Funky Jungle in Mechelen: Vegetarisch en Cocktails

Funky Jungle in Mechelen - vegetarisch en cocktails

In Mechelen is sinds enkele maanden een vegetarisch restaurant geopend met de vrolijke naam “Funky Jungle”. Het is in essentie eigenlijk een cocktailbar maar je kan er dus ook terecht voor een zowel veggie als vegan maaltijd.

Funky Jungle in Mechelen - vegetarisch en cocktails

Het was Stijns zus die er 2 weken geleden mee op de proppen kwam. Zij, haar man en haar zoon waren er al een paar keer gaan eten en ook Stijns ouders bleken Funky Jungle al bezocht te hebben. Dus tja…dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven! Toen ook iemand binnen Goherbie ons tipte over deze plek waren we alleen maar extra benieuwd 🙂

Van motregen naar jungle

De dag zelf was ik eerlijk gezegd helemaal niet in de stemming. Het regende al de godganse dag en dat past natuurlijk niet echt bij een bezoek aan ‘Funky Jungle’. Maar goed…laat het weer de pret niet bederven!

Mijn schoonzus woont zelf in Mechelen, op een kleine 20 minuutjes wandelen van het restaurant. We parkeerden onze auto dus bij hen thuis en gingen – gewapend met een paraplu – te voet op weg. Nu is wandelen in de regen geen hobby (in de zon daarentegen ;-)) van me maar dat was snel vergeten toen ik onderweg een kroost baby eendjes om het snelst zag zwemmen!

Meer heb je als mens niet nodig om vrolijk te worden hé 🙂

Stijn, Toon en Esther bij Funky Jungle in Mechelen

Bij aankomst bleek de naam Funky Jungle zeker toepasselijk. Vooral binnen vliegen de felgekleurde tekeningen spreekwoordelijk rond je oren. Zoals je op de foto bovenaan al kon zien, geldt dat ook voor de buitenkant (al mag dat wat mij betreft nog wat meer aangedikt zijn ;)).

Funky Jungle in Mechelen - vegan gaan eten

De ontvangst was ook meteen heel sympathiek en de sfeer is lekker ontspannen. Toen wij binnenkwamen was er niet bijster veel bezoek maar toen we vertrokken was er geen tafeltje meer vrij. Een goed teken wat mij betreft.

Funky Jungle in Mechelen - vegetarisch en cocktails

Eten en drinken bij Funky Jungle

Ironisch genoeg nam niemand van ons een cocktail. Zelf ben ik sowieso meer een bierliefhebber en een cocktail vind ik ook meer iets voor bij zonniger weer.
Evengoed waren we daarmee uniek want de meeste andere bezoekers lieten het zich goed smaken. En het moet gezegd; de cocktails zagen er ook heel erg lekker uit.

De menukaart is volledig vegetarisch, dus geen vlees of vis hier…super! Op de menukaart staan 2 icoontjes: eentje als een gerecht helemaal veganistisch is én eentje wanneer een vegetarische gerecht ook veganistisch gemaakt en geserveerd kan worden. Er staan geen massa gerechten op de kaart maar ze klinken wel allemaal lekker.

Stijn en ik hadden trouwens razende honger (door de dag niet veel gegeten, wat niet van onze gewoonte is), dus bestelden we vooraf ook een soepje. Er was keuze tussen de ‘soep van de week’ en een tomatensoep. Die eerste was helaas wel op, dus dat bespaarde ons wat keuzestress ;).

Tomatensoep bij Funky Jungle

Qua hoofdgerecht had ik wel serieuze moeite om een keuze te maken. De salades zagen er op papier alvast super uit. Geen doodgewone saaie salade die je als vegan wel eens voorgeschoteld krijgt als ze niet weten wat ze met je moeten aanvangen haha. Nee, dit waren heuse ‘funky’ salades met speelse en smakelijke ingrediënten.

Toon en Tortillasalade bij Funky Jungle

Omdat de weersomstandigheden echter niet zo best waren, had ik toch meer behoefte aan een warme maaltijd. Uiteindelijk nam ik dus de Chili Sin Carne en…het was heerlijk. Hetzelfde geldt voor de tomatensoep. Échte tomatensoep trouwens met grove stukken tomaat en kruiden.

chili-sin-carne-funky-jungle

Cheesecake vs chocomousse

Qua dessert was de suggestie van de dag een cashew cheesecake met limoen. Klinkt lekker maar…er was ook vegan chocolademousse! En tja, als er iets met chocolade is, dan neem ik dat 😉

Vegan chocomousse bij Funky Jungle Rawfood cheesecake met limoen bij Funky Jungle

Nu moet ik eerlijk bekennen dat die een beetje tegenviel. De mousse bleek op basis van banaan (en was dus eigenlijk ook geen mousse) en het was dan ook vooral banaan wat ik proefde. Niet de chocolade of cacao. Nu heb ik natuurlijk ook niets tegen banaan maar een beetje jammer vond ik het wel.

Van mijn schoonzus mocht ik echter een stukje cheesecake proeven en die vond ik fantastisch. Verdorie toch! 😉

Vooral de limoensmaak (is véél beter dan de hiervoor vaker gebruikte citroen) was echt erg lekker.

Elke Aerts bij Funky Jungle in Mechelen - vegan gaan eten

Maar goed; uiteindelijk was dit een heel geslaagde avond en ik geloof dat we zeker nog eens teruggaan om wat andere dingetjes van de kaart uit te proberen. En wie weet misschien ook wel een cocktail! Funky Jungle is een gezellige plaats met vriendelijke mensen en lekker eten voor zowel veggies als vegans.

Bovendien was het droog op de terugweg. En mijn neefje kon tijdens de wandeling dan mooi nog wat Pokemons gaan vangen 😉

Ben jij al naar Funky Jungle geweest of wil je er zeker eens naartoe? Laat hier onderaan dan zeker je reactie achter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

 1. Ook wij zijn al eens in Funky Jungle geweest. We wonen zelf in Mechelen en zijn er trots op het eerste vegan restaurant in onze stad. Fijne ontvangst, aparte kleurrijke sfeer en eerlijk ,lekker veganistische schotels ! een aanrader voor eenieder, Leen

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu