Voor het tweede gerecht in de reeks Amerikaanse klassiekers in een vegan jasje koos ik voor mac ‘n cheese. De meeste mensen denken onmiddellijk dat dit een hamburger is, maar het gaat over macaroni met kaas. In de originele versie zit naast de kaas ook vlees en weinig groeten. In mijn versie zit geen vlees, maar lekkere rode kool. Ik weet het, het klinkt heel vreemd, maar het is overheerlijk. Ik maak gebruik van vegan cheddar kaas. Bij de niet vegetariërs is dit gerecht een echte hit!
Ingrediënten mac ‘n cheese
- 450g rode kool (in reepjes van een halve cm gesneden)
- 2 teentje look (fijn gesneden)
- 1 ui (gesnipperd)
- 225g korte macaroni
- 1 scheutje olijfolie
- 50g plantaardige boter
- 175g vegan cheddar
- 1 eetlepel verse tijm (als je geen verse hebt, is gedroogde even goed)
- 50g pijnboompitten
- 75g rozijnen
- Ovenschaal
Bereiding mac ‘n cheese
Verwarm de oven op 200°C.
Neem een klein pannetje met antikleeflaag en zet op gemiddeld vuur. Doe de pijnboompitten erin en laat ze bruinen. Af en toe schudden, tot ze mooi bruin zijn. Zet ze aan kant om af te koelen.
Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
Smelt de boter in de wok en fruit de ui, knoflook en tijm ongeveer 3 minuten. Voeg de kool, rozijnen en pijnboompitten toe. Dek af en laat 10 minuten smoren, af en toe roeren. Doe de uitgelekte macaroni erbij en roer om.
Gebruik de olijolie om de ovenschaal lichtjes in te vetten. Doe alles in de ovenschaal. Bestrooi met de vegan cheddar en zet 20 minuten in de oven.
Veel succes en eet smakelijk!!
Laat me gerust hieronder weten wat je van het recept vindt! 🙂
Wil je ook Vlaamse klassiekers omtoveren in een vegan variant, download hier dan gratis het e-book Klassiekers Vegan Style.
2 reacties
5
Hallo
Proficiat voor al je werk.
Ik woon in Gent, hoe zit dat met leveringen, werkt u met Kiala punten of winkels?
Mvg