Geüpdatet op


Ik wilde graag eens weten hoe het met mijn gezondheid gesteld was. Er waren soms dagen dat ik me fysiek en mentaal niet helemaal geweldig voelde en tja dan begin je je wel eens af te vragen of er misschien iets scheelt.

Ter controle liet ik vroeger regelmatig bloed trekken maar dat was ondertussen ook alweer enkele jaren geleden. Als kind had ik een ijzertekort, maar daar had ik geen last meer van sinds ik vegetariër werd. De laatste bloeduitslagen was mijn B12-niveau te laag, maar de rest was allemaal OK. Maar ja, hoe staan de zaken er anno 2016 voor?

Hoe gezond ben ik?
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Ik had soms een raar gevoel in mijn hoofd dat nogal moeilijk te omschrijven valt en voelde me soms ook wat duizelig. Reden genoeg om aan te nemen dat m’n lichaam tekorten had en daar wil ik dan natuurlijk ook snel achterkomen. Kwestie van m’n voeding efficiënt te kunnen aanpassen of – in geval van een ernstig tekort – supplementen bij te nemen.

B12 supplementen

Vanwege m’n laatste bloedonderzoek en het vermelde B12-tekort nam ik wel al B12 supplementen. Maar eerlijk gezegd vergat ik die de helft van de tijd in te nemen :-/

Bovendien schijnt B12 via tabletten om in te slikken ook minder goed opneembaar dan een kauwtablet. Ik had ondertussen een B12-spray gekocht omdat dit een nog beter resultaat zou geven als het om opname gaat. Ook deze heb ik helaas maar enkele keren gebruikt om dezelfde reden. Vergeten dus 😉

B12 spray
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Enfin, aangezien ik mezelf toch wilde laten onderzoeken, leek het me verstandig om nu niet ineens wél die supplementen als een gek te gaan innemen. Kwestie van het testresultaat niet te beïnvloeden.

Bovendien ben ik deze keer niet voor de gebruikelijke bloedproef gegaan maar koos ik voor een alternatieve methode; bioresonantie!

Ik besloot dit ook eens te proberen omdat zowel Stijn als mijn vader goede ervaringen met bioresonantie hebben gehad. Het vooruitzicht dat je ook gewoon in een stoel moest gaan zitten en geen prik in je lijf kreeg stond me ook wel aan 😉

Bioresonantie, wat is het?

Kort samengevat; je hele lichaam bestaat uit cellen en deze bestaan weer uit moleculen. Diezelfde moleculen zijn dan weer opgesplitst in – elektrisch geladen – atomen. Dit feit zorgt er voor dat elk molecuul – en bijgevolg iedere cel – in je lijf een eigen trillingsfrequentie heeft.

Dat betekent dat o.a. hormonen, mineralen, vitamines, aminozuren, bacteriën, virussen, voedingsstoffen,… allemaal een trillingsfrequentie hebben die bovendien telkens volstrekt uniek is. En dus ook gemeten én onderscheiden kunnen worden!

Bij een behandeling/check-up met bioresonantie wordt iedere cel in je lichaam middels een speciaal apparaat (een ding met een soort wichelroede) dus ’gescand’ op trillingen. Als er een trilling gemeten wordt en de frequentie klopt niet…dan is er iets mis. Tekorten, mogelijke allergenen en eventuele ziektesymptomen kunnen op die manier snel opgespoord worden.

Véél sneller dan de klassieke methode bovendien!

Gezondheidscheck veganist
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

In 1 uurtje een volledige checkup

Zeker, een bloedtest afnemen duurt op zich niet lang. Op het resultaat moet je vaak echter wel een aantal dagen wachten en vanzelfsprekend is zo’n naald in je arm nooit erg aangenaam 😉

Daarbij komt nog dat vaak niet alles getest wordt (tenzij je dit vooraf aangeeft) en natuurlijk al helemaal niet op celniveau. Wat toch een verschil in resultaat blijkt te zijn (maar daarover zo dadelijk meer).

Denk je te maken te hebben met een allergie (bijvoorbeeld vanwege kortademigheid, een huidaandoening, …), dan wordt je steevast aangeraden een dermatoloog te bezoeken en tests te laten doen. Vaak eindigt dat met een heleboel tests.

Voor contactallergieën (waar Stijn over kan meespreken) plakt men bijvoorbeeld je rug vol ‘stickers’ die je enkele dagen moet dragen. Natuurlijk om erachter te komen voor welke stoffen je huid gevoelig blijkt.

[phxoptin id=1498211942]

Hoewel dat allemaal natuurlijk heel logisch klinkt, kost zo’n behandeling je best wel veel geld (je moet alvast 3 x terugkomen) en dus ook tijd. Vaak is de diagnose ook niet 100% sluitend en verteld men je na afloop meestal waar je allemaal NIET meer mee in contact mag komen en hoeveel zalfjes en tabletten je de rest van je leven moet gebruiken :-/

Stijn en mijn vader hadden na slechts 1 (uurtje) behandeling bioresonantie een veel beter beeld van hun ‘probleem’ én een veel beter advies om dat ook effectief aan te pakken.

Zo kwam Stijns probleem voort uit een verstoord darmstelsel en dat van m’n vader door een teveel aan tarwe en lactose en een tekort aan enzymen.

M’n vader is nog maar net begonnen dus is nog even afwachten. Stijns huidprobleem was 3 dagen – na het innemen van de voorgesteld probiotica – voorgoed van de baan. Komt nog bij dat hij nu ook weet hoe dit probleem preventief kan voorkomen worden.

Je begrijpt dat ik dus razend benieuwd was naar mijn eigen sessie 🙂

Check gezondheid van veganist met bioresonantie
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

En de uitslag?

Ben je benieuwd naar de uitslag? Van iemand die 5 jaar vegetarisch en daarna 11 jaar veganistisch eet? Iemand die wel B12 bijnam omdat een bloedtest tekorten aangaf (en dat de helft van de tijd vergat ;))

Wel…helemaal niks. Of althans niet veel dat met voedingsstoffen te maken had.

Het blijkt dat mijn lichaam slecht reageert op 4G-netwerk en bluetooth. Gelukkig heb ik nog een gsm uit het stenen tijdperk maar van een draadloze internetverbinding maken we soms wel gebruik.

Er werd me ook verteld dat ik best zoveel mogelijk kon ‘aarden’. Maar sinds januari werk ik aan de computer met een aardingsmat. Dus wat dat betreft was ik al goed bezig 🙂 De lente doet me bovendien deugd want dan ben ik sowieso zoveel mogelijk in de tuin bezig.

Aarden tegen straling

Een aardingsmat is in mijn geval een grote muismat (onder je toetsenbord), maar kan bijvoorbeeld ook een laken zijn.

Aardingsmat computer
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Aan deze muismat of laken hangt een kabeltje dat je in het stopcontact moet steken. Er is echter geen verbinding met de stroom maar met de aardingspin. Deze aardingspin zorgt ervoor dat je stopcontact en toestellen niet onder te hoge spanning komen en dat deze spanning weer afgevoerd wordt naar de aarde.

Zo’n aardingsmat doet ditzelfde dan ook met het teveel aan spanning in je lichaam.

Ik weet dat deze zaken (aardingsmat en bioresonantie) in eerste instantie nogal hocus pocus/zweverig klinken, maar in feite is dit louter fysische wetenschap. Des te vreemder dat zowel aarding als bioresonantie nog niet veel bekender zijn.

Scheve halswervels

Anyway; de echte redenen van m’n eerder genoemde klachten zitten dus in m’n gevoeligheid voor 4G en bluetooth én het feit dat mijn halswervels scheef blijken te zitten. Hierdoor stroomt het bloed niet makkelijk naar m’n hoofd wat soms dus tot lichte hoofdpijn en duizeligheid kan leiden.

En hoewel je dit met bioresonantie op zich niet kan verhelpen weet ik nu wel dat ik een osteopaat moet bezoeken. Met een tikje geluk is dit probleem ook na een paar sessies al verholpen 🙂

[phxoptin id=1498211942]

Voedingsstoffencheck

Wat de voedingstoffen in mijn lichaam betreft; met mijn mineralen en vitamines was alles perfect in orde. En dus ook met B12!

Ik vertelde natuurlijk dat mijn bloedtest wel steeds te laag aangaf, maar dat was volgens haar best mogelijk. In het bloed zat er misschien niet genoeg, maar op celniveau wel en het is dáár dat je het nodig hebt.

Wat ik verder blijkbaar niet kan verdragen is; witte suiker, aspartaam (eet ik gelukkig al nooit) en E120. Dat laatste is echter cochenille (geplette luizen die dienen als rode kleurstof in ‘voedingsmiddelen’) en dus niet vegan. Dat at ik dus sowieso ook nooit 🙂

Verder blijk ik licht gevoelig te zijn voor sinaasappels. Ik mag deze best eten, maar beter niet te veel. Andere gelijkaardige vruchten zoals o.a. citroen, limoen, mandarijntjes,…bleken gelukkig geen probleem.

Tot slot zei ze dat ik de 2de persoon in haar praktijk was waar zó weinig aan scheelde! De andere was ook nog eens een rawfoodie dus het is bij deze nog maar eens bevestigd: bewust met je voeding bezig zijn loont! 🙂

[tweetquote]Bewust met je voeding bezig zijn loont voor je gezondheid.[/tweetquote]

Gezonde veganist - check bioresonantie
 • Facebook
 • Pinterest
 • Twitter

Gerustgesteld

Mijn eerste ervaring met bioresonantie was dus ook zeer geslaagd en ik geloof niet dat ik ooit nog een bloedproef laat doen (tenzij dat héél erg nodig is). Ik ben in elk geval superblij dat met mijn voedingsstoffen alles in orde is en ik dus blijkbaar erg goed bezig ben. Alleen nog even mijn nekwervels laten checken en zoveel mogelijk straling vermelden. Makkelijk!