Ontdek Hoe Je Zelf Heerlijk 100% Plantaardig Roomijs, Yoghurtijs En Sorbet Kan Maken.

“Ontdek Hoe Je Zelf Heerlijk 100% Plantaardig Roomijs, Yoghurtijs En Sorbet Kan Maken.”

Afzender: Stijn De Kock

Op glad ijs

Liefhebbers van ijs in verschillende smaken, kleuren en vormen zijn er genoeg. Veganisten die graag ijs eten zijn er ook. Net als personen met een lactose-intolerantie die vroeger erg konden genieten van deze ijskoude zonde.

Bij het gemiddelde ijssalon begeef je je dan (als je onder één van de twee laatste categorieën valt) op glad ijs. Je hebt ofwel geen enkele keuze of moet je in het beste geval tevreden stellen met opnieuw dat ene smaakje sorbet dat je in feite al eeuwen beu bent. Terwijl je vrienden, familie of kennissen zich tegoed doen aan de tig tongstrelende sensaties van roomijs.

Bastards! ;).

Plantaardige ijsjes

Zeker, tegenwoordig vind je bij een beperkt aantal supermarkten wel een soja-variant op vanilleijs (of mokka als je geluk hebt). Het is niet zo dat die echt slecht zijn, maar ik kan ook niet beweren dat ze in de buurt komen van het roomijs zoals jij en ik het kennen.

Er zijn ook gespecialiseerde merken die een flink assortiment 100% plantaardig ijs in huis hebben. Het punt is helaas dat die zelden in de winkels liggen en je ze vaak alleen kan bestellen. Wat met iets als diepgevroren ijs natuurlijk extra complicaties met zich meebrengt.

Wat als je je eigen plantaardige ijs kon maken?

Hoe handig zou het dan niet zijn als je je eigen 100% plantaardige ijs kon maken?

Of nog beter; hoe zou je het vinden als ik je vertel dat het ook nog eens bijzonder makkelijk is? Met zo weinig mogelijk ingrediënten en arbeidsuren, maar met een uitstekend resultaat!

Dat alles zal je ontdekken in:

Plantaardig ijsplezier

In het e-book Plantaardig IJsplezier ontdek je hoe je zelf de heerlijkste vegan ijsjes kan maken. Om lekker thuis van te genieten én om te delen met vrienden en familie. Ook met degenen die anders wel gewoon roomijs eten. Ze zullen het verschil niet eens merken!

Wat valt er te ontdekken?

 • 30 heerlijke recepten voor roomijs op basis van allerlei soorten plantaardige melk (soja, amandel, kokos,…) Minstens zo lekker als regulier vers ijs.
 • IJs op basis van plantaardige yoghurt en op basis van banaan!
 • Basissmaken zoals vanille, chocolade en mokka, maar ook rum-rozijnen, gezouten karamel, kersen-amandelen, ….
 • Sorbets met kiwi, fruitbier, mojito,….
 • Eenvoudige recepten met zo min mogelijk, en bovendien makkelijk te verkrijgen, ingrediënten
 • Recepten die altijd lukken
 • Hoe je ook zonder ijsmachine de lekkerste ijsjes maakt (al is dat iets arbeidsintensiever ;)

Zeker de eenvoud en een makkelijke bereiding vond ik erg belangrijk. Er zijn weliswaar talloze manieren waarop je plantaardig ijs kan maken, maar zelf geef ik de voorkeur aan recepten die je ook zonder diploma scheikunde makkelijk kan uitvoeren.

Plantaardig ijsplezier is geschikt voor:

 • Veganisten, vegetariërs en ijsliefhebbers in het algemeen
 • Personen met een lactose-intolerantie, die graag weer eens van een heerlijk ijsje of sorbet willen genieten
 • Uitbaters van ijssalons die hun aanbod willen uitbreiden voor vegans en naar personen met een lactose-intolerantie of koemelk allergie toe
 • Zij die sowieso minder dierlijke producten willen consumeren

Speciale Bonus!

Plantaardig IJsplezier is NU tijdelijk verkrijgbaar als download voor slechts €12. Bovendien kan je dan ook gratis een afzonderlijke pdf downloaden met daarin enkel de recepten (ingrediënten en bereiding) van elk dessert. Die kan je eenvoudig uitprinten zonder al te veel inkt te verspillen aan foto’s en kleuren.

Plantaardig IJsplezier

 • 30 heerlijke vegan ijsjesrecepten op basis van plantaardige melk en fruit.
 • BONUS: gratis printbare en inktbesparende versie (ontvangst direct na betaling).
 • Slechts €12
 • Onmiddellijk beschikbaar na betaling via download

Wat vonden anderen?

Het soya aardbeienijs. Zo lekker als het perenijs, maar minder werk. De visite vond het heerlijk.
Sonja Verdoodt

Rijzende vraagtekens?

Misschien rijzen er in je hoofd nog enkele vraagtekens over de ingrediënten in dit e-book, of heb je (bijvoorbeeld) te maken met een andere allergie/intolerantie dan lactose. Daarom heb ik hier onderaan alvast een aantal antwoorden opgelijst;

Ik eet liever geen suiker. Vanwege m’n gezondheid en/of omdat sommige suikers mogelijk niet vegan zijn. Kan ik deze recepten dan maken?

Jazeker. Hoewel in de meeste recepten in Plantaardig ijsplezier suiker wordt gebruikt kan je die evengoed vervangen door een andere natuurlijk zoetmiddel zoals bijvoorbeeld agavesiroop. Uiteraard zal de uiteindelijke smaak en textuur er enigszins door veranderen, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is. Voor het filteren van sommige soorten suiker worden inderdaad nog dierlijke additieven gebruikt, al is het (helaas) nogal vaag of dat tegenwoordig nog gebeurt. Zelf ga ik ervan uit dat biologische fijne rietsuiker daar geen last van heeft.

Geen enkel zoetmiddel toevoegen daarentegen is lastig. Het is dan moeilijker om het ijs de juiste structuur mee te geven, en zal dan wellicht ook niet lekker smaken.

Ik verdraag geen gluten en/of soja. Is dit e-book dan geschikt voor me?

Natuurlijk, wat betreft soorten plantaardige melk is er meer dan keuze genoeg. Zelf gebruik ik meestal sojamelk vanwege de vrij neutrale smaak, maar ook amandel, hazelnoot en kokos komen aan bod en zijn zeer bruikbaar. Rijstmelk is dan weer wat minder ideaal, vanwege het lagere vetgehalte.

Wat gluten betreft adviseer ik je natuurlijk wel om steevast de verpakkingen te controleren.

Als bindmiddel gebruik ik maizena (maizena plus, want die is 100% plantaardig). Die is glutenvrij, maar je kan natuurlijk niet voorzichtig genoeg zijn. Wil je absolute zekerheid, dan kan je ook arrowroot als bindmiddel gebruiken. Te koop bij de betere natuurvoedingswinkel.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties