Gezond en smaakvol ontbijten en snacken met He-Be

Charlotte Clarys en Francois Depuyt van He-Be

Charlotte Clarys – initiatiefneemster van He-Be – was zich al vroeg bewust van de invloed van gezonde voeding en dito voedingsgewoonten op lichaam en geest. Na jarenlang onderzoek, met zichzelf als proefkonijn, kwam Charlotte tot een aantal principes die haarzelf en anderen in staat stellen om de juiste balans te vinden tussen vitaliteit en lekker eten. Resulterend in een bedrijf met een visie, vernoemd naar de oud-Griekse godin van de jeugd: Hebe.  Ondertussen is haar verloofde François Depuyt mede-eigenaar geworden.

Goed gefundeerd

He-Be heeft alvast een goede fundering. Vanuit eigen ervaring eigenhandig een gamma producten scheppen die – behalve puur en gezond – ook functioneel zijn in deze jachtige moderne samenleving…dat vraagt om toewijding en gedrevenheid. En een toelichting…

Charlotte Clarys: Die parallel tussen voeding en gezondheid trok me al aan rond mijn 7de (lacht). Ik was er veel mee bezig, heb er veel over gelezen en ging uiteindelijk ook stelselmatig uittesten op welke manier ik mijn lichaam zo gezond en puur mogelijk kon houden. Via zelfstudie en door alle invalshoeken onder de loep te nemen. Dat deed ik in de eerste plaats voor mezelf, maar naarmate ik meer kennis verwierf – en de resultaten voel- en zichtbaar werden – kreeg ik er steeds meer vragen over vanuit mijn omgeving.

Charlotte Clarys en François Depuyt van He-Be

Vier pijlers

Die aandacht bracht haar langzaam maar zeker op het idee om haar ervaring naar een bedrijf te vertalen. Wat begon met wat voorzichtige experimenten in de keuken leidde algauw tot een compleet gamma natuurzuivere producten.

Charlotte: Mijn opleiding handelswetenschappen kwam goed van pas en inmiddels heb ik ook de studie voedingscoach afgerond. Wat onze producten betreft; daarin zijn we erg selectief en sluiten we geen compromissen. Ze voldoen aan 4 belangrijke criteria: puur, gezond, lekker én gemakkelijk. Met ‘puur’ bedoel ik dat een product zo dicht mogelijk bij de natuur moet staan, zodat je grootouders het nog als voedsel zouden herkennen.

Vergeten smaken

Charlotte voegt er wel aan toe dat veel mensen een pure smaak simpelweg niet meer herkennen.

Wie leeft op cola en fastfood – en dus massa’s suikers – heeft daar zeker moeite mee. Het goede nieuws is dat je smaakpapillen slechts een tiental dagen nodig hebben om zich opnieuw aan te passen. Pure voeding krijgt ook vaak een stempel als dat het flauw en smakeloos zou zijn. We laten mensen daarom eerst gewoon proeven vooraleer we meer info verstrekken. Niemand die daarna die stelling nog inneemt (lacht).

Toppings van He-Be voor een gezond ontbijt

Een rijk assortiment

François: Ons havermoutontbijt bijvoorbeeld is een regelrechte bestseller. Logisch dus dat we dit wilden aanvullen met andere combinaties zoals de gloednieuwe Apple Pie, Green Apple en Chocolate Chia ontbijtgranen. Unieke smaken en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die zorgen voor een echte powerboost in de ochtend! En ze smaken ook heerlijk natuurlijk (lacht).

Charlotte: Ik denk dat deze producten zo populair zijn omdat je op een super eenvoudige manier een echt volwaardig ontbijt in handen hebt. Je hoeft alleen maar wat plantaardige melk, kefir of sojayoghurt toe te voegen en klaar ben je! In tegenstelling tot vele andere ontbijtproducten zoek je bij He-Be vergeefs naar ingrediënten of kunstmatige toevoegingen die je lichaam alleen maar belasten. 

We gebruiken en verwerken alleen ingrediënten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, vezels en enzymen, met alleen gezonde vetten en diverse zuiverende anti-oxidanten. Zaken die je lichaam op elk mogelijk vlak zullen versterken.

vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Zonder compromis

Charlotte en François zijn niet van plan ooit concessies te doen op het vlak van ingrediënten. Gezonde en voedzame voeding is waar He-Be voor staat en die eigenschap bewaken ze grondig. Hun zelfopgelegde regels dienen daarbij steevast als leidraad.

François: Eigenlijk is het heel simpel; door reeds gezonde voedingsstoffen zo min mogelijk te bewerken, blijft de voedingswaarde optimaal. Hoewel dat ontzettend logisch klinkt, tref je dergelijke pure producten haast nergens meer aan. Wij hanteren o.a. de regel dat je elk afzonderlijk ingrediënt direct moet kunnen herkennen en benoemen vooraleer het bij He-Be in aanmerking komt. Ook vermijden we zaken als geraffineerde suikers, bloem, gist en transvetten.

Charlotte: Een héél groot voordeel van onze ontbijtgranen en overige producten is dat je er relatief weinig van nodig hebt. Een kleine portie zorgt meteen voor veel energie en je hebt snel een verzadigd gevoel. Het voorkomt dat je later op de dag teruggrijpt naar allerlei ongezonde snacks.

rawfood gezond ontbijt en snack van hebe

Gekiemd krachtvoer in een pakje

Om die uitzonderlijke voedingswaarden optimaal te laten behouden wordt alles bereidt volgens het principes van raw- en lifefood. Dat wil zeggen: geen verhitting boven de 40-42°C en werken met geweekte en gekiemde noten, zaden en granen.

Charlotte: Pas gekiemde granen, noten en zaden zijn simpelweg op hun sterkst. In die fase barsten ze letterlijk van de voedingsstoffen die ook nog eens veel efficiënter door je lichaam worden opgenomen. Wat granen betreft gebruiken we enkel oergranen en pseudogranen in plaats van tarwe. Met andere woorden; bij He-Be is alles glutenvrij.

François: Een aantal producten bevatten ook superfoods omdat die in kleine porties zoveel voedingswaarde bieden. Die passen dan ook prima in ons concept. We maken in feite geconcentreerd krachtvoer met veel smaak (lacht). 


Ben jij nog op zoek naar lunchrecepten? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop. Wij hebben een boek rond dit thema. Meer info >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

 1. Super Charlotte te zien dat jet hier met Françoise een prachtzaak hebt neergepoot !
  Blij dit te ontdekken, en zal ik zeker opvolgen, om te beginnen bij Vanderefven in Kortrijk, van wie ik hoorde (je pa) dat zij zaken van jou in huis heeft.
  Laat je nog weten hoe ik het vond.. Zal zeker meevallen. Groetjes,
  N.B.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu