Vlees- en visvervangers…de één kan er niets mee en de ander springt een gat in de lucht. Zelf schipper ik een beetje tussen die twee meningen in. Vooropgesteld; ik ben gek op zee- en schaaldieren. Een vispannetje was voorheen een favoriet gerecht en scampi’s, garnalen, mosselen en (jawel) inktvisringen…daar kreeg ik geen genoeg van!
Inmiddels weten we echter hoe het met de visstand gesteld is en wat voor rotzooi we bij elke hap zalm, kabeljauw en ook garnaal in ons lijf krijgen. In plaats van je schijfje ‘verse zalm’ kan je tegenwoordig evengoed een overdosis medicijnen nemen!
Maar we wijken af…;)
Hoewel je met wat zeewier (o.a. nori, zeespaghetti, wakame,…) de typische smaak van de zee makkelijk kunt evenaren, vind ik het persoonlijk toch wel fijn dat er zoiets als deze vegan scampi’s bestaat. Hoewel ik lang geen fan ben van alle visvervangers zijn deze toch wel erg lekker, al gebruik ik zelfs bij dit recept nori voor een extra smaaktouch!
Daarbij gaat het me ook om de ‘bite’. Je kan ditzelfde gerecht bijvoorbeeld ook makkelijk met tofu maken, maar dan valt dat toch wel aangename mondgevoel weg. Mocht je daar geen oren naar hebben en alles vermijden wat ook maar op een zeedier lijkt…dan blijft het een goede optie voor je.
Ik heb de bereidingswijze in ieder geval ook vermeld onderaan het recept 😉
Anyway, als ik dan toch – voor het eerst – met scampi’s aan de slag ga…dan maar traditioneel! Dus met lookroom, pasta en (minder traditioneel) wellicht de mooiste kool aller tijden; de romanesco!
(voor 4 personen)
Vul een diep bord met een laagje lookroom. Leg daarop de pasta en schik de scampi’s en romanesco er bovenop. Werk af met wat extra lookroom en versgesnipperde peterselie. Smakelijk!
Geen liefhebber van visvervangers als deze? Probeer dit recept met tofu !
Laat een blok tofu flink uitlekken en leg die vervolgens 1 nacht in een afgesloten kom met daarin 1 el sojasaus (tamari) en de in het recept vermelde groentebouillon (laat de nori in dit geval zitten). Verder kan je het recept gewoon volgen (ui fruiten, tofu meebakken, enz.).
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments