Recepten

Recepten met Oost-Indische kers

Op deze pagina verzamel ik al onze recepten met Oost-Indische kers.

Is Oost-Indische kers eetbaar?

Oost-Indische kers is niet alleen een mooi plant om naar te kijken, je kan er ook van eten. Zowel de bladeren, bloemen als de zaden zijn eetbaar. De bladeren en bloemen zijn prachtig in een salade, maar je kan er nog meer mee zoals je op deze pagina zal terugzien.

Recepten met Oost-Indische kers

Om te beginnen start ik met een pesto, maar hier zullen in de toekomst nog meerdere recepten met Oost-Indische kers op verschijnen.

Pesto

De Oost-Indische kers had zich mooi uitgespreid in de tuin. De bloemen waren ondertussen uitgebloeid en er waren heel veel blaadjes beschikbaar. Iets teveel eigenlijk omdat het al over een andere plant begon te groeien. Daarom dacht ik, laat ik het overtollige er afknippen en er iets van maken om te eten.

Ik begin met een eenvoudig iets, namelijk een pesto. Meestal wordt hier basilicum voor gebruikt, maar ik heb deze vervangen door Oost-Indische kers. In plaats van pijnboompitten gebruik ik hier cashewnoten. Voor wat extra smaak heb ik deze eerst geroosterd. Hiervoor doe je de noten in een koekenpan en je hoeft geen olie te gebruiken.

Deze pesto kan je op een broodje smeren, onder pasta mengen, als saus op pizza gebruiken,…

Pesto van Oost-Indische kers

Recipe by Elke AertsDifficulty: Makkelijk
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram cashewnoten

  • 100 gram Oost-Indische kers

  • 75 ml olijfolie

  • Peper

  • Zout

Bereiding

  • Rooster de cashewnoten in een koekenpan tot de lekkere geur vrij komt en de noten lichtjes verkleuren.
  • Doe de cashewnoten, Oost-Indische kers en olijfolie in een hakmolen en maal deze fijn. Heb je geen hakmolen dan kan je ook een maatbeker en staafmixer gebruiken. Ik heb zelf deze.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

1 maand ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago