Geüpdatet op

Een vegan bladerdeeg / quichedeeg is niet altijd makkelijk te vinden. Soms lijkt het wel plantaardig, maar dan zit er toch nog D3 in. D3 is afkomstig uit wolvet of soms van visolie en zit in vaak in boter.

Ingredienten voor een hartig deeg

  • 225 gram bloem
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml water
  • 0,5 tl zout

Ingredienten voor een zoet deeg

  • 225 gram bloem
  • 60 ml kokosolie
  • 60 ml water
  • 0,5 tl zout
  • Optioneel: voeg een beetje zoet toe: kokosbloesemsuiker, agavesiroop,…

Zelf vegan deeg maken

Doe de bloem in een kom en voeg het zout hieraan toe. Meng zodat het zout goed verspreid wordt.

Voeg het water en de olijfolie samen en meng dit door met een vork.

Maak een kuiltje in de bloem en giet er een beetje van het olie/water mengsel in. Voeg geleidelijk aan de bloem toe en roer goed door. Voor steeds een beetje van het mengsel toe tot dit helemaal verwerkt is en je een mooie stevig deeg hebt. Is het deeg niet stevig genoeg, voeg dan wat extra bloem toe.

Kneed door met je handen. Rol het uit en plooi de bovenkant naar het midden en doe dit nu ook met de onderkant. Duw plat en draai het deeg een kwartslag. Doe dit zo enkele keren. Tenslotte maak je er terug een mooie bol van.

Leg deze gedurende minstens een uur in de koelkast voor gebruik.

[phxoptin id=1498211942]

Variatie:

Vind je de smaak van olijfolie of kokosolie te sterk, gebruik dan een neutralere olie.

Tip:

Maak meerdere porties in 1 keer. Als je toch bezit bent, is dit geen extra werk en ben je de volgende keer snel klaar. Deze porties kan je perfect in de diepvries bewaren.

Vegan deeg uitgerold