Op deze pagina verzamel ik al onze recepten met Oost-Indische kers.
Is Oost-Indische kers eetbaar?
Oost-Indische kers is niet alleen een mooi plant om naar te kijken, je kan er ook van eten. Zowel de bladeren, bloemen als de zaden zijn eetbaar. De bladeren en bloemen zijn prachtig in een salade, maar je kan er nog meer mee zoals je op deze pagina zal terugzien.
Recepten met Oost-Indische kers
Om te beginnen start ik met een pesto, maar hier zullen in de toekomst nog meerdere recepten met Oost-Indische kers op verschijnen.
Pesto
De Oost-Indische kers had zich mooi uitgespreid in de tuin. De bloemen waren ondertussen uitgebloeid en er waren heel veel blaadjes beschikbaar. Iets teveel eigenlijk omdat het al over een andere plant begon te groeien. Daarom dacht ik, laat ik het overtollige er afknippen en er iets van maken om te eten.
Ik begin met een eenvoudig iets, namelijk een pesto. Meestal wordt hier basilicum voor gebruikt, maar ik heb deze vervangen door Oost-Indische kers. In plaats van pijnboompitten gebruik ik hier cashewnoten. Voor wat extra smaak heb ik deze eerst geroosterd. Hiervoor doe je de noten in een koekenpan en je hoeft geen olie te gebruiken.
Deze pesto kan je op een broodje smeren, onder pasta mengen, als saus op pizza gebruiken,…
Pesto van Oost-Indische kers
Difficulty: Makkelijk10
minutesIngrediënten
100 gram cashewnoten
100 gram Oost-Indische kers
75 ml olijfolie
Peper
Zout
Bereiding
- Rooster de cashewnoten in een koekenpan tot de lekkere geur vrij komt en de noten lichtjes verkleuren.
- Doe de cashewnoten, Oost-Indische kers en olijfolie in een hakmolen en maal deze fijn. Heb je geen hakmolen dan kan je ook een maatbeker en staafmixer gebruiken. Ik heb zelf deze.
- Kruid naar smaak met peper en zout.