Vegan aardappelsalade maken (recept) – lekker voor bij de bbq

Laatst geüpdatet:
Vegan aardappelsalade maken - recept - bij de bbq

Vegan aardappelsalade vind ik onmisbaar bij de bbq. In de zomermaanden komt het dus regelmatig op tafel. Niet dat we altijd de bbq aansteken, maar wat vegan burgers of worsten tussen de contactgrill of in de airfryer, koude groentjes, bonen en aardappelsla en we zijn lekker aan het eten.

Ik heb nog nooit aardappelsla gekocht omdat het zo makkelijk zelf te maken is. Het enige waar je wel aan moet denken is om op voorhand de aardappels te koken zodat ze voldoende kunnen afkoelen. Vaak kook ik er wat meer als we een ander gerecht met aardappelen eten de dag ervoor. Of zet ik het ’s avonds tijdens de afwas of tijdens het werk in de voormiddag op het vuur.

Voor de aardappels gebruik ik zelf bloemige. Meestal wordt een aardappelsalade met vastkokende gemaakt maar ik persoonlijk vind bloemig lekkerder en ik vind het niet erg als ze wat uit elkaar vallen. Kies dus gewoon wat jij zelf het lekkerst vindt.

Bieslook heb ik in de tuin staan. Heel handig om wat sprietjes vers af te knippen en weinig werk aan. Elk jaar komt het automatisch terug. Als de bieslook doorschiet en bloemen krijgt, kan je deze gewoon nog gebruiken. Het maakt je aardappelsla zelfs nog mooier met die bloemetjes in.

Vegan aardappelsalade ingrediënten

Vergan aardappelsalade recept

Ingrediënten

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd ze in kleinere – ongeveer even grote – stukken.
  • Kook de aardappels gaar en giet ze af. Doe ze in een kom en laat ze afkoelen. Plaats in de koelkast voordat je het gaat mengen.
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng onder de aardappels de ui, peper en kala namak. Knip de bieslook fijn boven de aardappels. Voeg de veganaise toe en zet alles onder elkaar.
  • Plaats in de koelkast tot gebruik. Wil je het een beetje vochtiger dan kan je extra veganaise toevoegen.
Vegan aardappelsalade me rode ui, bieslook, kala namak en veganaise

Tip: Maak deze aardappelsla liefst enkele uren of een dag voordat je het gaat eten, dan worden de smaken beter gemengd.

Optioneel: ook lekker is door er 1 à 2 lente-uitjes onder te snipperen.

De restjes eten wij soms ook tussen een broodje met wat salade en tomaat. Ook heel lekker.

Andere gerechtjes die lekker bij of op de bbq zijn samen met de aardappelsla:

Eet jij ook graag vegan aardappelsalade bij de bbq? Ga je dit recept eens maken? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Plaats een reactie