kranen van dit merk kiezen tussen een aantal modellen. De uitloop kan haaks, rond of XL zijn. Bij XL is er sprake van een flexibele uitloop. Deze is alleen bedoeld voor warm en koud water, niet voor kokend water. Boilers die bij kokend water kranen van dit merk zitten, hebben meestal een inhoud van 4 liter.

Kosten van Selsiuz kokend water kranen

De prijs van kokend water kranen van Selsiuz kan variëren. Je betaalt al gauw zo’n €700,-, maar de meeste kranen zijn wat duurder. De XL modellen kosten wat meer en als je voor een andere kleur kiest, is dat ook duurder.

Er zijn zelfs varianten die duizenden euro’s kosten, maar dit zijn kranen met meer functies. Die kranen hebben onder andere bruisend water. Voor de kranen die buiten koud en warm water alleen kokend water hebben, betaal je niet gauw meer dan €1400,-. Bij de meeste van die varianten ligt de prijs onder de €1000,-. 

Unito

Het laatste merk kokend water kranen dat in deze tekst besproken wordt, is Unito. Dit merk heeft niet heel veel verschillende varianten. Wel kun je kiezen tussen een C-uitloop en een U-uitloop. Ook heeft dit merk zwarte kokend water kranen.

ACE Unito kokend water kraan

Ook kranen van dit merk hebben een veiligheidsvergrendeling. Daarnaast hebben ook deze kranen een boiler van 4 liter. De meeste kranen van dit merk zijn goedkoper dan gemiddeld. Voor een bedrag tussen de €600,- en €700,- kun je al tussen een aantal kranen kiezen.

Deze kranen hebben dan ook geen uitrekbare uitloop, touch-bediening of andere extra’s, maar de basis lijkt allemaal prima in orde. Daarom is een kraan van Unito een goede optie, vooral als je niet al te veel geld kwijt wilt zijn.

Unito LAVA kokend water kranen

De kokend water kranen van Unito die net besproken werden, zijn van het type Unito ACE. Er zijn echter ook duurdere kranen van dit merk. Dit zijn varianten van het type Unito LAVA. Buiten de boiler met iets grotere inhoud, namelijk 5 liter, heeft dit type nog een aantal andere voordelen. Zo is het water dat uit deze kraan komt gefilterd.

Daarnaast hebben deze kokend water kranen een LED licht indicator die aangeeft of het water warm of koud is. Deze voordelen kosten wel wat meer. Kokend water kranen van Unito LAVA kosten al gauw €1000,- en vaak nog wat meer.

Franke

Het eerste merk is Franke. Bij Franke heb je de keuze tussen verschillende soorten kranen. Niet alleen kokend water kranen zijn er te krijgen, ook zijn er kranen waaruit je bijvoorbeeld sprankelend water kunt tappen. Dit is echter slechts een optie. Je kunt ook voor een kraan kiezen die buiten de gebruikelijke standen alleen kokend water heeft.

Franke zwarte kokend water kraan

Het water is direct bruikbaar en het merk maakt gebruik van een zuinig systeem. Daarnaast heb je de keuze tussen de elektronische Touch bediening en de mechanische Twist bediening.

Bij de Touch bediening is er een lichtring die je naar achteren kunt draaien. Je kunt deze twee keer indrukken om het water 60 seconden te laten stromen. De Twist bediening is handig als je kinderen hebt. Deze heeft namelijk een kindveilige knop. Ook stopt deze meteen als je de knop loslaat. 

Prijs van kranen van Franke

Voor kokend water kranen van Franke betaal je al gauw rond de of meer dan €1000,-. Het is een merk dat vanwege de variatie aan te raden is. Het is echter goed om te weten dat het niet het goedkoopste merk is. 

De beste kokend water kraan voor jou

Nu een aantal bekende merken voorbij zijn gekomen, heb je hopelijk een wat beter beeld van de kokend water kranen die er zijn. Welke je het beste kunt nemen, kun je het beste zelf bepalen. Alle kokend water kranen zijn in de basis namelijk in orde.

Als je bepaalde extra’s wilt, kost dit vaak wat meer. Denk hierbij aan een uitrekbare uitloop of een kleur zoals goud of koper. Het is dus aan jou of je bereid bent wat meer te betalen om bijvoorbeeld een gouden kokend water kraan te kiezen.

Qua veiligheid zijn de kranen ook in orde, maar sommige merken hebben kranen die hier extra aandacht aan besteden. Zo hebben een aantal merken een knop die je eerst in moet drukken en dan moet draaien. Dit komt de veiligheid ten goede. Als je kleine kinderen hebt, zijn deze extra veilige knoppen een aanrader. Dit zijn echter allemaal eigenschappen die helemaal van jou afhangen. Hopelijk kan deze tekst je in ieder geval helpen hier een keuze in te maken!

Kokend water kranen bij bol.com >>
Kokend water kranen bij fonq >>

Heb jij een ervaring met één van deze kokend water kranen, of zou je er eentje willen aanschaffen, laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu