Courgettebloemen

courgettebloemen

Mannen en vrouwen

De courgetteplant bloeit met zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen, waarbij de eerstgenoemde bestaat uit louter een steeltje en vervolgens de bloem, en de vrouwelijke uit een zogenaamd ‘vruchtbeginsel’ (een mini-courgette), waar dan weer de bloem (en uiteindelijk de courgette) uit kan groeien.

In Italië worden de vrouwelijke z als een ware delicatesse beschouwd, terwijl de tegengestelde sekse vaak gefrituurd wordt. Als zijnde de enige manier om ze nog wat smakelijker te maken.

Arme mannetjes 🙂

De mini-courgette aan de vrouwelijke bloem is natuurlijk een leuke en smakelijke extra, die de mannelijke versie helaas moet missen. Maar zoals gezegd, de voorkeur varieert nogal, en je kan ze met een gerust hart allebei gebruiken.

Courgettebloemen

Voorzichtigheid geboden

Courgettes zijn sowieso één van m’n favoriete groenten. Niet alleen omdat ze lekker zijn en in duizend en één gerechten kunnen verwerkt worden, maar ook, eerlijk is eerlijk, omdat ze zo gemakkelijk te bereiden zijn. De bloemen ervan zijn dus minstens zo lekker, maar vragen wel ietwat meer voorzichtigheid bij het bereiden. Evengoed kan je ze op verschillende manieren klaarmaken. Eventueel ook rauw.

En decoratief zijn ze ook 🙂

courgettebloemen

Hoe te bereiden?

Wie courgettebloemen wil bereiden controleert de binnenkant best eerst op insecten, en verwijderd daarna de nogal bitter smakende stamper. Was de bloemen voorzichtig (want fragiel) en dep ze droog met keukenpapier.

Heb jij al kook- of eetervaring met courgettebloemen? Share please! 🙂

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en