Mexicaanse zomerschotel met tortilla chips en avocado

Mexicaanse zomerschotel met tortilla chips en avocado

Dit Mexicaanse gerecht is helaas niet gespeend van een flinke hoeveelheid cholesterol, maar het is wel verdomd lekker! Een ideale maaltijd op dagen dat het asfalt smelt en je wasgoed in 0,3 seconden droog is. Met andere woorden: snikheet! Zoals op de dag dat ik dit schreef.

Bovendien heb je nu een perfect excuus om eens met je handen te eten. Stukje tortilla chips nemen en dippen maar! Deze hap ziet er op zich al behoorlijk ‘messy’ uit, dus is er geen enkele reden om beschaafd te blijven (qua manier van eten dan).

Mexicaanse tortilla chips schotel

Dit is echt zo’n gerecht waarbij je relaxt achterover leunt aan de tuintafel, je lekker kan bijkletsen, en je tussendoor een hapje van het bord plukt. Kortom: vakantiestemming!

Alvast één goeie tip: voeg de tortilla chips pas vlak vóór het opdienen toe, anders wordt die te week. Ik heb de Tortilla chips natuur van Lima gebruikt. Bio en heerlijk krokant. Het recept is voor 2 personen (4 als je het als bijgerecht serveert).

Buen apetito!!!

Mexicaans gerecht met tortilla chips en avocado

Ingrediënten

De salade

  • 150 gram gemengde sla (bv. ijsberg, eikeblad, eventueel rucola,…)
  • 150 gram Lima tortilla chips natuur
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 blikje mais – ± 250 gram
  • 2-3 ingelegde groene pepers – type ‘kebabzaakpepers’ 😉
  • 250 gram kerstomaten
  • peper en zeezout
  • beetje citroensap

De dressing

  • 100 ml olijfolie
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 tl donkere balsamicoazijn
  • sap van 1 limoen
Mexicaanse zomerschotel met tortilla chips en avocado

Bereiding

  1. Was de sla en zwier ‘m droog. Was de kerstomaten en halveer ze. Snij de pepers in dunne schijfjes.
  2. Spoel de mais goed af en laat uitlekken.
  3. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees er zo intact mogelijk uit. Snij het vervolgens in kleine blokjes en besprenkel die met wat citroensap.
  4. Neem een grote kom en meng de sla, mais, pepers en kerstomaten door elkaar. Voeg de avocadoblokjes toe en meng opnieuw opnieuw. Kruid af naar smaak met peper en zout.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom en schep de dressing vervolgens door de salade.

Afwerking

Schep een paar grote lepels van de salade op een bord. Leg er hier en daar wat tortilla chips omheen en schep er weer een paar lepels salade op. Eindig met een laatste rondje tortilla chips. Serveer direct en aanvallen maar!

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen