Ah feestdagen! De tijd van het jaar waarin termen als ‘afslanken’, ‘koopkracht’ en ‘gematigde alcoholconsumptie’ ineens een héél andere dimensie krijgen 🙂
Als ik voor mezelf spreek; ik houd van kerstmis en alles wat daar omheen hangt. Ook al draait het natuurlijk grotendeels om het verkleinen van onze staatsschuld, ik ga daar graag in mee. En ik krijg nu eenmaal ook graag cadeautjes héhé.
Helaas, als het op de feestmaaltijd aankomt, ligt kerstmis toch wat gevoeliger. Kalkoenen en ‘wild’ hebben voorafgaand aan deze periode namelijk geen al te beste tijd. Iets dat natuurlijk sowieso al geldt voor de duizenden (miljoenen?) varkens, koeien, kippen, …die het hele jaar door op Belgische en Nederlandse eettafels terecht komen.
Tel daarbij de vele aperitiefhapjes tjokvol vlees, vis en/of zuivel en je weet het; kerstmis en dierenwelzijn zijn geen echt goeie match, integendeel :-/
Al kan het natuurlijk ook gewoon anders. Met vegan kerstrecepten tiens 🙂
Zelf hadden we de indruk dat er vooral reikhalzend wordt uitgekeken naar 100% plantaardige aperitiefhapjes.
Op familiefeesten (wat kerstmis natuurlijk ook is) blijken die toch zo’n beetje de ‘vergeten gang’ te zijn. Met als gevolg dat jij als vegan of vegetariër vaak op je honger blijft zitten, danwel ongezien het groentepapje van de dichtstbijzijnde kleuter moet zien te jatten.
Dat laatste wensen we trouwens geen enkel kind toe. En mede daarom leek het ons wel zo gepast om een recept voor een super lekker (ik ben niet zo bescheiden) aperitiefhapje met je te delen!
Ik zou zeggen; deel dit recept ook met je familie 😉
Ingrediënten
Bereiding
Eet smakelijk!
Wie ontzettend blij is met dit recept, mag dit onderaan dit artikel steeds luidkeels uitroepen (nou ja, typ in vette letters en gebruik een uitroepteken ;))
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Goede morgen, deze wereld is geheel nieuw voor me. Waarom worden er gistvlokken gebruikt?
Dit wordt het voor mij en mijn moeder met kerst, we eten beiden veganistisch. Mijn man helaas niet, maar hij zal het zeker lekker vinden.
Moet morgen voor een lesbi vereniging een receptie doen, ga dit zeker doen.
Brigitte
Leuk, laat het smaken! :-)
dit ga ik zeker met de feestdagen eens klaarmaken om niet vegan familieleden te overtuigen dat wij veganisten ook lekker kunnen eten en niet altijd alleen sla eten ;-)
Dit ga ik zeker maken voor de kerst
Leuk dat je dit gaat maken! :-)