Het eerste wat ik meestal op een dag eet, is opgewarmde kokos-rijstmelk met daarin havermout, hennepzaad, cacaonibs, banaan of bramen als die er in de tuin zijn.
Maar nu de havermout op was, moesten we iets anders verzinnen om te eten. Er stond bovendien nog een half blik kokosmelk open van een gerecht van de dag ervoor. Dus het werd een polenta pap of polenta pudding, dat klinkt beter vind ik 😉
Aangezien je hier niet alles gewoon in een kommetje moet gooien, maar eerst nog moet koken denk je dat het misschien veel werk is. Dat is het gelukkig niet. Op 10 minuutjes ben je aan het eten.
Ingrediënten voor de polentapap
- 65 gram polenta
- 375 ml kokosmelk of rijst/kokosdrink (in de video gebruik ik beide, aangezien deze alle twee open waren.)
- 250 ml water
- 1 el agavesiroop + 1 el extra voor de topping
- paar druppels vanille-extract
- 1/4 tl kaneel
- snufje zout
Voor de afwerking
- een handje gemengde noten/zaden (bv. pistache, pijnboompitten, pompoenpitten, hennepzaad, …)
- 2 el rozijnen
- enkele blauwe bessen, braambessen of andere vruchten naar keuze
- cacaonibs (bijv. deze)
Bereiding van de polentapap
- Breng de kokosmelk met het water, agavesiroop, kaneel, vanille-extract en een snufje zout aan de kook. Voeg de polenta al roerend toe en draai het vuur lager. Laat al roerend 8 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de rozijnen toe en meng alles goed door mekaar.
- Giet de polenta in twee afzonderlijke kommetjes en laat afkoelen tot lauw-warm of koud.
- Werk de ontbijtpap af met een eetlepel agavesiroop en een handje noten, zaden, fruit, cacaonibs, …
Ga je deze eens proberen? Laat dan zeker een reactie achter onderaan de pagina. Ik ben ook benieuwd naar wat jouw favoriete ontbijt is.
4 reacties
De polenta pap valt erg in de smaak!
Dank je wel, Chantal. Leuk om te horen dat het in de smaak viel.
hhmm… ziet er lekker uit!
Heel lekker en een leuke afwisseling met het normale ontbijt!