Hoe ga je om met onbegrip?

Hoe ga je als veganist om met onbegrip?

Deze vraag kreeg ik van Ilse:
Het meest moeilijke aan een veganistische levensstijl vind ik misschien wel de (voor)oordelen en het onbegrip van (de meeste) anderen. Geen vlees/vis eten, daar kreeg je nog wel enig begrip voor (en een maaltijd in een random restaurant) maar veganisme is toch een heel ander (extreem) verhaal voor de buitenwereld.

En ja, hoe ga jij daar constructief mee om?

De meeste veganisten krijgen wel eens te maken met vooroordelen en onbegrip. Check ook ons bericht 37 domme opmerkingen en vragen die je te horen krijgt als je zegt dat je veganist bent.

Vertel waarom jij veganist bent

Mensen kunnen vaak nog wel begrijpen dat je geen vlees of vis eet omdat ze daarvan weten dat er dieren voor sterven. Bij melk en eieren weet men dit vaak niet, en zullen ze je ook vaak zeggen dat daarvoor toch geen dieren dood gaan. Als je hen dan vertelt dat dat wel het geval is, zal je vaak verbaasde blikken zien.

Als je ziet dat men hiervoor openstaat kan je wel wat verder vertellen. En ze gaan hoogstwaarschijnlijk niet ook meteen eieren en melk aan de kant schuiven. In het beste geval wel 😉 Maar het zal voor meer begrip zorgen waarom je die keuze maakt.

Een tweede tip:

Laat ze proeven van lekker vegan eten

Nodig ze uit en ga eens lekker voor hen koken, laat ze zien dat veganistisch eten superlekker is. Dat je helemaal niks hoeft te missen, dat er juist een nieuwe wereld kan opengaan van kleuren en smaken. Dat jij ook dessertjes kan eten en alles wat zij eten, maar dan anders klaargemaakt en met andere ingrediënten.

Misschien vragen ze je nadien wel naar het recept en gaan ze het zelf eens klaarmaken. Dat zou helmaal geweldig zijn! 🙂

Heb jij iets aan deze tip gehad, laat het me dan hieronder even weten of deel het bericht 🙂

Heb jij zelf nog tips voor Ilse, deel ze gerust hieronder.

Aan de slag met plantaardig eten?

Wil jij bewuster met je voeding bezig zijn en meer plantaardig eten in je leven inbouwen? Dan help ik je graag verder. > Meer info

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

11 reacties

 1. I have discovered that service fees for internet degree specialists tend to be a terrific value. Like a full Bachelor’s Degree in Communication in the University of Phoenix Online consists of 60 credits at $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online comes with a Bachelors of Business Administration with a overall program feature of 180 units and a cost of $30,560. Online studying has made getting your certification been so cool because you may earn your own degree in the comfort of your home and when you finish from work. Thanks for all other tips I have really learned through the site.

 2. Vandaag mijn collega’s een volledig vegan baked cheesecake voorgeschoteld pas na de heel erg lovende kritieken opgebiecht dat ze een volledig plantaardige (vegan) taart gegeten hadden. Ben hier sowieso de hobbybakker van dienst en heb een absolute go om heen nog meer experimentjes voor te zetten. Ze gaven allemaal toe dat ze geen idee hadden dat het niet gewoon een andere versie was van de niet vegan cheesecake die ik vroeger altijd maakte 🙂

 3. Mijn dochter is overtuigd veganist . Ze heeft een eigen blog ‘ the veggie snack shack ‘ en heeft onlangs haar eerste kookboekje gemaakt. Door haar enthousiasme zijn wij ook al heel wat minder vlees gaan eten en beter op onze voeding gaan letten.
  We voelen er ons zeker niet minder gezond door !

 4. Ik vertel en laat ze lekkere hapjes proeven. Ik ga absoluut niet in discussie.Er zijn wel eens mensen,die doordrammen,maar dan haak ik af met de tekst::Als jij nu de duinen ingaat en zonder geweer ed een dier vangt,m verscheurd en rauw op eet,mag jij van mij jezelf een vleeseter noemen. Niet een anoniem stukje vlees uit de supermarkt,waar je t verhaal niet van weet.

  1. Dank je Trudy voor je reactie. Ik denk ook niet dat discussiëren helpt, eerder het omgekeerde effect. Ook al begint de andere de discussie, dan krijg je toch vaak iets van vegetariërs of veganisten zijn klagers, saai, doen moeilijk, …

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  cadeuatips vegans

  13 beste cadeautips voor veganisten

  Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijksfeest, een housewarming party of de eindejaarsfeesten … cadeautjes kopen (en krijgen) hoort er simpelweg bij. Niet

  Vegan jeans - duurzaam

  Vegan jeans

  Als vegan kan het soms een uitdaging zijn om een vegan jeans te vinden. Daarom ging ik op zoek naar welke merken dit aanbieden. Naar

  Vegan riemen voor dames en heren

  Vegan riemen voor dames & heren

  Vegan riemen? Ja hoor, vegan draait niet alleen om eten. Een degelijke riem is vaak gemaakt van leder en dat is een dierlijk materiaal wat

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu