Vegan labels – Welke labels duiden op een veganistisch product?

Laatst geüpdatet:
Vegan Labels

Vraag: Ik vind het wel moeilijk om alles uit te zoeken qua ingrediënten. Het zou veel simpeler zijn als er een betrouwbaar vegan en veggie label op alle producten zou staan.

Er zijn internationaal producten met een Vegan-label op. Het zou inderdaad handig zijn als alle producten dat hadden, maar de producent dient dit aan te vragen en hiervoor betalen. Dus zeker de kleinere merken gaan dat niet zo snel doen, vrees ik.

Hier alvast een overzicht van de officiële labels.

Europees V-label

European Vegetarian Union - Europees vegan logo

Er is een Europees V-label voor vegetarisch en vegan, namelijk dat van de Europese vegetarische vereniging (European vegetarian union). Ik vind dit wel een vrij verwarrend logo omdat er in de cirkel vegetarisch staat en dan als onderschift VEGAN. Het logo garandeert je dan dat het een product is zonder dierlijke ingrediënten. Je hebt ook hetzelfde logo maar dan met onderschrift vegetarisch. Dat is voor producten die wel vegetarisch maar niet veganistisch zijn. Ook genetisch gemanipuleerde ingrediënten zijn niet toegestaan.

Voor België beheert en controleert Eva vzw dit, voor Nederland de Nederlandse Vegetariërsbond.

Via v-label.eu kan je info opvragen vinden.

Internationaal Vegan Label

Vegan Society - label

Ook zie je vaak het zonnebloempje staan. Een internationaal keurmerk beheert door de Vegan Society. Dit logo vind je niet alleen op voeding, maar ook op bijvoorbeeld cosmetica. De producten kunnen GGO’s bevatten, maar dan moet het wel op de verpakking vermeld staan.

Certified Vegan – Amerika

Certified vegan logo

Het logo met de V in een hartje wordt beheert door Vegan Action en is er voor producten waarvan het bedrijf gevestigd is in Amerika, Canada en Australië.

Lees hier meer over veganisme >>

vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

1 gedachte over “Vegan labels – Welke labels duiden op een veganistisch product?”

  1. Good morning,
    I write you because we are looking to find producers and sellers of Vegan certificated products in Holland. Please if you are able to help us, do not hesitate to contact to me.

    Beantwoorden

Plaats een reactie