Flespompoen schillen en snijden – zo doe je dat

Flespompoen schillen en snijden

Een flespompoen kan je in verschillende gerechten verwerken. Maar hoe begin je nu aan zo’n grote peer. Kijk eerst welk gerecht jij wil maken, dan weet je of je blokjes nodig hebt of een halve flespompoen. Ik ga je beide manieren laten zien hoe je de flespompoen kan snijden.

Maar eerst …

Moet je een flespompoen schillen of niet?

Dat moet niet maar dat mag. Meestal schil ik het niet, bijvoorbeeld als ik soep maak of de pompoen in de oven rooster. Maar als jij het als groente bij iets anders gaat klaarmaken heb je het misschien liever wel geschild. Geen probleem, gebruik gewoon een dunschiller en ga langs alle kanten. Op deze manier gaat de schil er heel eenvoudig af.

Flespompoen in blokjes snijden

Snijdt eerst de bovenkant (het hoedje) en de onderkant er af. Leg de pompoen op zijn zij en snijdt er plakken af. Bij de plakken die pitjes bevatten, verwijder je de pitjes.

Van de plakken snijdt je repen. Draai de plak (alle repen samen) een kwartslag en snij opnieuw zodat de repen blokjes worden.

Flespompoen schillen en snijden

Flespompoen in de lengte snijden en uitholen om te vullen

Snijdt eerst de bovenkant (het hoedje) en de onderkant er af. Pas goed op dat je mes niet uitschiet en in je lichaam beland. Een handige manier om dat te voorkomen is je mes in het midden van de pompoen te steken (snijrichting is de lengte). Duw nu je mes naar beneden zodat je de ene helft in twee hebt. Haal je mes er uit, draai de pompoen en steek het mes nu terug in het midden. Doe hetzelfde aan deze kant zodat de andere helft ook open is. Check de video waarin ik dit demonstreer. (maar wel eerst het hoedje er af snijden, want dat was ik in de video vergeten)

Verwijder de pitjes met een lepel. Deze 2 holletjes kan je nu gaan vullen met wat lekkers. Of hol de pompoen verder uit zodat je deze over de volledige lengte kan gaan vullen. Het handigst om dit te doen vind ik, is met een ijsschep. Het vruchtvlees dat je er uit schept, kan je gebruiken in een stoofpotje dat als vulling dient. Maar als je een hele andere vulling wilt gebruiken, kan je het vruchtvlees in soep draaien.

Gooi de pitjes niet weg, check hoe je Pompoenpitten kan roosteren.

Eet jij vaak flespompoenen? Wat is jouw favoriete manier? Deel het met de lezers van blog onderaan in de reacties.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu