Sprouts – de pop-up is ten einde!

Laatst geüpdatet:
Sprouts vegetarisch restaurant Turnhout

Zo, hier ben ik weer! Sinds mijn tijdelijke(?) collega’s en ik de deuren van ons pop-up restaurant Sprouts gesloten hebben (31 maart was de laatste dag) kom ik er eindelijk weer eens aan toe om zelf een blogbericht te schrijven. De afgelopen 3 maanden heb je voornamelijk Elke’s (overigens veel knappere) kop gezien en dat zal heus nog wel even zo blijven. Maar evengoed…i’m also back 😉

Sprouts vegetarisch restaurant Turnhout

3 intensieve maar leuke maanden

Voor wie het helaas niet met eigen ogen heeft kunnen zien…Sprouts was een regelrecht succes! De keet was vrijwel dagelijks gevuld en in de weekends ramvol. Ik ben dan ook blij dat ik er deel heb van mogen uitmaken en met een heleboel toffe mensen heb mogen samenwerken of anderzijds heb leren kennen. Het is daarnaast een understatement wanneer ik zeg dat ik ontzettend veel heb bijgeleerd.

Wat ik inmiddels wel zeker weet is dat het runnen van een restaurant niet bepaald van de poes is haha. En dan heb ik nog enkel over de verrichtingen in de keuken en niet over zaken als administatie, personeelsbeleid, etc. In de beginfase zijn we dan ook wel een paar keer met onze hoofden tegen de muur geknald en dat zijn uiteindelijk dé momenten dat je wel degelijk iets leert.

Zelf heb ik uit het avontuur afgeleid dat ik het weliswaar voor geen goud had willen missen maar ook niet sta te springen om er een (full-time) vervolg aan te geven. Het is namelijk niet voor niks dat er bijna 2 weken tussen het einde van Sprouts en dit eerste blogbericht zitten. Een vakantie kon ik namelijk wel gebruiken 😉

In zekere zin is de druk en opwinding best verslavend maar anderzijds betekent horeca vooral héél veel uren kloppen, hard beulen en vrijwel nooit thuis zijn. Aangezien ik mijn vrouw (en hond) vaker wil zien dan die 5 minuten ‘s ochtends en ‘s avonds zit een toekomst in het restaurantwezen er wat mij betreft niet in. Althans niet op een full-time basis.

vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Vervolg?

Of Sprouts wel of niet opnieuw (hetzij weer een pop-up, hetzij voor de lange termijn) opgestart zal worden ligt dus in de handen van een aantal andere teamleden. Gezien het succes, de vele toffe reacties en de herhaaldelijk terugkerende vraag naar een vervolg is er best een goede kans. En als het daadwerkelijk gebeurd zal je er op deze blog natuurlijk ook iets over horen 🙂

Orde van de dag

Maar bon, hier bij veganistischkoken.be gaan we weer over tot de orde van de dag! Inmiddels zit mijn bovenkamer weer tjokvol inspiratie voor nieuwe, toffe projecten en ben ik ook lichamelijk enigszins hersteld haha. Kortom: je gaat dit jaar weer veel van ons horen.

Thanks!

Ter afsluiting wil ik nog graag álle Sprouts-collega’s (en iedereen die op één of andere manier heeft bijgedragen) bedanken voor de geweldige tijd die we hebben gehad. En dat we elkaar bij één of andere gelegenheid opnieuw zullen tegenkomen is wellicht een zekerheid. Tot het zover is, 1000 maal dank en groetjes aan: Carl, Oona, Rob, Eric (Bolle), Ineke, Ralph, Itse, Rita (voor de altijd zéér welkome hulp) en iedereen bij Bioshop Turnhout, Monique, Mano, Mieke,….en de paar die ik wellicht nog vergeten ben…don’t shoot me 😉

En natuurlijk ook bedankt aan iedereen die we aan tafel hebben mogen verwelkomen! Was je erbij en heb je ervan genoten?

Plaats een reactie