Couscous, een veelzijdige graansoort uit Noord-Afrika, heeft een vast plekje verworven in de keukens over de hele wereld. Zeker voor veganisten biedt het een uitstekende basis voor een variëteit aan gerechten. Couscous gerechten zijn voedzaam, snel klaar en verrassend veelzijdig. Couscous is een ideaal ingrediënt voor zowel de snelle hap als het uitgebreide diner. Maar wat zijn nu echt smakelijke veganistische variaties met couscous? Hier zijn 15 heerlijke suggesties.
Meng couscous met een stoof van kikkererwten, tomaten, paprika en rijke specerijen zoals komijn, kurkuma en kaneel voor een verwarmend gerecht.
Serveer couscous met een mix van gegrilde groenten zoals courgette, aubergine en rode paprika. Een dressing van tahin, knoflook en citroen maakt het compleet.
Een mengsel van couscous met edamame, lente-uitjes, sesamzaadjes en een soja-limoendressing brengt Aziatische smaken in je bord.
Bak verschillende soorten paddenstoelen met knoflook en tijm en serveer ze bovenop een bedje van couscous. Voeg truffelolie toe voor een extra luxe gevoel.
Verrassend als ontbijt; meng couscous met amandelmelk, kaneel, rozijnen en top met vers fruit zoals bessen en banaan.
De ideale salade variant; combineer couscous met cherrytomaten, komkommer, rode ui, verse munt en citroendressing. Garneer met geroosterde pijnboompitten voor een knapperige touch. Uiteraard zijn er ook nog meer salade variaties mogelijk.
Kikkererwten, olijven, zongedroogde tomaten en artisjokharten combineren prachtig met couscous. Besprenkel met olijfolie en rode wijnazijn voor een frisse touch.
Voor een unieke smaakcombinatie, meng couscous met geroosterde noten zoals amandelen of walnoten en gedroogd fruit zoals abrikozen of dadels.
Een herfstige variant; serveer couscous met geroosterde pompoenblokjes, rode peper, koriander en een dressing van kokosmelk.
Stoom broccoliroosjes, sperziebonen en erwten en meng ze met couscous. Garneer met verse kruiden en een citroen-olijfoliedressing.
Combineer couscous met geroosterde wortels, rozijnen en geschaafde amandelen. Breng op smaak met ras el hanout en garneer met verse koriander en een klodder veganistische yoghurt.
Een traditioneel Midden-Oosters gerecht met een draai. Meng fijngesneden peterselie, munt, tomaten en komkommer met couscous. Besprenkel met citroensap en olijfolie.
Geef je couscous een Zuid-Amerikaanse flair door het te mengen met zwarte bonen, geroosterde mais, avocado en een snufje chili. Een limoen-korianderdressing maakt deze salade af.
Bereid een zachte curry met kokosmelk, kurkuma, gember en gemengde groenten zoals bijvoorbeeld paprika en courgette. Serveer over of met een bedje van warme couscous.
Een eenvoudig maar heerlijk gerecht waarbij couscous wordt gemengd met licht gestoomde spinazie, groene erwten en een vleugje knoflook. Garneer met geroosterde sesamzaadjes voor een extra crunch.
Met deze couscous gerechten heb je een scala aan veganistische opties voor elke gelegenheid. Van simpele doordeweekse diners tot speciale etentjes, couscous is een ware kameleon in de keuken die zich aanpast aan elke smaak en stijl.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…