Bieslook is een kruid om je gerechten op smaak te brengen. In de winter gebruiken we gedroogde bieslook, in de zomer hebben we verse uit de tuin. Dit kruid is zowat het makkelijkste kruid om zelf te kweken. Het vraagt nauwelijks onderhoud en komt ieder jaar als vanzelf opnieuw uit. Bieslook is van dezelfde familie als uien en knoflook.
Verse bieslook is lekker bij rauwe bereidingen zoals slaatjes, maar ook bij aardappelsla en als smaakmaker bij zelfgemaakte veganaise.
Aan bieslook komen paarse bloemen die overigens perfect eetbaar (en heel lekker) zijn. Zo geef je een doodgewone salade ook nog eens en leuke kleurige toets 🙂
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…