Wat doet een mens als die een pot artisanale plantaardige gruyère kaas meekrijgt? Er een kaassaus van maken tiens!
Zoals gezegd, ik ben van het type dat vind dat kaassaus overal bij past, dus wellicht ook bij gevulde savooikoolrolletjes dacht ik zo. Het was een beetje een combinatie van wat er nog in m’n koelkast lag eigenlijk, maar het resultaat heeft gesmaakt.
En de kaassaus van gruyère…njamie! Thanks Kobe! Nu is er wel het (voorlopige) probleem dat deze niet te koop is, dus je kan deze saus wellicht ook met een andere variant maken. Een andere smaak dan, want vegan gruyère vind je nu niet op elke straathoek vrees ik :-/
* Dit is meer kaassaus dan je wellicht nodig hebt bij dit gerecht. Je kan ze invriezen of binnen een paar dagen verbruiken.
Lepel een paar scheppen van het rijst/groentenmengsel op elk savooikoolblad. Rol ze op en maak de rol vast met een cocktailprikker.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de savooikoolrolletjes in een ovenschaal, overgiet ze met (een deel van) de kaassaus en verwarm ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer onmiddellijk.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…