Big Green Egg vs Kamado Joe vs The Bastard

Big Green Egg vs Kamado Joe vs The Bastard

Keramische BBQ’s in de Kamado-stijl zijn al meer dan 3000 jaar een belangrijk onderdeel van culinaire ontwikkeling van de mens. De eivormige BBQ’s zijn een geweldige veelzijdige manier om eten mee te bereiden.

Het bedrijf Big Green Egg is al 40 jaar de grootste leverancier van Kamado BBQ’s in de wereld. Tegenwoordig heeft Big Green Egg steeds meer concurrentie van andere keramische BBQ’s in een eivorm, zoals de Kamado Joe en The Bastard.

Ben jij op zoek naar de beste keramische BBQ in de Kamado-stijl, maar weet je niet voor welke je het beste kunt gaan? In dit artikel worden de verschillende modellen en merken met elkaar vergeleken. Wat zijn de kenmerken, afmetingen en prijs van de verschillende merken? Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten, verschillen, voor- en nadelen? En als laatste wordt er in de conclusie besproken wat de beste keuze is. Lees snel verder om alles te weten te komen over de Big Green Egg vs Kamado Joe vs The Bastard!

IMAGE PRODUCT DETAILS
Unieke vorm en groene kleur
Big Green Egg
big-green-egg-medium
 • Dubbelwandig keramiek
 • Hete luchtcirculatie
 • RVS luchtschuif om temperatuur te regelen
 • Groene kleur past in elke tuin
 • Geschikt om te koken, braden, grillen, roken en bakken
 • Prijs medium model schommelt rond €1200
Keramische vuurkorf + rode kleur
Kamado Joe
kamado-joe-classic-1
 • Keramische vuurkorf in de BBQ
 • Met regelbare schuif om de temperatuur te regelen
 • Geleverd met meerdere accessoires
 • Sloroller voor rookoven effect
 • Meerdere roosters om op verschillende temperaturen te bakken
 • Prijs Kamado Joe classic schommelt rond €1000
Kermaisch & Nederlands design
The Bastard
the-bastard-medium
 • Stoere uitstraling met bamboe handvatten
 • Twe luchtinlaten & ingebouwde thermometer
 • Weinig houtskool nodig
 • Geschikt voor grillen, bakken, slow cooken, stoven, roken en koken
 • Prijs The Bastard Medium schommelt rond €1200

Big Green Egg

Het bedrijf Big Green Egg werd opgericht in 1974 door Ed Fisher. Al snel importeerde het Amerikaanse bedrijf de BBQ’s over de grens vanuit Mexico. De Big Green Egg is een keramische Kamado barbecue. Het wordt ook wel een outdoor cooker genoemd. De unieke vorm en de dubbelwandige keramiek van de Big Green Egg zorgen ervoor dat er een hete luchtcirculatie in de BBQ plaatsvindt. Door middel van een RVS luchtschuif en een gietijzeren margrietschijf kun je de temperatuur erg secuur regelen. 

Big Green Egg medium

Kenmerken Big Green Egg

De Big Green Egg is uiteraard kenmerkend aan de ei-vorm en de prachtige groene kleur van de BBQ. Het unieke uiterlijk van deze BBQ zal prachtig staan in je tuin of veranda. Het is niet zomaar een BBQ, het is een echte eye-catcher waar je mee kunt pronken. Nodig vrienden of familie uit voor een originele en onvergetelijke BBQ. 

De keramiek van de Big Green Egg zorgt ervoor dat de warmte in de BBQ weerkaatst. Hierdoor ontstaat er een luchtstroom die het eten extra mals maakt. De keramiek van de Big Green Egg is door NASA ontwikkelt. De productie van de Big Green Egg vindt plaats in Mexico volgens erg strenge kwaliteitsnormen. Hierdoor profiteer je van buitengewoon hoogwaardige kwaliteit. Het ei heeft extreem isolerende eigenschappen en het materiaal weerstaat alle externe temperaturen. Hierdoor kun je de temperatuurregeling zeer secuur bepalen.

Met de Big Green Egg kun je gerechten erg snel bereiden, het voedsel droogt niet snel uit en je kunt de smaak- en voedingsstoffen van het eten goed behouden. Het keramiek in combinatie met het houtskool zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Met de behulp van de Big Green Egg kun je werkelijk alles bereiden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan bakken, koken, grillen, roken, stoven en slow cooking. 

Afmetingen Big Green Egg

Big Green Egg produceert één product in verschillende maten. Van de draagbare Big Green Egg tot de Big Green Egg XXL. Hoe groter het formaat, hoe meer eten je kunt bereiden op de BBQ. Hierbij de afmetingen van de Medium Big Green Egg: 

 • Buitendiameter: 46 cm
 • Diameter kookoppervlak: 38 cm
 • Gewicht: 51 kg
 • Hoogte: 69 cm

Prijs Big Green Egg

De prijs van de Big Green Egg verschilt natuurlijk per aanbieder. Online vind je eenvoudig diverse webshops die de Big Green Egg aanbieden. De gemiddelde prijs van de Big Green Egg Medium ligt rond de 1.200 euro. 

Nadelen Big Green Egg

Hierbij het nadeel van de Big Green Egg: 

 • Geen accessoires

Een nadeel van de Big Green Egg is dat de BBQ niet geleverd wordt met veel accessoires. Dit betekent dat je nog veel bij moet kopen. Denk hierbij aan een pizza steen, een grillrooster of een convector. Dit zijn natuurlijk niet accessoires die iedereen nodig heeft, maar als je echt gebruik wil maken van alles wat de Big Green Egg te bieden heeft, is het wel waard om deze accessoires aan te schaffen. Dit kun je natuurlijk wel als een nadeel zien, omdat er zo nog veel kosten bij komen. 

Voordelen Big Green Egg

Hierbij de diverse voordelen van de Big Green Egg: 

 • Uniek design

De Big Green Egg is een opvallende verschijning. Het unieke design zal prachtig staan in elke tuin of veranda. De BBQ is niet alleen ontzettend praktisch, maar zal tegelijkertijd als een eye-catcher dienen in je exterieur. De originele groene kleur zal naadloos aansluiten in je groene tuin. 

 • Gebruiksvriendelijk

Het grote voordeel van de Big Green Egg is dat deze grill erg gebruiksvriendelijk is. In slechts 15 minuten is de BBQ namelijk al op temperatuur en klaar om te gebruiken. De keramiek zorgt ervoor dat je optimale controle over de temperatuur hebt. Daarnaast profiteer je ook van een geleidelijke warmteverdeling. De houtskool heeft een brandduur van 8 tot 20 uur, wat betekent dat je tussentijds nooit de kolen hoeft bij te vullen.

 • Duurzaam

De keramiek van de Big Green Egg is zeer duurzaam. Het materiaal is namelijk weersbestendig, want het roest en oxideert namelijk niet. Schaf je een Big Green Egg, dan krijg je ook een levenslange garantie op de keramische onderdelen van de BBQ, wat al genoeg zegt over de kwaliteit van de keramiek. 

 • Veelzijdig 

Het grote voordeel van de Big Green Egg is dat deze BBQ erg veelzijdig is. Je kunt er namelijk mee koken, braden, grillen, roken en bakken. Daarnaast is het ook een uitstekende slow-cooker. Ben je dol op eten en koken, dan kan de Big Green Egg niet in jouw huis ontbreken. Wees creatief en probeer verschillende recepten en bereidingstechnieken uit. 

Kamado Joe

De Kamado Joe werd in 2009 net buiten Atlanta opgericht door Bobby Brennan en Kerry Coker. Sindsdien importeer Kamado Joe zijn grills uit Yixing in China. De Kamado Joe is een keramische Kamado BBQ. In de BBQ bevindt zich een keramische vuurkorf waar je het houtskool in stopt. Aan de onderkant vind je een ventilatieopening voor de aanvoer van lucht. In de deksel van de Kamado Joe is een regelbare schuif met een margrietschijf. Hierdoor kan lucht ontsnappen waardoor je de temperatuur nauwkeurig kunt bepalen. 

Kamado Joe Classic

Kenmerken Kamado Joe

De Kamado Joe is kenmerkend aan de prachtige rode kleur. Gecombineerd met strakke zwarte lijnen is deze BBQ een echt pronkstuk in je tuin of buitenruimte. De rode kleur geeft de BBQ een retro-look en een unieke uitstraling. 

De Kamado Joe is een zeer veelzijdige BBQ, je kunt er namelijk mee roken, bakken, koken, stomen en slow cooken. De Kamado Joe wordt geleverd met meerdere accessoires wat de BBQ nog zoveel veelzijdiger maakt dan dat het al is. De Kamado Joe wordt geleverd met het Divide & Conquer Flexible Cooking System, een accessoire rek om bijvoorbeeld een pizzasteen of wok, op te plaatsen, een aspook, een uitschuifbare aslade, een grilltang, twee halve maan keramische warmte verdelers en twee halve maan RVS roosters. 

Het kooksysteem Divide & Conquer Flexible Cooking System is kenmerkend voor de Kamado Joe. Het systeem maakt gebruik van een halvemaanvormige warmtedeflector om de warmte gedeeltelijk af te sluiten. In combinatie met de gelaagde roosters met meerdere niveaus om zowel je kookoppervlak te vergroten als om eten te koken bij verschillende temperaturen.

Niet geleverd met de Kamado Joe Classic, maar wel kenmerkend voor de Kamado Joe is de Sloroller. Dit unieke accessoire zorgt ervoor dat de je BBQ omtovert in een echte rookoven. De Sloroller maakt gebruik van gepatenteerde Harvard-wetenschap om van je Kamado een roker te maken door rook en warmte te verspreiden in rollende, recirculerende golven. Dit versterkt de heerlijke rooksmaak die je verwacht van een grill. 

Afmetingen Kamado Joe

Er zijn diverse Kamado Joe’s beschikbaar. Deze BBQ’s hebben diverse afmetingen. Hoe groter het formaat, hoe meer eten je kunt bereiden op de BBQ. Hierbij de afmetingen van de klassieke Kamado Joe: 

 • Buitendiameter: 60 cm
 • Diameter kookoppervlak: 46 cm
 • Gewicht: 85 kg
 • Hoogte: 71 cm

Prijs Kamado Joe 

De prijs van de Kamado Joe verschilt natuurlijk per aanbieder. Online vind je eenvoudig diverse webshop die de Kamado Joe aanbieden. De gemiddelde prijs van de Kamado Joe Classic ligt rond de 1.000 euro.

Nadelen Kamado Joe

Hierbij het nadeel van de Kamado Joe: 

 • Zwaar in gewicht

De Kamado BBQ lijkt dan wel klein en handig om mee te nemen, maar dat is zeker niet aan te raden. De BBQ is erg zwaar in gewicht en je neemt de keramische BBQ dan ook niet zomaar mee naar het park, strand of camping.

Voordelen Kamado Joe

Hierbij de diverse voordelen van de Kamado: 

 • Duurzaam en sterk

De Kamado Joe is gemaakt van hoogwaardige keramiek. Dit materiaal is ontzettend sterk en gaat erg lang mee. Dit betekent dat de aankoop van een Kamado BBQ een duurzame keus is. Daarnaast krijg je een levenslange garantie op de BBQ wat je kan vertellen dat het materiaal erg duurzaam en sterk is. 

 • Veilig 

Het grote voordeel van eten bereiden met de Kamado is dat het erg veilig is. Omdat je een deksel gebruikt, is het BBQ’en een stuk veiliger. De keramiek zorgt ervoor dat de hitte in de grill goed vastgehouden wordt en dat de buitenkant nooit gloeiend heet is. Vandaar dat de Kamado Joe een verstandige keuze is wanneer je kinderen hebt. 

 • Divide & Conquer

Het grote voordeel van de Kamado Joe is het Flexible Cooking System genaamd Divide & Conquer. Dit systeem maakt gebruik van een halvemaanvormige warmtedeflector om de warmte gedeeltelijk af te sluiten. De meerdere roosters op verschillende niveaus zorgen ervoor dat je meerdere etenswaren op verschillende temperaturen bereiden.  

 • Veel accessoires 

Het grote voordeel van de Kamado Joe is dat deze BBQ met erg veel accessoires geleverd wordt. De keramische Kamado BBQ is al een erg veelzijdige BBQ, maar met deze accessoires kun je werkelijk alles bereiden. Bij veel andere Kamado BBQ’s moet je deze accessoires er extra bij aanschaffen, wat natuurlijk behoorlijk wat kan gaan kosten. 

The Bastard 

The Bastard is een keramische Kamado BBQ met een Nederlands design. The Bastard is een eivormige Kamado houtskoolbarbecue, gemaakt van keramiek. De keramiek zorgt ervoor dat de hitte goed wordt vastgehouden. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de BBQ stabiel blijft en de buitenkant van het ei altijd koel aanvoelt.

The Bastard medium

Kenmerken The Bastard 

The Bastard heeft een uniek design wat het een pronkstuk maakt in je tuin. De strakke zwarte lijnen geven de BBQ een stoere uitstraling die mooi zal staan in elke buitenruimte. De handvaten zijn gemaakt van bamboe en de merknaam is aan de buitenkant te lezen.

Je kunt de temperatuur van The Bastard gemakkelijk zelf regelen met de ingebouwde thermometer en de twee verschillende luchtinlaten. De eivorm van de Kamado zorgt voor een unieke luchtcirculatie. Deze circulatie van lucht zorgt er namelijk voor dat het de smaakelementen van houtskool meeneemt. Dit zorgt niet alleen voor een geweldige smaakervaring, maar ook voor een gelijkmatige warmteverdeling en garing van het eten. 

Op de deksel van de Bastard vind je een handige thermometer. Op de thermometer wordt de exacte temperatuur van de binnenkant van het ei aangegeven. Zo kun je je eten zeer secuur bereiden. Wil je de temperatuur veranderen? Dit doe je met de luchttoevoer schuif die zich aan de onderkant van The Bastard bevindt. 

Afmetingen The Bastard 

The Bastard is verkrijgbaar in diverse formaten. Deze BBQ’s hebben dan ook verschillende afmetingen. Hoe groter het formaat, hoe meer eten je kunt bereiden op de BBQ. Hierbij de afmetingen van de The Bastard Medium:

 • Buitendiameter: 48
 • Diameter kookoppervlak: 42
 • Gewicht: 63 kg
 • Hoogte: 114 cm

Prijs The Bastard 

De prijs van The Bastard verschilt natuurlijk per aanbieder. Online vind je eenvoudig diverse webshop die The Bastard aanbieden. De gemiddelde prijs van The Bastard Medium ligt rond de 1.200 euro. 

Voordelen The Bastard 

Hierbij de diverse voordelen van The Bastard: 

 • Gebruik van weinig houtskool

Het grote voordeel van The Bastard is dat je zeer weinig houtskool hoeft te gebruiken. Je hoeft tijdens het gebruik nooit houtskool bij te vullen. 

 • Veelzijdig 

The Bastard is een zeer veelzijdige BBQ. Je kunt er namelijk mee grillen, bakken, slow cooken, stoven, roken en koken. De eivorm zorgt ervoor dat het eten gelijkmatig verhit wordt en hierdoor blijft je voedsel mals. 

 • Temperatuur nauwkeurig zelf te bepalen

Aan de bovenkant van de deksel van The Bastard zit een thermometer. Deze thermometer geeft de exacte warmte aan. Je kunt de temperatuur nauwkeurig zelf regelen. Dit doe je met de opening van de deksel en de luchttoevoer schuif die je aan de onderkant van The Bastard kunt vinden. 

 • Zijtafels

The Bastard Medium wordt standaard geleverd met zijtafels. Deze worden niet geleverd met een kleinere versie. Op de zijtafels kun je eten kruiden, bereiden of snijden. Je kunt er ook je eten op bewaren of je BBQ-accessoires op neer liggen. 

Nadelen The Bastard 

Hierbij het nadeel van van The Bastard: 

 • Lastig schoon te maken

Het nadeel van The Bastard is dat de BBQ moeilijk schoon te maken is. Het vergt veel tijd en daar heb je natuurlijk niet altijd zin in. Het zwarte gewicht van the Bastard zorgt ervoor dat de BBQ moeilijk is om volledig te reinigen. Je kunt de buitenkant en roestvrijstalen delen met een vochtige doek schoonmaken. Het rooster en de andere losse onderdelen kun je schoonmaken met afwasmiddel en water. 

Verschillen Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard

Hierbij de grote verschillen tussen de Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard: 

 • Kwaliteit 

De Big Green Egg wordt geproduceerd in Mexico en de Kamado Joe en The Bastard in China. De standaard en wielen van de Kamado Joe zijn ook van betere kwaliteit dan de Big Green Egg. De standaard en wielen zijn namelijk gemaakt van dikker zwaar gegalvaniseerd staal en zijn aan elkaar gelast, waar de standaard en wielen van de Big Green Egg aan elkaar zijn geschroefd. 

 • Accessoires 

De Kamado Joe een zeer breed scala aan verschillende producten, zoals extra functies en accessoires. De Big Green Egg en The Bastard hebben ook een groot assortiment van diverse accessoires, maar de meeste worden niet direct meegeleverd met de aankoop van een BBQ. Daarnaast hebben de accessoires niet hetzelfde niveau innovatie als de accessoires van de Kamado Joe. 

 • Innovatie 

Wat de Kamado Joe echt onderscheidt van Big Green Egg en The Bastard is de nadruk op innovatie. Dit zie je terug in de Sloroller hyperbolische rookkamer en het Divide & Conquer Flexible Cooking System. Deze zeer innovatieve accessoires maken de Kamado Joe een zeer unieke BBQ. 

 • Kleur 

Een groot verschil tussen de Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard is uiteraard de kleur. De Big Green Egg heeft de kenmerkende groene kleur, de Kamado Joe heeft een opvallende rode kleur en The Bastard heeft een klassieke zwarte kleur. Het is maar net welke kleur je persoonlijk mooier in je tuin vindt staan. 

Overeenkomsten Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard

Hierbij de grote overeenkomsten tussen de Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard: 

 • Kwaliteit

De kwaliteit en het vakmanschap van de Kamado Joe is qua kwaliteit vergelijkbaar met de Big Green Egg. De bouwkwaliteit van zowel de Big Green Egg als de Kamado Joe is erg goed. Beide producten maken gebruik van hoogwaardige keramiek, maar er lijkt niet veel verschil te zijn in de dikte of de kwaliteit van de behuizing van deze grills. Ook The Bastard is gemaakt van hoogwaardige keramiek. De materialen zijn hard en zeer stevig. Aan de betrouwbaarheid van deze drie modellen hoef je niet te twijfelen, aangezien je een zeer lange of zelfs levenslange garantie krijgt. 

 • Prijs

De prijs van de Big Green Egg, Kamado Joe en The Bastard zijn bijna vergelijkbaar. Alle bedragen liggen tussen de 1.000 en 1.200 euro. Het enige verschil is dat de Kamado Joe belangrijke extra’s bevat, die je apart bij de Big Green Egg en The Bastard moet aanschaffen. Hierdoor is de Kamado Joe relatief goedkoper. 

 • Garantie

Alle drie de merken bieden een uitgebreide en uitstekende garantie op hun producten. Er zijn slechts een paar verschillen tussen de verschillende garantietermijnen. De Big Green Egg geeft een levenslange garantie op alle keramische onderdelen van de BBQ. De andere onderdelen hebben elk een eigen garantietermijn. Ook de Kamado Joe biedt een bijna identieke garantie. The Bastard heeft een garantietermijn van 20 jaar op de BBQ. 

 • Klantenservice 

Zowel Big Green Egg als Kamado Joe en The Bastard hebben een goede reputatie op het gebied van betrouwbare klantenservice. Big Green Egg bestaat al langer en heeft inmiddels een grote fanbase verzameld over de hele wereld. Daarnaast heeft het bedrijf ook het zogenoemde Egg Head-forum waar je terecht kunt voor nuttig advies, kooktips en onderhoudsinstructies van andere Big Green Egg-eigenaren. 

Conclusie Big Green Egg vs Kamado Joe vs The Bastard

Of je nu een Big Green Egg, een Kamado Joe of The Bastard koopt, er is een grote kans dat je erg onder de indruk zult zijn van de hoogwaardige kwaliteit van de constructie en keramiek van de BBQ. De Kamado Joe is erg aan te raden als je op zoek bent naar een Kamado BBQ. Qua kwaliteit zijn alle drie de keramische BBQ’s erg vergelijkbaar, je kunt de temperatuur goed zelf bepalen en je de mogelijkheden voor het bereiden van eten zijn eindeloos.

Het design van de drie BBQ’s verschilt een klein beetje, het is maar net waar je zelf van houdt. De Kamado Joe en de Big Green Egg hebben allebei levenslange garantie, wat je als koper veel rust biedt. Je zult dan ook niet snel spijt krijgen van je aankoop. De Kamado Joe valt op door het innovatieve karakter van de accessoires die bij de BBQ geleverd worden. Dit verhoogt de veelzijdigheid van de BBQ nog meer. Als je een Big Green Egg of The Bastard koopt, krijg je een uitstekende grill. Maar als je een Kamado Joe koopt, krijg je een net zo goede grill, maar wel met alles erop en eraan én een levenslange garantie! 

IMAGE PRODUCT DETAILS
Unieke vorm en groene kleur
Big Green Egg
big-green-egg-medium
 • Dubbelwandig keramiek
 • Hete luchtcirculatie
 • RVS luchtschuif om temperatuur te regelen
 • Groene kleur past in elke tuin
 • Geschikt om te koken, braden, grillen, roken en bakken
 • Prijs medium model schommelt rond €1200
Keramische vuurkorf + rode kleur
Kamado Joe
kamado-joe-classic-1
 • Keramische vuurkorf in de BBQ
 • Met regelbare schuif om de temperatuur te regelen
 • Geleverd met meerdere accessoires
 • Sloroller voor rookoven effect
 • Meerdere roosters om op verschillende temperaturen te bakken
 • Prijs Kamado Joe classic schommelt rond €1000
Kermaisch & Nederlands design
The Bastard
the-bastard-medium
 • Stoere uitstraling met bamboe handvatten
 • Twe luchtinlaten & ingebouwde thermometer
 • Weinig houtskool nodig
 • Geschikt voor grillen, bakken, slow cooken, stoven, roken en koken
 • Prijs The Bastard Medium schommelt rond €1200
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu