Kiemen

kiemen

Kiemen (of scheuten) is de eerste stap tussen zaadje of peulvrucht en een volwaardige plant. Uit het zaadje komt het kopje alvast even piepen. Ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens supergezond.

Het zaad bevat al de voedingsstoffen en als het gaat ontkiemen, komen deze allemaal vrij.

Net zoals deze de zaden of peulvruchten van zichzelf een verschillende smaak hebben, hebben ook de kiemen heel verschillende smaken. De ene is scherp, de andere zacht, nog een andere weer wat pittiger.

Voordelen kiemen

  • Worden makkelijker opgenomen door je lichaam. Hierdoor krijg je meer van de voedingsstoffen binnen.
  • Makkelijker verteerbaar, dus rustiger voor je maag
  • De hoeveelheid vitaminen en mineralen stijgen door het kiemen.
  • Werkt ontzurend.

Waar vind je kiemen?

Je kan kan kiemen kopen in de supermarkt of sommige biowinkels. Daar vind je het in de koelkast. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. De meest bekende zijn alfala, tuinkers en taugé (van in de oosterse wok) of je kan ze zelf maken. Dat is extra handig met een kiemschaaltje, hiermee zorg je ervoor dat de zaden en het water makkelijk van elkaar te scheiden zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Maca - wat is maca poeder?

    Wat is maca poeder?

    Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

    Aardpeer bereiden

    Aardpeer bereiden – zo doe je dat

    Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

    Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

    Artisjok

    Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en