Geüpdatet op

Wat doe je als je veel te veel olijven over hebt van een feestje? Ze verwerken in een pastasaus 😉

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ingediënten

  • 15 olijven
  • 1 ui
  • 4 teentjes gemarineerde look
  • 800 ml tomaten(sap) of verse in stukken gesneden
  • 1 kl kappertjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • handjevol pijnboompitten
  • 3 el tomatenpuree
  • paprikakruiden
  • cayennepeper (als je het graag wat pittiger hebt)
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitjes. Doe deze vervolgens in een apart potje, hebben we later terug nodig.
  • Stoof de ui en de look in een beetje olijfolie.
  • Snijd 10 olijven doormidden en voeg ze toe bij de ui
  • Voeg tomaten toe en kruid af, voeg ook de kappertjes en tomatenpuree toe.
  • Laat even stoven.
  • Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en mix het geheel.
  • Stoof de paprika in een klein beetje olijfolie
  • Snijd de overige olijven in kleine schijfjes en stoof deze licht mee
  • Voeg paprika en olijven onder de saus en schep goed om

Tip

Strooi hierover Wilmersburger gemalen of vegan parmezaan.

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan Sauzen

De finishing touch voor elk gerecht. Check ons ebook met koude en warme sauzen.

Meer info ►