Ik krijg geregeld de goedbedoelde commentaar dat m’n recepten er weliswaar lekker uitzien, maar dat ik eens wat moet verzinnen waar je NIET 2 uur voor in de keuken hoeft te staan.
Tja, daar zit natuurlijk wat in 🙂
Er staan heus wel recepten op dit blog die je binnen een aanvaardbare tijdspanne in elkaar kan flansen, maar dat geldt inderdaad lang niet voor allemaal.
Als je van huis uit werkt, je je eigen uren kan indelen en geen kinderschaar hebt kan je je een paar uurtjes extra in de keuken makkelijk veroorloven. Bovendien is het m’n hobby. Heel anders wordt het als je een 9 to 5 job hebt, je dagelijks pas laat thuiskomt en er drie koters + je man/vrouw schreeuwen om voedsel…en wel snel !!!
Mocht je toevallig zopas besloten hebben om als veganist door het leven te gaan, dan komt er nog een extra moeilijkheid bovenop. Want hoe kook je in godsnaam een snelle plantaardige maaltijd!?
Feitelijk hoeft dat helemaal niet lang te duren, al maak je meestal wel een stuk meer groenten dan de gemiddelde omnivoor. M.a.w.: je moet meer snijden. Toch is het – afhankelijk van de soort groenten die op je snijplank terechtkomen – vrij eenvoudig. Verse schorseneren daarentegen…die zijn dodelijk wanneer je een snelle maaltijd wil 😉
Wil je alvast een paar tips om daadwerkelijk sneller te kunnen koken? Check dan eerst even dit artikel
Lang verhaal kort; ik zal de komende tijd m’n best doen om er wat snelle (of relatief snelle) recepten tegenaan te gooien. Een redelijke tijd lijkt me ± 30 minuten vanaf het begin van je (voor)bereiding tot het moment dat je er een hap van kan nemen. Daar probeer ik dus binnen te blijven, al zal het best een keer 5 of 10 minuten schelen (pin me er dus op vast 😉
Mooi, bij deze trappen we meteen af met een pittige pasta! Laat je vooral niet afschrikken door het vrij lange ingrediëntenlijstje. Als het (makkelijke) snijwerk gedaan is hoef je alleen maar af en toe wat aan de pot toe te voegen. Easy!
Serveer de pasta op een bord en bestrooi met verse bieslook en peterselie. Smakelijk!
Collega blogger Billy heeft een online workshop gemaakt waarin hij je mee leert over tempeh. Je leert bovendien gerechten maken zoals een ontbijt met tempeh, marinades, pulled tempeh, burger en hartige tempehkoekjes. Als deze gerechten zijn om je vingers bij af te likken.
Vond je dit gerecht te pikant? Schop me dan verbaal onderaan deze pagina 😉
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Heel lekker ! Ook voor iemand die niet handig is in de keuken !
Lekker! Wat ik me alleen afvraag; gaat er nu korianderpoeder of cayennepeper in? In de ingredienten staat korianderpoeder en vervolgens zie ik het niet meer terug in het recept. Wel cayennepeper. Ik vermoed cayennepeper??
Dit is een prachtig gerecht.was super lekker.heb het in mijn kookschrift gezet.dit ga ik vaak maken.mmmmmmmm.dank u.
Dat ziet er lekker, gezond en gemakkelijk uit. Dit ga ik zeker klaarmaken.
Wow heb dit net klaar gemaakt en het was super lekker !