Ongeveer 5-6 jaar geleden zat ik op mijn voormalig werk te lunchen met mijn collega’s en eentje daarvan had een broodje bij dat onmiddellijk mijn aandacht trok. Het was een focaccia! 🙂
Kathleen (mijn collega) vertelde dat ze een Italiaanse tante had en die had haar dat leren maken. Haar tante stond er wel op dat het op een Italiaanse broodsteen / pizzasteen gemaakt werd, want dat het dan veel lekkerder was.
Een focaccia is een Italiaans brood. Eigenlijk zoals een pizza maar dan hoger. Oorspronkelijk komt het uit Ligurië (de streek rond Genua).
Bij gebrek aan een steenoven en/of pizzasteen heb ik de focaccia gebakken met een gewone oven en een ronde flexibele bakvorm. Sinds ik het recept gekregen heb, maak ik het heel regelmatig. Meestal is zondag daar de ideale dag voor en eten we ’s middags een lekker stukje focaccia dat ook nog eens ruimschoots belegd is 😉
Het voordeel is dat je kan spelen met de ingrediënten. Je kan er eventueel andere kruiden in doen, olijven op of in doen,…
Als de focaccia goed gekruid is, dan heeft die eigenlijk niks nodig om ertussen te doen, maar wij houden ervan die rijkelijk te beleggen 🙂
Lijkt dit je ook zo lekker?
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Ik heb hem gisteren gemaakt en het werd hier gesmaakt met een lekker soepje erbij, bedankt voor het recept, dit komt vaker op het menu!
Blij te horen dat het je gesmaakt heeft!