Vegan in Boedapest

Vegan in Boedapest

Samen met mijn beste vriend Jordy deed ik een citytrip naar Boedapest. Een paar maanden geleden waren we onze trip aan het plannen. We hadden een paar steden als optie, ik heb deze toen even bekeken bij Happycow (een site waar vegan(vriendelijke) restaurants van over de hele wereld op vermeld staan) en Boedapest leek wel OK qua vegan aanbod.

Elke en Jordy in Boedapest

Als veganist verhongeren in Boedapest? Nee hoor!

Pas net voor vertrek was ik wat dieper op onderzoek uitgegaan. Wel OK qua aanbod veranderde al snel in “wow, ik kom hier met die paar dagen niet toe om alles uit te proberen” 😉 Ik ging elke site even checken en wat mij aanstond, verzamelde ik op een kaart. Zo kon ik, afhankelijk van waar we in Boedapest zaten, snel zien welke vegan eetgelegenheid in de buurt was.

vegan reep

Ik zag dat we zeker niet zouden verhongeren en ook dat ik niet al te veel eten in m’n koffer moest steken. Gelukkig want ze ging sowieso al amper dicht 😉 Ik nam wel een paar repen mee omdat dat handig is om mee te nemen en je zo snel wat kan eten, en een doosje crackers.

Karaván, foodtrucks met streetfood en vegan opties

We kwamen ‘s avonds aan en nadat we alles op de kamer neergezet hadden en onze ouders gebeld, gingen we de omgeving verkennen. Na een stuk rechtdoor wandelen sloegen we een willekeurige straat in en daar kwamen we aan bij Karaván, een plaatsje met allemaal foodtrucks. We dachten daar gewoon iets te drinken. Maar toen we met onze drankjes helemaal naar achter liepen om een hangtafeltje te zoeken, vielen daar twee foodtrucks op: “humus bar” met veggie en vegan dingen zoals wrap met humus en falafel en “Las vegan’s” eentje met vegan burgers.

Karavan Boedapest

Karaván is elke dag open van 11u30, op ma, di, wo en zo tot 00u en de andere dagen tot 2u ‘s nachts.

Las Vegan’s

We namen allebei een burger met klinkende namen als Lord Seitan en Hot Cheezy en zoete aardappelfrietjs.

Aan de prijzen was het even wennen, 1 burger kost namelijk 1890 HUF, lijkt massaal veel, maar is slechts €5,8.

karavan as vegans seitanburger

Las Vegan’s vind je, behalve bij Karaván, op nog 2 andere plekken: Alee street food en Vegan garden

www.lasvegans.eu

Advies vragen aan de locals

Nadat onze buikjes vol zaten passeerden we nog een synagoge en ontdekten toen een leuk cafeetje Bakelit. De standaard pintjes ginder zijn een halve liter dus je moet specifiek vragen om minder als je dat wil en dat is dan een 30 cl. Dat is niet alleen bij bier maar ook bij water en frisdrank.

IPA bij Bakelit café

We werden aangesproken door een Hongaar met de vraag van waar wij waren omdat ze onze taal niet onmiddellijk konden thuisbrengen. Toen bleek dat hij ook Nederlands sprak, maar omdat hij dat in Nederland geleerd had en wij dialect (Loois) aan het spreken waren, verstond hij ons niet onmiddellijk. We hebben een tijdje met hem in het Nederlands gepraat. Hij werkte in Boedapest voor een Nederlandse firma. We vroegen hem uit over wat we zeker allemaal moesten gaan bekijken en kregen heel wat tips mee. Zoals dat het oude stadje heel mooi was, maar dat je daar niks moest kopen want veel duurder. En waar we zeker niet moesten komen omdat dat het Schaarbeek van Boedapest was.

De volgende dag besloten we zijn raad op te volgen en gingen het oude gedeelte bekijken. Wij houden allebei van gewoon een beetje rondlopen en wel zien wat we voor leuks/moois tegenkomen. Dus niet heel planmatig, overal binnengaan, uitleg van gidsen en zo, maar lekker chill en toch alles zien wat je zou moeten zien.

Boedapest oud gebouw

Op een terrasje bestelde ik koffie en vroeg of ze “plant-based milk” hadden. Eerst begrepen ze me niet maar toen zeiden ze “ah lactosefree?” Ze hadden amandel-, kokos- en rijstmelk. Echt wel tof dat je op het eerste het beste terrasje meteen een vegan koffie kan drinken. Daarna bezochten we nog de burcht en Budda Castle.

Édeni Vegán

Edini Vegan restaurant

Toen we honger kregen, keken we wat er in de buurt was. Dat was Édeni Vegán. Er stonden een paar bakjes met warm eten en soep en je kon een bord nemen waar dat allemaal oplag. Dat namen we, maar toen we zagen wat de persoon achter ons had, hadden we wel spijt want dat zag er veel beter uit.

Edini Vegan restaurant

Dat van ons was een beetje braggel, maar onze buikjes werden gevuld en we konden er weer tegen voor een lange wandeling.

Edeni vegan Boedapest

Ze maken gebruik van verse en biologische ingrediënten en er zijn ook glutenvrije en suikervrije opties beschikbaar. De burgers waren huisgemaakt. Je kan er ook rawfood desserts en vers geperste groenten- en fruitsappen krijgen.

Elke dag open van 8-20u

www.edenivegan.hu

Naphéyes Boedapest

Er was één restaurant dat ik zeker wilde uitproberen: Naphéyes. Bij de voorbereiding stond me dat aan zowel qua menu’s als qua prijs. De andere plekjes waar we gaan eten waren, waren eerder street food of fastfood. Maar Naphéyes is een echt restaurant met tafeltjes waar ze je naartoe brachten en zo’n menuboek waar je door kan bladeren en dan helemaal niet meer weet wat te bestellen 😉

Jordy nam de grillschotel met seitan, courgette, zoete aardappel en een geroosterd paprikasausje. Ik nam de glutenvrije grillschotel. Dat was ongeveer dezelfde maar met tofu i.p.v. seitan en een sojayoghurt sausje. Het was echt heerlijk, heel veel smaak.

Gegrilde groenten bij Napheyes

We namen beiden ook nog een dessertje en dat was echt “wow!” 🙂

Heerlijke vegan taart bij Napheyes

We waren beiden over dit restaurant zo enthousiast dat we dat nog eens wilden doen als “laatste avondmaal”. Dus op zondag gingen we terug. Jordy nam hetzelfde als de keer ervoor en ik nam Aziatische rijstnoedels. Heel mooi gepresenteerd en wederom superlekker.

Aziatische rijstnoedels bij Napheyes

Toen we gingen afrekenen vertelde Jordy aan een ober dat we uit België kwamen en dat we het zo goed vonden dat we een tweede keer terug waren gekomen. “Was het lekker?” vroeg die, blijkbaar kennen heel wat hongaren ook een beetje Nederlands 😉

Er is ook dagelijks een ander menu. Dat zag er heel goed uit, maar daar hebben we jammer genoeg niet van kunnen genieten. De eerste keer dat we er gingen was op vrijdag en dan was het menu tot 17u, de 2de keer was het wel tot het einde maar was het jammer genoeg uitverkocht. Wij waren er dan ook pas om 21u.

Behalve er gaan eten, kan je er ook gebakjes gaan kopen.

Vegan gebak bij Napheyes

Als ik maar één eetgelegenheid zou mogen aanraden, dan is het zeker dit. Zowel qua eten, vriendelijkheid van al het personeel, rustig zitten en prijs was dit gewoon top.

Elke dag open van 12u-22u30

www.napfenyesetterem.hu

Op zaterdag aten we 2x burgers. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel burgers op zo’n korte tijd gegeten.

Tökmag

Tökmag - vegan street foo

Bij Tökmag kan je terecht voor vegan street food. Ook als je glutenvrij en zonder gist moet eten, kan je hier terecht. De maaltijden zijn ook suikervrij. Jordy nam de paddenstoelburger, ik nam de courgetteburger met o.a. curry/pompoencreme en we deelden nog zoete aardappelcrisp. De burger zat bomvol smaak en was ook nog eens mooi omdat het zo kleurrijk was.

Champignonburger bij Tökmag
Tökmag vegan courgetteburger

Behalve de burgers kan je ook sandwiches, soep en lunchboxes krijgen.

Tökmag vegan en glutenvrij broodje

Elke dag open van 9-20u

www.tokmagvegan.hu/en/

Aangezien ik al 2 nachten niet geslapen had, de eerste thuis van de spanning voor vertrek en de tweede nacht ander bed, te zacht kussen en lawaai. Was ik ‘s zaterdags een beetje op automatische piloot aan het stappen. Ik was echt bekaf. Wilde ik de avond nog doorkomen moest ik echt eventjes kunnen rusten. Hierdoor konden we geen nieuw eetplekje uitproberen, omdat het al te laat was. Dus zijn we opnieuw naar Karaván gegaan (open tot 2u ‘s nachts) om bij Las Vegan’s een burger te eten.

Het maximale uit de trip halen

Mijn ouders dachten dat ik alleen maar aan het eten was in Budapest (al dat lekkers had ik natuurlijk op mijn instagram gedeeld) 😉 Maar behalve heel wat vegan lekkers hebben we ook door de dag zoveel mogelijk proberen te zien, stapten we tussen de 20 en 28 km per dag en gingen we ‘s avonds nog op stap (cafeetje, belanden op een 90’s party,…)

Op zondag deden ook een boottochtje en stapten af bij Margaretha eiland. Dit was een tip die we kregen van een Canadese (die vaker in Boepest komt voor familie). Zij zat naast ons in het taxibusje toen we aankwamen.

PIste op Margaretha eiland

Op het eiland stonden wat ruïnes, er was een Japanse tuin, maar zeker sporters komen hier echt aan hun trekken. Rond het hele eiland lag een piste van 5,3 km, er was een buitenfitnes, tennisbanen en een zwembad. Wat wel minder was, was dat er ook een mini-zoo bleek te zijn met o.a. herten. Wat ik achteraf wel las was dat de roofvogels en uilen die er verblijven gewond waren en gered zijn en niet zelfstandig in staat zouden zijn om in leven te blijven. We verbleven 2u op het eiland en dan kwam de boot ons terug ophalen.

Ruïnes op Margaretha eiland

90’s disco party

90's disco party in Boedapest

Budda castle

Budda castle
Gebouw boedapest

Oude deel bekijken met uitzicht

Gellertberg - uitzicht

2 geocaches gezocht en gevonden.

Geocache op het Margaretha eiland in Boedapest

Kasteel bekijken.

Kasteel in boedapest

Széchenyi termen, binnenkant gebouw, plafond

Szechenyi termen
Szechenyi termen

VeganLove

Na de toch gingen we ons eerst aansterken bij VeganLove. Dit kreeg ik als tip mee van een volger van instagram. Het opende in 2016 op het Gellértplein en richt zich op zowel vegans als omnivoren. Sinds 2017 is er ook de VeganLove foodtruck waarmee ze op festivals staan. Op hun facebook-pagina lees ik in mijn beste Hongaars dat ze in 2019 nog grote stappen gaan zetten, nieuwe producten, een eigen festival,…

Veganlove in Boedapest

Je kan er kiezen uit heel wat burgers en hotdogs. Jordy nam de gyros pita en ik de Mexican dog. Het zag er heel lekker uit maar ik durfde er niet aan te beginnen omdat ik dacht dat het één grote smosboel zou worden. Ik keek eens rond in de hoop dat nog iemand een hotdog had om te zien hoe die persoon dat opat, maar helaas was al de rest iets anders aan het eten. Ik zette mijn eerste hap en verbaasde me dat er niks, maar dan ook niks bewoog. En gedurende de hele hotdog is er niks uitgevallen. Dat is echt een kunst op zich om dat zo te maken.

Veganlove Mexican dog

Aan de wand was een muur met planten, dat lijkt mij ook wel leuk om in huis te hebben. Ik dacht eerst dat het plastic was, maar aangezien sommige blaadjes wat bruin zagen denk ik dat het toch echte planten waren.

Veganlove in Boedapest

Aangezien we al heel wat burgers hadden gegeten had ik een beetje spijt dat ik niet voor de saladbar was gegaan want had wel nood om gewoon groenten te eten. Maar die zag ik pas staan toen ik onze bestelling ging ophalen. Maar de hotdog met tofuworstje, vegan cheddar, guacamole, jalapeno salsa, verkruimelde toritllachips, ijsbergsla en gerookte paprikasaus was wel heel lekker, dus zoveel spijt had ik nu ook weer niet 😉

Elke dag open van 11-21u

www.veganlove.hu

Gellértberg

Daarna hadden we terug voldoende energie om op de Gellértberg te geraken. Voor mij persoonlijk was dat (behalve al het vegan eten dan) het leukste om te bezichtigen. Niet enkel gebouwen kijken, maar ook een beetje moeite doen om boven te geraken, tussen de bomen die heerlijk geurden. En je hebt er een mooi uitzicht over de stad.

Gellertberg - uitzicht

Toen we beneden kwamen, begon het voor het eerst te regen. Dus gingen we toen we nog iets drinken in een koffiebar.

Jordy met homemade icetea

Deze homemade limonades en iceteas kom je vaak tegen in Boedapest.

Voor Boedapest op de planning kwam had ik nooit gedacht dat er zoveel vegan verkrijgbaar was. Ik heb nog lang niet alles kunnen doen en zou alleen voor het eten al nog een keertje terug moeten gaan.

Wat me zeker nog aanspreekt is:

Vegan garden

Sinds 2018 een plek met vegan foodtrucks gemotiveerd door het veganisme en duurzaamheid. Zowel Las Vegan’s als Napfényes waar we wat gegeten hadden, kan je hier spotten, maar ook Hideg Nyalat (paleo en vegan) en Vegan street (zoetigheden)

www.vegangarden.hu

Vegan kozmosz

Ze willen tonen dat vegan niet alleen lekker kan zijn, maar ook heel divers, vullend en betaalbaar.

Er zijn glutenvrije en sojavrije gerechten beschikbaar. Er zijn specials op basis van de groenten van het seizoen.

ma-vr: 11u30-15u en 18u-22u
za-zo: 11u30-22u

www.vegankozmosz.hu

Hummusbar

Hummusbar heeft zo’n 14 vestigingen doorheen heel boedapest, waaronder een foodtruck bij Karaván. De meeste vestigingen hebben ook vlees, maar overal kan je er ook vegan eten en behalve de foodtruck zijn er 2 vegetarische vestigingen.

www.hummusbar.hu/

Istvanffi veggie burger

Deze had ik bij mijn voorbereiding niet gevonden, maar kwam ik toevallig tegen toen we rondliepen. Op hun website zie ik dat ze alleen plantaardige ingrediënten gebruiken en geen kunstmatige conserveermiddelen en smaak/kleurstoffen gebruiken

Elke dag open van 11-21u

www.istvanffi.hu

Ben jij al eens naar Boedapest geweest, dan ben ik heel benieuwd waar jij iets bent gaan smullen. Of misschien heb je na het zien van al dit lekkers wel zin om naar Boedapest te vertrekken 😉 Laat het me hieronder zeker even weten in een reactie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

9 reacties

 1. Het is al weer een aantal jaren terug dat ik in Boedapest was, maar met al die heerlijke restaurantjes die jullie bezocht hebben, zou ik er zo weer heen willen…. Het water liep me regelmatig in de mond!

  1. Leuk te horen dat mijn blogbericht je terug zin doet krijgen er naartoe te gaan 🙂 Ben jij toen ook in een vegan restaurantje geweest?

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Vegans op vakantie in La Roche Ardennen

  Vegans op vakantie in de Ardennen

  Afgelopen week gingen we een paar daagjes naar de Ardennen, La Roche om precies te zien. We hadden een leuk appartement gevonden om te verblijven.

  The Avocado Show Amsterdam

  The Avocado Show

  Mijn vriend deed in november mee aan tryvegan en om zichzelf te belonen wilde hij graag naar de Vegan Junkfood Bar. Die gerechten die hij

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu