Ik hou heel erg van geroosterde groenten. De geur van groentjes in de oven alleen al! Zeker nu het buiten wat kouder begint te worden, kan ik daar echt naar uitkijken. Pompoen en zoete aardappel staan bovenaan mijn lijstje, maar ook aubergine, courgette en tomaat behoren tot mijn favorieten. Soms maak ik gewoon een hele bakplaat vol en eet ik er nadien nog twee dagen van. Bespaart mij weer heel wat werk de rest van de week!
Aubergine is echt een fantastische en veelzijdige groente! Eentje die zelfs goed dienst kan doen als vlees of vis lookalike, ook wat betreft textuur. Bij ons thuis is het nooit echt een standaardgroente geweest. Ik durf zelfs te zeggen dat ik het daar nooit op mijn bord heb mogen terugvinden. Het zal je dan misschien ook niet verwonderen als ik zeg dat ik in het begin niet goed wist wat ik er juist mee moest aanvangen.
Gelukkig kan je alles leren 🙂 Hieronder het recept voor een heel eenvoudige vegan pasta met geroosterde aubergine, courgette en tomaatjes.
Voor de auberginemarinade:
Voor de gegrilde groenten:
Voor de tomatensaus:
Pasta (ik gebruikte boekweit fusilli)
Voor de aubergine:
Voor de courgette en tomaatjes:
Voor de pasta:
Voor de tomatensaus:
Serveer met babyleaf spinazie voor wat extra kleur en omdat de gezondheidsvoordelen van groene bladgroenten niet te onderschatten zijn!
Ziezo, een heel simpele, maar super lekkere warme pasta.
Smakelijk!
Sofie
Laat hieronder zeker weten wat je van het recept vindt! 🙂
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…