Wat doe je als je veel te veel olijven over hebt van een feestje? Ze verwerken in een pastasaus 😉
Ingediënten
- 15 olijven
- 1 ui
- 4 teentjes gemarineerde look
- 800 ml tomaten(sap) of verse in stukken gesneden
- 1 kl kappertjes
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 groene paprika, in kleine blokjes
- handjevol pijnboompitten
- 3 el tomatenpuree
- paprikakruiden
- cayennepeper (als je het graag wat pittiger hebt)
- peper
- zout
Bereiding
- Rooster de pijnboompitjes. Doe deze vervolgens in een apart potje, hebben we later terug nodig.
- Stoof de ui en de look in een beetje olijfolie.
- Snijd 10 olijven doormidden en voeg ze toe bij de ui.
- Voeg tomaten toe en kruid af, voeg ook de kappertjes en tomatenpuree toe.
- Laat even stoven.
- Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en mix het geheel.
- Stoof de paprika in een klein beetje olijfolie.
- Snijd de overige olijven in kleine schijfjes en stoof deze licht mee.
- Voeg paprika en olijven onder de saus en schep goed om.
![](https://veganistischkoken.nl/wp-content/uploads/2020/02/vegan-sauzen-kookboek-cover-242x300.png)
Vegan sauzen
30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!
1 gedachte over “Pastasaus met tomaat en olijven”
Bedankt voor het recept. ?