Hoe seitan ons huwelijk redde?

seitan huwelijksfeest

Nee, natuurlijk was/is het huwelijk tussen Elke en mij nooit afhankelijk van een zogenaamde ‘vleesvervanger’ als seitan.

Dat zou maar al te erg zijn hé? 😉

Wat ik letterlijk bedoel is dat seitan wel een héél grote impact had op het slagen van ons huwelijksfeest. Want logischerwijs wilden wij het volledig veganistisch!

Nu hadden we vooraf zeker niet verwacht dat dat makkelijk te regelen zou zijn. Immers; vind maar eens een feestzaal met eigenaars/personeel die je bij een vraag als de onze niet aankijken alsof je van Mars komt.

Dát hebben we ook wel ondervonden :-/

vegan huwelijksfeest

De eerste, de beste?

De ironie is dat de eerste gelegenheid die we bezochten meteen raak was. Niet alleen was de zaal fantastisch mooi, de uitbaters reageerden ook enorm positief. Eigenlijk hadden we er meteen een goed gevoel bij.
En een bijkomend voordeel was dat de prijs – anders dan de haast vorstelijke uitstraling van de zaal deed vermoeden – ook nog eens zeer acceptabel was.

Meer voor de sport zijn we dus nog enkele andere zaken gaan bezoeken. Zalen waar we ook even snel weer buitenstonden. Zonder uitzondering kregen we op ons verzoek of een vegan menu mogelijk was simpelweg ‘nee’ (dat was het dan) en ook zonder uitzondering was de prijs quasi het dubbele.

En de uitstraling van de zaal de helft haha.

Kortom; we waren er behoorlijk snel uit dat de eerste ook de beste was. Een vegan menu samenstellen was ook voor hen totaal nieuw maar die uitdaging hebben ze zonder verdere aarzeling aangenomen.
Ze hebben er zich helemaal op gestort om het ons naar de zin te maken.

En dat is ze ruimschoots gelukt! 🙂

vegetarische neefjes

Samen met onze vegetarische neefjes 🙂

De lekkerste ‘ossetong’?

Maar hey…er is ook nog zoiets als familie en vrienden. En je hebt zelf vast wel eens  ondervonden dat die soms…euh…minder enthousiast kunnen zijn 😉

Voor de koks van onze feestzaal was het dus een bijkomende uitdaging  om die 99,9% procent van onze gastenlijst óók tevreden te kunnen stellen. En toen kwamen ze algauw uit bij seitan; een natuurlijk plantaardig product op basis van tarwe (of spelt) dat qua structuur, bite én smaak wellicht het meest in de buurt komt van vlees.

Of het werkte? Ik citeer een oom van me; ‘dit was de lekkerste ossetong die ik ooit gegeten heb’ (en hij had het écht niet door ;)).

Seitan op trouwfeestgroentebuffet

Onze directe familieleden wisten natuurlijk wel dat er aan het menu geen spoortje vlees, vis, zuivel of eieren te pas kwam. Maar ook die hebben we niet horen klagen (al maken we ons geen illusies dat er wel eens wat gefluisterd werd;)).

In ieder geval kon ons vegan huwelijksfeest de geschiedenis in als zéér geslaagd. En daar zijn we iedereen die er aan meegewerkt heeft nog steeds dankbaar voor.

En we zijn nog steeds samen trouwens 😉

Seitan = sociaal bindmiddel

Wat mij betreft is seitan dan ook de enige ‘vleesvervanger’ die er echt toe doet. Niet alleen omdat het dus erg lekker is, maar ook simpelweg omdat het om een natuurlijk en gezond product gaat. Dus geen artificiële ‘hocus pocus’ met teveel vet zoals de meeste andere veggie/vegan burgers, worstjes, …:-/

En het allermooiste is dat seitan prima kan dienstdoen als ‘sociaal bindmiddel’. Krijg je bezoek over de vloer van je ‘wij kunnen niet zonder vlees’ of ‘wij zijn geen konijnen’ familie- en vriendenkring? Maak een eenvoudig gerecht met seitan en ze zitten te schransen alsof het een lieve lust is!

Ongelooflijk hoe seitan zelfs de meest hardnekkige vleeseter smaakt.

Ondanks die kwaliteiten is seitan tot mijn verbazing nog niet zo héél erg populair. Wellicht omdat de meesten niet echt weten hoe ze het moeten/kunnen klaarmaken. Een probleem dat wij gelukkig hebben opgelost via onze online workshop ‘Koken Met Seitan’ :).

>> meer info over ‘Koken Met Seitan’

Dus…als jij zelf wil ontdekken hoe je seitan klaarmaakt (of nog beter; het he-le-maal zelf maakt), dan zit je met deze workshop gebeiteld. Je zal versteld staan over de mogelijkheden.

En nee, je hoeft er niet eens trouwplannen voor te hebben 😉

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegan sandalen voor vrouwen en mannen

  Vegan sandalen

  Nu de temperatuur weer de hoogte in gaat, kan een schoen wat warm worden. Op je blote voeten lopen is dan wel gezond, maar niet

  Zijn condooms vegan?

  Zijn condooms vegan?

  Een condoom is misschien iets waarbij je niet automatisch de vraag zou stellen: “is deze vegan?” Toch zijn de meeste condooms niet vegan. Maar niet