Iedereen kent de pasta met 4 kazen. Het pastagerecht waar echte kaasfreaks helemaal knetter (en gelukkig) van worden en dat al zowat 1000 jaar op de menukaart van elk zichzelf respecterend Italiaans restaurant terug te vinden is.
Hoewel ik persoonlijk altijd erg van kaas heb gehouden, was dit nooit een gerecht waar ik echt warm voor liep.
Meestal bevatte het traditionele recept namelijk gorgonzola, een zogenaamde ‘blauwschimmelkaas’ waar je – op z’n zachtst gezegd – fan van moet zijn 😉
Ok, ik heb Gorgonzola in feite gewoon nooit willen eten. En nu heb ik er natuurlijk helemaal geen behoefte meer aan! 🙂
Dit gezegd zijnde: kaas lust ik nog steeds en in geval van extreme hunkering hebben wij gelukkig altijd voldoende Wilmersburger en andere vegan kazen in huis ha! Het is dus helemaal niet moeilijk om je ‘old-school favoriet’ nog eens op plantaardige wijze op tafel te zetten.
Die 4 verschillende soorten kaas gebruikt men natuurlijk niet voor niets. Door die smaakvariaties krijg je net de ’touch’ die deze klassieker zo bijzonder maakt. Een behoorlijk intens smaakje ook.
Mijn ‘4 kazen’ zijn in dit geval de Wilmersburger bio krachtig en mild (die combinatie is echt ideaal voor dit gerecht), mozzarisella en – magisch ingrediënt – gistvlokken!
Echt, smaakt fantastisch. En ja, en er zitten uiteraard ook groenten in m’n recept. Duh!!! 😉
Ingrediënten
Bereiding
Alvast benieuwd wat jij hiervan vindt! Alle reacties en suggesties zijn hier onderaan welkom 🙂
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Waarom koel je de pasta af?Ik zou persoonlijk de pasta er warm onder mengen.
Wat hebben wij heerlijk gegeten van de 4 kazen pasta.Echt een toppertje.Dank voor het delen van dit recept. We houden hem erin. Prettige dag, Guusje.
Wat leuk dat het gesmaakt heeft! Eedankt voor het delen van je ervaring :-)