Cupcakes met braambessen

Laatst geüpdatet:

Cupcakes met braambessen

Cupcakes-met-verse-braambessen-en-topping

Tja, wat moet je als je dagelijks een halve kilo braambessen uit eigen tuin hebt? Er cupcakes mee maken tiens!

Cupcakes-met-verse-braambessen

Sinds ik ooit een super eenvoudig én vegan recept voor cake gevonden heb, maak ik trouwens altijd hetzelfde beslag. Het lukt altijd, smaakt heerlijk en is bovendien belachelijk eenvoudig. Dus waarom veranderen? 😉

Dit recept wil ik dan ook graag met je delen!

Je kan de topping (frosting) natuurlijk ook gewoon weglaten en een – al even lekkere – muffin overhouden. Maar geef toe…met zo’n kleurrijke toef slagroom zien ze er alleen maar mooier uit.

Nou ja, toch als je even voorbij m’n erbarmelijke decoratieve capaciteiten kan kijken 😉

Cupcakes-met-verse-braambessen-en-topping

Dan maar gewoon een flinke klodder erop! 😉

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 200 gram griesmeel (het meel, niet de instanpudding)
  • 50 gram patisseriebloem
  • 200 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram kokosrasp (hoe fijner, hoe beter)
  • 450 ml plantaardige yoghurt (meest geschikt zijn: kokosyoghurt, sojayoghurt)
  • Merg van 1/2 vanillestokje (of 1 tl extract)
  • 2 tl bakpoeder
  • 6 el citroensap
  • snufje zout
  • een handvol braambessen – afgespoeld en uitgelekt

En verder: cupcakevormpjes!

Cupcakes-braambessen-topping

Voor de topping

  • 1 pakje plantaardige slagroom naar keuze (kokos, rijst of soja, bijv. deze)
  • een handvol braambessen – afgespoeld en uitgelekt

Bereiding

Voor de cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng alle droge ingrediënten voor de cupcakes in een grote kom. Doe de yoghurt en het citroensap erbij en roer het geheel met een spatel flink door mekaar. Zorg dat er zo min mogelijk klonters overblijven.
  • Meng daarna voorzichtig de braambessen onder het beslag.
  • Vul de vormpjes tot net onder de rand met het beslag. Plaats in de oven en laat – afhankelijk van je oven – ongeveer 20 minuten bakken. Controleer of de cake gaar is door er met een dun mes in te prikken. Als er nog deeg aan het lemmet blijft kleven, bak je nog ietsje langer.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.

Voor de topping

  • Klop de vegan slagroom stijf zoals aangegeven op de verpakking (dit gaat nog beter als het pakje vooraf flink gekoeld is).
  • Doe de braambessen in de blender en mix tot een gladde coulis. Spatel deze vervolgens voorzichtig onder de slagroom tot die mooi roze/purper/whatever…is 😉
  • Plaats de topping nog minstens 1 uur in de koelkast alvorens de cupcakes af te werken.

Smullen maar!

Hoe graag wil jij hier je tanden inzetten? 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

5 gedachten over “Cupcakes met braambessen”

Plaats een reactie

Ook lezen?

Pompoentaart met kruimeldeeg en pecan - vegan recept

Zoete pompoentaart met pecan (vegan recept)

Waarom wachten tot halloween voor een heerlijk stukje zoete pompoentaart met noten? En dan is halloween weer voorbij en mag het niet? Tuurlijk wel! Met dit recept kan je pompoen eens op een andere manier gebruiken. Wanneer er veelvuldig pompoen zijn dat eet ik dat vaak: ovenschotels, stoofpotjes, pompoenstoemp, pompoensaus, pompoensoep,… Heerlijke hartelijke gerechten allemaal.

Vegan appelflappen recept

Vegan appelflappen maken; makkelijk recept op twee manieren!

Onlangs had ik nog eens echt zin in appelflappen. Helaas kan je die als veganist niet zomaar overal vinden. Gelukkig kan je vegan appelflappen ook makkelijk zelf maken. Een ervaren of gediplomeerde patissier hoef je helemaal niet te zijn om de slechts 6 ingrediënten om te toveren in overheerlijke vegan appelflappen. Ik ging aan de

Muffins in de airfryer recept

Muffins in de airfryer – recept voor makkelijke muffins

Het tweede wat we probeerden met onze nieuwe airfryer waren muffins. Er zaten dan ook 8 muffinvormpjes bij het toestel en het heeft een muffin/cake-stand. Ik maakte daarvoor een vanillebeslag en vulde de vormpjes bijna tot de rand. In sommige van de muffins deed ik ook nog fijngesneden stukjes chocolade. De muffin/cakestand is ingesteld op

Melting moments cookies recept vegan

Melting moments cookies (recept) – Koekjes om bij weg te smelten

Mijn dochter en ik kijken al jaren met heel veel plezier naar Master chef Australië. Wij nemen de afleveringen op en kijken er dan een paar achter elkaar. Op die manier gaan we er echt voor zitten en genieten we met iets lekkers binnen handbereik, van alle inspanningen van de kandidaten. In 1 van de

Zelf lemon curd maken - vegan recept

Zelf vegan lemon curd maken – recept + ideetjes

Wat is lemon curd?  Lemon curd is een spread, een soort saus die normaal gezien gemaakt wordt van citroenen, suiker, boter en eieren. Uiteraard gaan wij een versie zonder eieren maken en bereiden we een makkelijke vegan lemon curd. Oorspronkelijk is het afkomstig uit Engeland. Lemon curd verenigt het fris zurige van citroen met het

VERHUISACTIE "NO MILKY WAY 2 - vegan lunch" : 
verwen jezelf of verras een andere kookliefhebber...

VERHUISACTIE
"NO MILKY WAY 2 - vegan lunch" : Kookboek