Er was savooikool in huis, maar ik wist niet goed wat ik ermee ging doen. Savooikoelstomp en savooikoolrolletjes zijn lekker, maar ik had zin in eens iets anders. Dan maar wat experimenteren. 🙂
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 3/4 kop linzen
- 5 aardappels
- 10 savooikoolbladeren
Saus
- 200ml havermelk
- 50ml sojaroom
- cayennepeper
- 3 teentjes look
- 1/4 tl kurkuma
- 1/4 tl koriander
- versgemalen peper
- kruidenzout
- 3 takjes peterselie (ik gebruik de volledige stengel, wordt toch gemixt)
- 1el maizena
Bereiding ovenschotel
- Snij de aardappels in fijne schijfjes en kook ze (niet te plat, want gaan nog in de oven)
- Kook de linzen.
- Snij de savooikool in kleine stukjes en blancheer deze ca 5 min.
- Mix alle ingredienten voor de saus en voeg maizena toe.
- Doe eerst een beetje van de saus op de bodem van een ovenschaal om aanbakken te voorkomen.
- Werk vervolgens in laagjes: aardappels – linzen – savooikool
- Giet een beetje van de saus over deze laagjes
- Maak opnieuw laagjes: aardappels – linzen – savooikool
- Giet dan de rest van de saus erover.
Laat 20 minuten bakken in de oven op 200 graden.
Ik heb dit 1 dag zo gegeten en 1 dag met een vegan worst.