Pastasaus met tomaat en olijven

tomaat-olijvensaus voor op de pasta

Wat doe je als je veel te veel olijven over hebt van een feestje? Ze verwerken in een pastasaus 😉

Ingediënten

  • 15 olijven
  • 1 ui
  • 4 teentjes gemarineerde look
  • 800 ml tomaten(sap) of verse in stukken gesneden
  • 1 kl kappertjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • handjevol pijnboompitten
  • 3 el tomatenpuree
  • paprikakruiden
  • cayennepeper (als je het graag wat pittiger hebt)
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitjes. Doe deze vervolgens in een apart potje, hebben we later terug nodig.
  • Stoof de ui en de look in een beetje olijfolie.
  • Snijd 10 olijven doormidden en voeg ze toe bij de ui.
  • Voeg tomaten toe en kruid af, voeg ook de kappertjes en tomatenpuree toe.
  • Laat even stoven.
  • Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en mix het geheel.
  • Stoof de paprika in een klein beetje olijfolie.
  • Snijd de overige olijven in kleine schijfjes en stoof deze licht mee.
  • Voeg paprika en olijven onder de saus en schep goed om.

Vegan sauzen

30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen