It’s asperge time! Altijd weer blij als de eersten hun kopje laten zien 🙂

Elk seizoen start ik sowieso met de klassieke versie op VVW (Vegan Vlaamse wijze ;)) maar die staat natuurlijk al in m’n gratis e-book héhé. Bovendien gaat die versie na een tijdje natuurlijk ook vervelen.

Daarom: asperges met pasta en peterselie! Super simpel maar minstens even lekker. Een ‘must try’ voor de asperge- en pastafan!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 bussel witte asperges – geschild en in stukken van ± 2 cm gesneden
  • 2 sjalotjes – fijngesnipperd
  • 2 busjes sojaroom cuisine
  • 1 el groentebouillon (droog) of 100 ml verse
  • versgehakte peterselie
  • zeezout en zwarte peper
  • 500 gram pasta naar keuze (ik heb voor penne gekozen)

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Fruit de sjalotjes in een beetje olijfolie.
  3. Voeg de asperges en wat water toe en laat deze op een zacht vuurtje en onder gesloten deksel garen. Controleer ze regelmatig zodat ze niet te ver garen. Voeg indien nodig een extra lepeltje water toe.
  4. Doe vervolgens de groentebouillon erbij (tenzij je daarnet verse bouillon i.p.v. water hebt gebruikt). Voeg ook de sojaroom toe, roer goed en laat nog even doorwarmen.
  5. Roer de pasta er doorheen en kruid af naar smaak met peper en zeezout.
  6. Bestrooi het gerecht met verse peterselie en dien onmiddelijk op.

Zo, benieuwd of dit pastagerecht in de smaak zal vallen. Ook verzot op asperges? Heb je nog goede suggesties? Laat maar komen die reacties!

Oh ja, en ze noemen asperges het ‘witte goud’. Dat wil je vast wel delen 😉

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

View Comments

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

2 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago