Hoe pel je kastanjes? De makkelijke manier (met video + oogsttips)

kastanjes-pellen-oogsten

Herfst, een tijd waarin alle kastanjebomen mooie noten dragen. Er staan kastanjebomen in mijn buurt, op de route waar ik meestal met Snoopy wandel. In de herfst ga ik daar graag wat kastanjes rapen. Lekker ontspannend. Ik raap de noten die op of langs de straat vallen. Dat is te gevaarlijk voor de eekhoorns 🙂 Ik gebruik het voor plantaardige melk, geroosterde kastanjesoep of een hartige maaltijd.

Hoe oogst je kastanjes?

Zoek naar kastanjes op de grond met een open bolster of kastanjes die er net naast zijn gevallen. Neem indien nodig een takje om de bolsters weg te duwen. Terwijl je ze oppakt, kun je genieten van de geluiden van de vogels en de natuur. 🙂

Kastanjes pellen kan moeilijk zijn. De eerste schil is simpel, maar het vliesje tegen de kastanje is moeilijker te verwijderen. Maar maak je geen zorgen, ik heb een simpele manier om het te doen …

Kastanjes koken

Door ze te koken, gaat het moeiteloos. Hoe begin je? Bekijk ook de video hieronder.

 • Plaats eerst de kastanje op de tafel met de vlakke kant en snijd ze in twee. Als je de hele kastanje wilt behouden in plaats van twee helften, maak er dan een kruisjes in. Maar ik ga er plantaardige melk van maken en ze gaan mengen, dus het is geen probleem om ze te snijden. Dit maakt het een stuk sneller.
 • Leg ze in een kookpot en leg ze onder water.
 • Zet het vuur aan en laat het water koken. Laat ongeveer tien minuten sudderen. Controleer de gaarheid regelmatig. Zodra de kastanjes uit hun schil vallen, kun je ze gebruiken. Het duurt ongeveer 10 minuten.

Kastanjes roosteren

Snij de kastanjes doormidden en rooster ze in de oven gedurende 7 minuten op 170 graden. Zet de kastanjes dan even goed om en zet nogmaals 7-10 minuten op. Laat eventjes afkoelen voordat je de pel gaat verwijderen zodat je je vingers niet verbrand 😉 Maar ze kunnen best nog wel wat warm zijn, dan gaat het makkelijker.

Hou jij van kastanjes? Hoe eet jij ze?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu