Courgettebloemen

courgettebloemen

Mannen en vrouwen

De courgetteplant bloeit met zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen, waarbij de eerstgenoemde bestaat uit louter een steeltje en vervolgens de bloem, en de vrouwelijke uit een zogenaamd ‘vruchtbeginsel’ (een mini-courgette), waar dan weer de bloem (en uiteindelijk de courgette) uit kan groeien.

In Italië worden de vrouwelijke z als een ware delicatesse beschouwd, terwijl de tegengestelde sekse vaak gefrituurd wordt. Als zijnde de enige manier om ze nog wat smakelijker te maken.

Arme mannetjes 🙂

De mini-courgette aan de vrouwelijke bloem is natuurlijk een leuke en smakelijke extra, die de mannelijke versie helaas moet missen. Maar zoals gezegd, de voorkeur varieert nogal, en je kan ze met een gerust hart allebei gebruiken.

courgettebloemen

Voorzichtigheid geboden

Courgettes zijn sowieso één van m’n favoriete groenten. Niet alleen omdat ze lekker zijn en in duizend en één gerechten kunnen verwerkt worden, maar ook, eerlijk is eerlijk, omdat ze zo gemakkelijk te bereiden zijn. De bloemen ervan zijn dus minstens zo lekker, maar vragen wel ietwat meer voorzichtigheid bij het bereiden. Evengoed kan je ze op verschillende manieren klaarmaken. Eventueel ook rauw.

En decoratief zijn ze ook 🙂

Hoe te bereiden?

Wie courgettebloemen wil bereiden controleert de binnenkant best eerst op insecten, en verwijderd daarna de nogal bitter smakende stamper. Was de bloemen voorzichtig (want fragiel) en dep ze droog met keukenpapier.

Heb jij al kook- of eetervaring met courgettebloemen? Share please! 🙂

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties