The Avocado Show

The Avocado Show Amsterdam

Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij op instagram zag passeren staken al een tijdje zijn ogen uit en nu wilde hij het zelf toch wel eens gaan proberen, dus maakten we er een dagje Amsterdam van. Nog een restaurant met mooie Instagram plaatjes is The Avocado Show, daar gingen we ’s middags iets eten.

Ik kende de Avocado show vooralsnog van instagram. De plaatjes zier er allemaal super uit en de gerechtjes zijn ook allemaal pareltjes. Ik was een paar jaar geleden al eens van plan geweest om er naartoe te gaan, maar dat was toen niet gelukt. Nu gelukkig wel.

avocado show restaurant

Het was er superdruk. Eerst leek het dat we heel lang moesten wachten (of ergens anders gaan eten), maar toen hadden we ineens het geluk dat we binnen 5 minuten konden gaan zitten, dus we bleven even wachten.

Avocado show restaurant

Zelf had ik nog niet zo’n grote honger want onderweg hadden we nog vegan pannenkoeken gegeten. Ik nam een klein gerechtje, wat eigenlijk een starter of bijgerecht is: Avo garden. Het is een avocado (duh) gevuld met hummus, kruiden en bloemetjes en geserveerd met pita sticks.

Avo garden - vegan in the Avocado show

Geert nam een gerecht met een swingende naam: Mango Tango. Curry hummus en mango met een avocadoroosje en zwarte sesam. Ik heb hier ook van geproefd en het was heerlijk.

Mango tango in the Avocado Show

Qua drinken nam ik een homemade ice tea en Geert een homemade limonade. Ik drink zulke dingen heel zelfden omdat ik het veel te zoet vind, maar gaf het een kans omdat het homemade was. Deze vond ik echt lekker, helemaal niet mierzoet, maar juist lekker fris.

The Avocado Show vestigingen (Amsterdam & Brussel)

In 2017 openden Ron en Julien het eerste avocado-restaurant wereldwijd. Het had meteen wereldwijde aandacht en de volgers onilne zijn er ook massaal.

Er zijn ondertussen drie vestigingen in Amsterdam:

 • De Pijp: Daniël Stalpertstraa 61 HS, dagelijks van 9-17u
  Enkel betalen met de card, geen cash
 • Downtown: Keizergracht 449, dagelijks van 10-21u
  Enkel betalen met de card, geen cash
 • To go (vlak aan het Vondelpark): Willemsparkweg 152 H: dagelijks van 10-21u
  Betalen kan met de card en met cash

Brussel:

 • Boulevard Anspack 66,
  ma-do: 10-21u
  vr: 10-22u
  za: 9-22u
  zo 9-21u

Het menu

Het menu verschilt van vestiging tot vestiging, dus wil je graag op voorhand weten wat je gaat eten, check even de site van de vestiging waar je heen gaat. In elke vestiging zijn er meerdere vegetarische en veganistische opties.

Menukaart avocado show

Duurzame avocado’s

De avocado’s komen van de leverancier Nature’s pride. Ze worden met de hand geplukt. Het waterverbruik van een avocado wordt vaak hoog berekent, dus zijn de eigenaars op zoek gegaan naar duurzame avocado’s. Plekken waar ze een visie hebben over het waterverbruik en waar geen (enkel de regen) of heel weinig (een speciaal waterssysteem) water aan toegevoegd wordt. De oprichters van The Avocado Show hebben er zelfs een documentaire over gemaakt.

The Avocado Show kookboek

Er is nu ook het eigen kookboek van The Avocado Show. Ik heb het zelf nog niet ingezien, dus weet niet wat de verhouding vegan gerechten er in zijn. Het ziet er alvast wel heel mooi uit en de gerechtjes zullen zeker inspiratie geven om zelf eens mee aan de slag te gaan.

Ben jij er al eens gaan eten? Wat vind je van de gerechtjes? Laat het zeker even weten onderaan in een reactie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  Vegan restaurants in Amsterdam

  Vegan in Amsterdam

  Af en toe moet ik in Amsterdam zijn voor een seminar en voor onderweg neem ik meestal wat eten mee. Maar de afgelopen jaren zijn

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu