Waarom vis eten als je de smaak van de zee ook zonder overbevissing, gezondheidsrisico’s en algemene wantoestanden kan beleven?
De welingelichte herbivoor weet het al langer; zeewier is het toverwoord! Met behulp van o.a. nori, zeespaghetti, wakame en/of kombu kan je de meest geweldige ‘fish-alike’ gerechten op tafel toveren. Helemaal als je een zeewierbouillon gaat combineren met tofu.
Ik heb al eerder een ‘visgerecht’ gemaakt met de twee genoemde ingrediënten en zeekraal, maar gek genoeg had ik de klassiekers der klassiekers nog niet onder veganistische handen genomen; het vispannetje!
En jezus, daar heb ik er destijds veel van gegeten 🙂
Enfin, ik durf te beweren dat zelfs de meest fervente visliefhebber zal hinniken van plezier! Ik heb er bovendien een puree van zoete aardappel en gewone aardappel bij gemaakt. Altijd lekker en weer eens ietsje anders dan gewone aardappelpuree.
Maak de basis van dit gerecht best een dag op voorhand. De zeewierbouillon is dan lekkerder en de smaken kunnen beter in de tofu trekken. Echt een wereld van verschil.
Wat de zeewierbouillon betreft; maak gewoon een groentebouillon (met verse groenten of met behulp van bouillonpoeder) en voeg daar 3-4 vellen gescheurde nori aan toe. Aan de kook brengen en daarna 2 uur (vers) of 1 uur (bouillonpoeder) laten pruttelen. Even zeven en klaar!
Voor 4 personen
Bon appétit (sans toxines ;))
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Dit ga ik zéker maken !!!
Doen Lydia! Is absoluut een aanradertje :)