Curcum superfood syrups review

Curcum superfoods syrups review

We kregen een flesje Curcum superfood siroop toegestuurd om eens uit te proberen. In deze review lees je meer over dit nieuwe product en wat wij ervan vinden.

Wat is Curcum superfood siroop?

Curcum superfood syrups is agavesiroop die verrijkt is met extracten van kurkuma (vandaar de naam), gember, eikenhout en een pepertje.

Curcum is niet alleen vegan, het is ook sojavrij, glutenvrij en niet genetisch gemanipuleerd. De gebruikte ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd.

Het is een siroop dus zoet waardoor je het kan gebruiken als een vegan alternatief voor honing. Ook als je de geraffineerde suiker uit je gerechten wilt schrappen, kan je deze vervanger gebruiken.

Ingrediënten

Agavesiroop (93%), water, kurkumaextract (1,6%), madame jeanette peperextract, eikenhoutextract (0,3%), grapefruitextract, gemberextract, natuurlijk aroma, voedingszuur (citroenzuur).

Duurzaamheid

Ik vertelde al dat de aangekochte ingrediënten allemaal biologisch gecertificeerd zijn, maar ook op andere gebieden houden de makers van dit drankje rekening met het milieu. De verpakking is van FSC-papier en het grootste deel van de glazen fles is gemaakt van gerecycled glas.

Ook wordt er een vaste bijdrage aan Just Dig It gegeven. Dit is een organisatie die droog gebied in Afrika terug groener maakt om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Curcum superfood syrups review

Hoe kan je Curcum superfood syrups gebruiken?

Curcum siroop is een veelzijdig product en je kan het gebruiken zoals je dat zelf graag doet. 

Alvast enkele ideetjes:

In drankjes

Voeg de Curcum toe aan een drankje voor een extra smaakje. Dat kan bijvoorbeeld in cocktails, maar ook in warme drankjes zoals thee, vegan latte of gewoon warm water.

Ook in smoothies of met bruiswater kan je het mengen.

Bij het ontbijt

Voeg jij anders wat agave- of ahornsiroop toe aan je havermout met plantaardige melk of yoghurt? Dan kan je dat vervangen door de curcum siroop. Of een beetje door je smoothie bowl.

Bakken

Bak je graag? Dan kan je het zeker eens als extra smaakmaker toevoegen aan je gebak. Of dat nu een taart, koekjes of pannenkoeken zijn, maakt niet uit.

Hoeveel gebruiken?

In een tasje thee doe je zo’n 2 theelepels tot een eetlepel. In gebak, chai latte of bruiswater mag het ietsje meer zijn, nl. zo’n 20-25 ml. Op een ijsje of pannenkoeken of in een cocktail kan je 40-45 ml (ca 3 eetlepels) gebruiken. 

Dit zijn de richtlijnen, maar aangezien het een siroop is kan je het uiteraard doseren zoals je dat zelf lekker vindt. Persoonlijk neem ik altijd ietsje minder aangezien ik het liever niet te zoet heb, maar als jij een zoetebek bent kan je ook wat meer gebruiken.

Recepten

Op de website van Curcum vind je enkele recepten om deze kruidige agavesiroop te gebruiken. Het is nog een nieuw product, dus op dit moment staan er nog maar een paar recepten op, maar hoogstwaarschijnlijk zal dat in de toekomst verder uitgebreid worden.

Review Curcum superfood syrups

Door de extra kruiden wordt deze agavesiroop gezonder. Zo werkt de curcumine ontstekingsremmend en bevordert het de spijsvertering. Dus ik was in ieder geval heel benieuwd naar dit nieuwe product. Oh ja, en ook door de mooie kleur.

Toen we de fles toegestuurd kregen viel ons meteen de vrolijke verpakking op. Daardoor vonden we het meteen ook een geschikt product om aan iemand cadeau te geven.

Bij het openen van de fles heb ik er eerst eens goed aan geroken en ik rook meteen de kurkuma er intens door.

De eerste manier waarop we het probeerden was als siroop op pannenkoek. Het gaf een hele zoete smaak en de kruiding proefden we er goed door. Het was vloeibaar waardoor het makkelijk uit te spreiden was over de pannenkoek.

Curcum op vegan pannenkoek

We hebben ook eens van de lepel gelikt om de pure smaak te ontdekken. De eerste smaak was heel fel kurkuma. De nasmaak vond ik persoonlijk veel lekkerder omdat dan de rest van de kruiding doorkwam.

Nu eet ik anders geen siroop op pannenkoeken, dus dit gaat niet het gene zijn waarvoor ik Curcum ga gebruiken. Gebruik jij wel graag siroop of suiker op je pannenkoek dan is het een heel lekker alternatief.

Waar ik eerder benieuwd naar was is hoe het zou smaken met warm water. Ik houd namelijk enorm van warm water met een smaakje in. Ik volgde de aanwijzing, maar omdat ik een klein kopje gebruikte heb ik 1,5 tl gebruikt. Ook deed ik er nog een schijfje citroen in. 

Curcum met warm water en citroen

Eerlijk? Ik vond het heerlijk! Volgende keer neem ik nog een klein beetje minder zodat het iets minder zoet is, maar dit is echt voor herhaling vatbaar. En volgende keer met een grote mok 😉

Ook aan bruiswater kan je het toevoegen. Ik maakte eerst bruis met mijn bruiswatertoestel om er vervolgens de siroop aan toe te voegen. Het drankje zag er uit als limonade dus kan je perfect serveren als er gasten komen en je hebt geen frisdrank in huis. Ik vind het een heel goed alternatief voor de siropen die je van de merken van de toestellen kan kopen.

Curcum is verkrijgbaar bij Curcum superfood syrups en via bol.com.

Kende jij Curcum siroop al? Ben je benieuwd om dit product uit te proberen? Laat het zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?