Open dag in de dierenopvang van Sofie Senden (vzw Lamana)

vzw Lamana - Dierenopvang van sofie senden - open deur dag

Gisteren was het open dag bij de dierenopvang van Sofie Senden. En aangezien het altijd leuk is om naar lieve diertjes te kijken, heb ik er ook wat fragmentjes gefilmd. Zeker als je er niet bij kon zijn, kan je nu toch meegenieten.

Wie is Sofie Senden?

Je kent Sofie misschien van haar instagram of de leuke Youtube filmpjes waarin ze de dieren toont die bij haar wonen, maar ook filmpjes over kringloopwinkelshoppen (is dat een woord?), vegan eten,… Zij startte een opvang voor dieren bij haar ouders thuis.

Vzw Lamana

Vzw Lamana is opgericht door Sofie. Het is een opvang voor gewonde, gehandicapte of verwaarloosde dieren. Dieren die gered zijn en verzorging nodig hebben. Op de korte tijd dat de opvang bestaat zijn er nu een 60-tal dieren: ezeltjes, varkens, schapen, geitjes, kippen, eenden, konijntjes,…

De dieren die als baby komen hebben veel verzorging nodig, zoals elke 4u eten geven. De gewonde dieren moeten verzorgd worden of soms is een operatie nodig. Dit kost uiteraard allemaal veel geld, je kan dan ook steunen door peter of meter te worden van een dier of door een vrije gift te doen.

Dieren bij vzw Lamana

Open dag bij opvang

Een andere manier om geld in te zamelen is de open dag. Iedereen kan dan een kijkje komen nemen, iets eten en drinken en eventueel een vrije gift doen.

Aangezien ik vorig jaar niet op op de open dag geraakt was, wilde ik nu wel graag een kijkje gaan nemen. Snoopy ging naar mijn ouders, dus ik ging onmiddellijk bij de aanvang naar de opvang, zo konden mijn ouders namiddag ook nog weg.

Toen ik er aan kwam waren alle eettafels nog leeg, maar daar kwam snel verandering in. (dit zie je goed op de latere beelden in het filmpje) De eerste dieren die ik zag was een kip met haar kuikentjes. Zo schattig!

Ik werd meteen verwelkomd door de moeder van Sofie en even later kwam ook Sofie hoi zeggen. Ze nam me mee naar de weide waar al enkele mensen aan het rondkijken waren. Aan het begin stond een bord met een foto van de dieren met daarop hun naam en hun verhaal.

Dieren bij vzw Lamana

Prachtige omgeving

Het gebouw en de omgeving zijn prachtig. Heel veel groen, een beek die door de tuin stroomt met bruggetjes, bomen,… een zalige en rustgevende omgeving. Ik zou daar wel kunnen aarden 😉

Leuk dat de dieren die uit moeilijke omstandigheden hier een mooi en rustig leven kunnen leiden.

Van de bomen mocht je blaadjes aftrekken om aan de dieren te geven.

Geitje bij Lamana in Lanaken

In de ziekenboeg zaten enkele kippen en parkietjes. De ezeltjes zaten afgeschermd. Je kon er wel naartoe, maar niet erbij omdat één van de ezeltjes een moeilijkere dag had en zowel voor haar als de bezoekers was het beter dat ze apart bleven. Maar ze stonden wel gezellig met zijn twee.

In het terug lopen kwam ik ook Sofie en Dimitri van Forrest & Friends (ook een dierenopvang) tegen.

Vegan eten

Wat is een open dag zonder lekker eten 😉 Er was dan ook heel wat te smullen. De foodtruck Cosy Green had Thaïse streetfoot bij en bij VegGuru kon je terecht voor lekkere burgers. Ik nam een Amerikaanse burger met daartussen een plakje vegan cheddar. Het eten even laten zakker vooraleer ik een dessert wilde dus nog terug naar de diertjes. Toen ik terug kwam waren de cinnamon rolls van Peas jammer genoeg al uitverkocht, dus ging ik bij Cosy Green een tiramisu halen. Njam 🙂

Vegan burger bij open deur dag opvangcentrum dieren

Behalve eten waren er nog enkele spulletjes te koop uit Sofie haar voormalige webshop zoals tasjes en pins. Ikzelf kocht 2 herbruikbare rietjes van staal. Tom (vroegere stagiair bij Veganistisch Koken) en zijn vriendin Jill stonden hier te helpen.

herbruikbare rietjes

Na het eten nog eens een rondje langs alle dieren en nog wat aaitjes en knuffels geven en ontvangen.

Het was een prachtige dag van een prachtige opvang. Leuk te zien hoeveel mensen liefde voor de dieren hebben en een bezoekje kwamen brengen.

Laat me zeker weten wat je van de beelden vindt. Misschien ben jij ook wel geweest of wil je een volgende keer gaan, laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

6 reacties

 1. zalig filmpje, zo zou het op de hele aarde moeten zijn <3 Dat geitje! Echt aan het genieten, en het varken ook. heerlijk om te zien.

 2. Heel mooi initiatief. Dat zijn mensen met een hart voor dieren zoals er meer zouden moeten zijn want dieren zijn altijd de dupe in een situatie als het wat moeilijker wordt. Een groot plus punt is dat deze mensen vegan promoten want door een plantaardig dieet dus zonder dierenleed worden dieren gevrijwaard om geslacht te worden.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij