Geüpdatet op

Als ik boude uitspraken doe over eieren moet ik het tegendeel natuurlijk ook bewijzen. Dit recept voor pannenkoeken bevat dan ook geen spoortje ei, en evenmin m’n geliefde ei-vervanger No Egg. Geen enkel verschil met het traditionele recept en bakt net zo goed. Wel duurt het wat langer eer ze mooi bruin zien. Reken dus op een paar minuten extra baktijd.

Om het met L’Oréal te zeggen: ze zijn het waard 😉

Lekker met een fikse lepel ahornsiroop!

Ingrediënten pannenkoeken

 • 1 liter sojamelk (gezoet of ongezoet)
 • 325 gram bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • een scheutje olijfolie
 • snufje zout
 • 1 zakje vanillesuiker (of minder naar smaak)
 • zonnebloemolie (om te bakken)

Vegan Pannenkoeken

Bereiding van de pannenkoeken

 1. Meng alle ingrediënten in een grote kom en roer met de garde tot een glad beslag. Laat het nog even rusten zodat het wat kan indikken.
 2. Neem een koekenpan en verhit daarin 2 el zonnebloemolie. Wacht tot deze goed heet is (begint te roken) en zet het vuur dan op een middelhoge stand.
 3. Giet een juslepel van het beslag in de pan. Draai met de pan zodat het beslag de hele bodem bestrijkt.
 4. De ene kant is vrij snel gebakken en dat merk je als je de randen kan oplichten met een vork of spatel en de pannenkoek heen en weer schuift zodra je de pan beweegt. Draai de pannenkoek dan om met de spatel en bak de andere kant.
 5. Herhaal dit met de rest van het beslag. Voeg daarbij altijd een scheutje olie en wacht telkens even tot die voldoende warm is. Die hoeft niet telkens te roken want de pan is nu sowieso warm genoeg.
Veganistische pannenkoeken

Tip: voor hartige pannenkoeken skip je vanzelfsprekend de vanillesuiker en gebruik je zeker ongezoete sojamelk.

No milky way - vegan desserts

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Meer desserts?

Hou je van desserts, maar eet je geen eieren en koemelk, dan is het boek No Milky Way vast wat voor jou. In het boek staan 65 dessertrecepten: puddings, gebak, met fruit, koekjes, zelfs sabayon zonder ei.

>> Meer info over No Milky Way (vegan desserts, dus zonder ei, koemelk of gelatine)