Sojasaus

Sojasaus (Shoyu, Tamari, Ketjap, …): is een veelgebruikte  smaakmaker in de keuken. Er zijn feitelijk duizenden verschillende variaties sojasaus met elk hun eigen karakter (en naam). Wijzelf beperken ons hier op het aanbod van Lima.

Shoyu is de klassieke sojasaus en wordt gemaakt van sojabonen en graan. Deze is goedkoper dan Tamari, wat een iets sterkere variant is. Shoyu is helaas niet zo geschikt wanneer je te maken hebt met gluten-intolerantie. Ketjap is een zoete variant die voornamelijk gebruikt wordt in bijvoorbeeld Bami.

Sojasauzen (uitgezonderd ketjap dus) geven het gerecht een zoutere smaak. Dus behalve in Oosterse gerechten kan je het ook gebruiken als smaakmaker in soepen, stoofpotjes of seitanstoverij (mjammie! :))

Vanwege de sterke smaak heb je er nooit veel van nodig.

Onze favoriet is Tamari strong van Lima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en