It’s asperge time! Altijd weer blij als de eersten hun kopje laten zien 🙂
Elk seizoen start ik sowieso met de klassieke versie op VVW (Vegan Vlaamse wijze ;)) maar die staat natuurlijk al in m’n gratis e-book héhé. Bovendien gaat die versie na een tijdje natuurlijk ook vervelen.
Daarom: asperges met pasta en peterselie! Super simpel maar minstens even lekker. Een ‘must try’ voor de asperge- en pastafan!
Inhoud
toon
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 bussel witte asperges – geschild en in stukken van ± 2 cm gesneden
- 2 sjalotjes – fijngesnipperd
- 2 busjes sojaroom cuisine
- 1 el groentebouillon (droog) of 100 ml verse
- versgehakte peterselie
- zeezout en zwarte peper
- 500 gram pasta naar keuze (ik heb voor penne gekozen)
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Fruit de sjalotjes in een beetje olijfolie.
- Voeg de asperges en wat water toe en laat deze op een zacht vuurtje en onder gesloten deksel garen. Controleer ze regelmatig zodat ze niet te ver garen. Voeg indien nodig een extra lepeltje water toe.
- Doe vervolgens de groentebouillon erbij (tenzij je daarnet verse bouillon i.p.v. water hebt gebruikt). Voeg ook de sojaroom toe, roer goed en laat nog even doorwarmen.
- Roer de pasta er doorheen en kruid af naar smaak met peper en zeezout.
- Bestrooi het gerecht met verse peterselie en dien onmiddelijk op.
Zo, benieuwd of dit pastagerecht in de smaak zal vallen. Ook verzot op asperges? Heb je nog goede suggesties? Laat maar komen die reacties!
Oh ja, en ze noemen asperges het ‘witte goud’. Dat wil je vast wel delen 😉
5
Dat heeft gesmaakt. Receptje om bij te houden.
xx
We komen net van tafel en hebben dit gerecht gegeten. Wauw, wat een smaken echt superlekker!
Das leuk om te horen. Dankjewel. Blij dat het jullie gesmaakt heeft 🙂