Ovenschotel met aardappel, savooikool en linzen

Ovenschotel met aardappel, savooikool en linzen

Er was savooikool in huis, maar ik wist niet goed wat ik ermee ging doen. Savooikoelstomp en savooikoolrolletjes zijn lekker, maar ik had zin in eens iets anders. Dan maar wat experimenteren. 🙂

Uitscheppen van de stoofschotel met aardappel, savooi en linzen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3/4 kop linzen
  • 5 aardappels
  • 10 savooikoolbladeren

Saus

  • 200ml havermelk
  • 50ml sojaroom
  • cayennepeper
  • 3 teentjes look
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl koriander
  • versgemalen peper
  • kruidenzout
  • 3 takjes peterselie (ik gebruik de volledige stengel, wordt toch gemixt)
  • 1el maizena
Ovenschotelgerecht met aardappel, savooi en linzen

Bereiding ovenschotel

  • Snij de aardappels in fijne schijfjes en kook ze (niet te plat, want gaan nog in de oven)
  • Kook de linzen.
  • Snij de savooikool in kleine stukjes en blancheer deze ca 5 min.
  • Mix alle ingredienten voor de saus en voeg maizena toe.
  • Doe eerst een beetje van de saus op de bodem van een ovenschaal om aanbakken te voorkomen.
  • Werk vervolgens in laagjes: aardappels – linzen – savooikool
  • Giet een beetje van de saus over deze laagjes
  • Maak opnieuw laagjes: aardappels – linzen – savooikool
  • Giet dan de rest van de saus erover.

Laat 20 minuten bakken in de oven op 200 graden.

Ik heb dit 1 dag zo gegeten en 1 dag met een vegan worst.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen