Philips Eco Conscious Edition – Filter-koffiezetapparaat review

Philips filter koffiezetapparaat eco conscious edition review

In deze review deel ik je mijn ervaring met het filter-koffiezetapparaat van de Philips Eco Conscious Edition.

Oude toestel stuk

Vorig jaar had onze oude koffiezet het begeven. We hadden daarvoor al eens een andere kan gebruikt van het toestel van mijn ouders dat stuk was. En toen begon de koffiezet te lekken over het hele werkblad en zat er ook nog eens een barst in de kan. Het oude toestel was helemaal op.

We hebben toen een tijdje op de DIY-manier koffie gezet. Een filter in het toestel gestopt, er een steelpannetje onder geplaatst en vervolgens kokend water in de filter gegoten. Op die manier hadden we ook koffie, maar helaas was deze te koud om te drinken zodat we deze nadien nog moesten opwarmen. En het werd ook een redelijke smurrie op het aanrecht.

Op zoek naar een nieuw filter-koffiezetapparaat

Hoog tijd dus om eens voor een nieuwe koffiezet te kijken. Er zijn zoveel verschillende dat ik niet goed wist welke kiezen, maar toen viel mijn oog op het filter-koffiezetapparaat van de Philips Eco Conscious Edition.

Deze ziet er niet alleen goed uit, het was ook nog eens duurzamer dan de andere toestellen. Onze keuze was dus snel gemaakt en we bestelden deze.

Philips koffiezetapparaat eco conscious verpakking

Filter-koffiezetapparaat van de Philips Eco Conscious Edition (review)

Toen ik het koffiezetapparaat uit de doos haalde zag het er heel degelijk uit. De kleur is beige met daarin een lichtgrijze spikkel. Bovenop de klep waar de filter in moet zit een houten design-element.

De aan-uit-knop is makkelijk te bedienen en licht vrij fel op. Na 30 minuten schakelt het toestel zichzelf uit. Dat is handig zodat de pot niet inbrand en je niet onnodig energie verspilt.

Het filterhoudertje is uitneembaar en makkelijk af te wassen. De filters die je er in moet doen zijn van het formaat 1×4.

Filter koffiezetapparaat Philips eco conscious

Zelf nemen we water uit onze Aqualine waterfilter en gieten dat in het toestel. Dat zorgt er niet alleen voor dat er geen schadelijke stoffen meer in het water zitten, maar ook dat het toestel niet snel zal verkalken, wat je met kraanwater wel hebt.

Om dit water in de koffiezet te gieten haal je het dekseltje van de bovenkant af. In reviews online lees ik dat sommige mensen het vervelend vinden dat dit niet vast hangt, maar daar heb ik zelf geen probleem mee. Dit heeft me nog totaal niet gestoord. 

Philips koffiezet waterreservoir

Op het toestel staan 2 maataanduidingen voor het water; voor grote of kleine kopjes. Dezelfde aanduiding vind je ook terug op de glazen kan.

  • 3-4
  • 4-6
  • 6-9
  • 8-12
  • 10-15

Meestal gebruiken we de koffiezet voor ons twee, maar we hebben het ook al gebruik bij een verjaardagsfeest waarbij we met 11 personen waren.

Het toestel bevat een druppelstop. Hierdoor kan je de glazen kan al wegnemen terwijl nog niet alle koffie gezet is. Dit stond zo in de functies, ik had het niet gelezen, maar kwam er toevallig achter. Vroeger met het oude toestel had ik het soms voor dat als ik te snel was met het uitschenken van een kopje en nog niet alle koffie doorgelopen was, dan drupte er koffie op de hete plaat. Dat was nu niet het geval en viel me onmiddellijk op hoe handig dat was.

Bestel bij bol.com >>
Bestel bij Coolblue >>
Bestel bij Amazon >>

Philips Eco Conscious Edition

In de Philips Eco Conscious Edition vind je op dit moment vier producten terug:

  • Filter-koffiezet apparaat
  • Waterkoker
  • Broodrooster
  • Blender

In eerste instantie bestond deze Conscious collecties uit het koffiezetapparaat, de waterkoker en broodrooster, maar daar is recent nog de blender aan toegevoegd. Heb je nog alles nodig dan kan je voor deze complete ontbijtset gaan zodat de look van de toestellen bij elkaar passen.

Behalve de blender hebben al deze toestellen een houten designelement.

Hout eco conscious philips

De Philips Eco Conscious Edition is gemaakt van 100% bio-based plastic. Dit zou de CO2-voetafdruk met 21% verlagen. Men gebruikt o.a ingezamelde zonnebloemolie en andere biologische en hernieuwbare bronnen voor dit toestel. Nooit echt bij stilgestaan wat er gebeurd met oud frituurvet dat je bij het recyclagepark kan binnenbrengen? Wel, dit dus 🙂

Philips wil zo wat er al is hergebruiken om zo fossiele brandstoffen te vermijden.

Blender

Deze blender to go heeft een handig beker van 600 ml met deksel zodat je je gemaakte smoothie meteen mee kan nemen. De messen zijn verwijderbaar waardoor je het toestel makkelijk schoon kan maken.

Blender Philips Eco Conscious Edition

Het toestel is van hetzelfde biobased plastic gemaakt als de koffiezet. De drinkbeker is gemaakt van Tritan Renew wat BPA-vrij is. Deze kan trouwens in de vaatwasser.

Door de NutriU-app te installeren krijg je nog recepten en ideeën om lekkere drankjes te maken met deze Philips Conscious blender.

Bestel bij bol.com >>
Bestel bij Coolblue >>
Bestel bij Amazon >>

Broodrooster

De broodrooster uit de Eco conscious edition van Philips won de reddit design award 2022. Het toestel heeft 2 sleuven zodat je 2 boterhammen tegelijk kan toasten. Je kan deze naar je eigen voorkeur instellen aangezien het toestel maar liefst 8 standen heeft om de bruiningsstand van je voorkeur te kiezen.

Broodrooster Philips Eco Conscious Edition

Verder kan je gebruik maken van de ontdooistand. Door de opzethouder kan je er ook broodjes op verwarmen.

Bestel bij bol.com >>
Bestel bij Coolblue >>
Bestel bij Amazon >>

Waterkoker

De Eco Conscious Edition waterkoker won in 2022 de reddot design award. Je kan er 1,7 liter water in een mum van tijd mee bereiden. Om af te lezen hoeveel water je in het toestel doet, heb je 1 liter en de maximale hoeveelheid van 1,7 liter. De andere aanduidingen zijn per kopje, van 1-6. Ga je de waterkoker gebruiken om thee mee te zetten, dan kan je handig aflezen hoeveel water je nodig hebt.

Waterkoker Philips Eco Conscious Edition

De 360 graden draaivoet zorgt ervoor dat je de waterkoker makkelijk terug kan zetten. De waterkoker zelf is voorzien van een antikalkfilter.

Bestel bij bol.com >>
Bestel bij Coolblue >>
Bestel bij Amazon >>

Kende jij de Eco Conscious Edition van Philips al? Wat vind je ervan? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu